جعفر علیزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی جاری حدود ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته که این مقدار در مقایسه با سال گذشته ۶۰۰ هکتار افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه امسال ۲۰ هکتار از مزارع چغندر به روش نشایی کشت شده، ادامه داد: با توجه به وضعیت مطلوب مزارع چغندر قند استان، برداشت این محصول از ۲۵ تا ۳۰ شهریورماه بستگی به وضعیت آب و هوایی مناطق آغاز میشود.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مهاباد میانگین برداشت چغندرقند در مزارع کشاورزی این شهرستان را حدود ۵۰ تن در هکتار اعلام کرد.
علیزاده با اشاره به اینکه این شهرستان فاقد کارخانه قند فعال است، اظهار داشت: چغندرقند تولیدی در این شهرستان به کارخانههای قند شهرهای اطراف از جمله ارومیه، میاندوآب و خوی ارسال خواهد شد.
وی از افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت تضمینی خرید چغندر از کشاورزان طی سال زراعی جاری نیز خبر داد و اضافه کرد: با تصویب دولت امسال این محصول با نرخ تضمینی کیلویی ۶۵۲ تومان با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک هزینه حملونقل خریداری خواهد شد که نسبت به رقم ۴۲۳ تومان پارسال نزدیک به ۵۳ درصد افزایش دارد.
سال گذشته بیش از ۶۰ هزار تن چغندر قند در سطح هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع مهاباد برداشت شد؛ این شهرستان در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطبهای مهم تولید چغندرقند در کشور است.
سال زراعی گذشته یک میلیون و ۶۵۰ تن چغندر از سطح ۲۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع آذربایجانغربی برداشت شد.
نظر شما