سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان از افزایش تعداد مراکز عرضه کالاهای اساسی به ۹۹ مرکز در سنندج خبر داد و گفت: در حال حاضر کالای اساسی به اندازه کافی در استان وجود دارد.

به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز چهارشنبه در ششمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان از افزایش ۱۰ مرکز عرضه کالای اساسی در مرکز استان خبر داد و اظهار داشت: تعداد واحدهای صنفی عرضه کننده کالای اساسی در سنندج از ۳۴ به ۴۴ مرکز افزایش پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: علاوه بر ۴۴ واحد صنفی منتخب، ۵۵ مرکز فروشگاه زنجیره‌ای و تعاونی مصرف هم در مرکز استان اقدام به عرضه کالاهای اساسی با قیمت مصوب می‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بر نصب برچسب قیمت کالاها در مراکز عرضه تاکید کرد و افزود: هر مرکز عرضه کالایی که برچسب قیمت را نصب نمی‌کند باید با صاحبان آن برخورد شود.

جعفری با اشاره به اینکه به اندازه کافی کالای اساسی در بازار استان موجود است، اضافه کرد: فقط کمبودهایی در زمینه روغن جامد وجود دارد که آن هم به دلیل تقاضای اضافی از سوی مردم و کاهش عرضه آن در مقطع کوتاهی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه این استان در مصرف روغن مایع رتبه بیست و یکم و در روغن جامد رتبه هفتم را در کشور دارد، یادآور شد: در برخی از شهرستان‌های استان میزان تقاضا برای روغن جامد در بین خانوارها زیاد است.

جعفری با اشاره به اینکه در فصل بهار و تابستان مصرف شکر خانوار به دلیل درست کردن مربا و شربت های خانگی افزایش می‌یابد، گفت: بجای یک بسته یک کیلویی شکر با قیمت مصوب باید به هر نفر خریدار سه کیلو شکر تعلق گیرد.

وی یادآور شد: در واحدهای صنفی و فروشگاه‌های استان، شکر، قند، برنج، روغن با قیمت مصوب عرضه می‌شود و مقابل درب ورودی آنها هم جهت اطلاع مردم بنری مبنی بر محل عرضه کالای تنظیم بازار نصب شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار داشت: در رابطه با قیمت شن، ماسه و بتن که مراکز عرضه و کارگاه‌های تولیدی اقدام به عرضه آنها بیش از قیمت مصوب کردند طی جلسه آینده در خصوص قیمت این کالاها هم تصمیم گیری می شود.

توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن برنج در کردستان

 رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: از ابتدای امسال تا ۲۵ اردیبهشت ماه طی ۲ مرحله یک هزار و ۱۰۰ تن برنج هندی در استان جذب شده و هم اکنون در حال توزیع است.

طاها سمیعی با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۳۰۰ تن شکر خانوار هم خریداری شده و در حال توزیع است، افزود: سهمیه گوشت قرمز استان هم ۵۰ تن بوده که تاکنون ۲۸ تن آن توزیع شده و تا ۱۵ خرداد امسال مابقی آن هم توزیع می‌شود.

وی سهمیه روغن خوراکی صنوف و خانوار در استان را پنج هزار و ۸۳۱ تن اعلام کرد و گفت: از این میزان تاکنون چهار هزار و ۴۰۰ تن آن جذب و در واحدهای صنفی منتخب، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف در حال توزیع است.

رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه  قیمت روغن خوراکی مایع و جامد در سال جاری نسبت به سال گذشته به ترتیب ۳۰ درصد و ۳۵ درصد افزایش یافته است، یادآور شد: هفت هزار و ۴۱۰ حلقه لاستیک سبک و سنگین خودرو هم در استان توزیع شده است.

۱۹ هزار تن ذرت در استان توزیع شد

مدیرکل پشتیبانی امور دام استان کردستان هم اظهار داشت: طی ۲ ماهه سال جاری ۱۹ هزار تن ذرت در استان توزیع شده و این درحالی است که در سال گذشته ۲۲ هزار تن توزیع شده بود.

فرزاد معاونی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۹ هزار تن کنجاله سویا هم در استان توزیع شده است، افزود: ۲۸ تن گوشت قرمز منجمد و ۶۰ تن گوشت مرغ منجمد هم در این بازه زمانی عرضه شده است.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه سرانه مصرف حبوبات در استان به ازای هر نفر ۱۰ کیلوگرم است، گفت: میزان مصرف سالانه حبوبات در استان ۱۶ هزار تن است.

شهریار حنیفی با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۲۵ درصد مصرف لوبیا و عدس در استان تولید این محصولات را داریم، اضافه کرد: سالانه در استان ۴۳ هزار تن نخود، یک هزار تن لوبیا و ۷۰۰ تن عدس تولید می‌شود.

رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه به تغییرات قیمتی یکصد قلم کالای اساسی در دوره یک ماهه اخیر در استان اشاره کرد و گفت: براساس رصد انجام شده قیمت ۱۴ قلم کالا ۱.۵ تا ۲.۵ درصد افزایش و نرخ ۱۲ قلم کالا هم از ۱.۴ تا ۳۸.۲ درصد کاهش داشته است.

فرزاد سردارزاده با اشاره به اینکه نرخ ۷۶ قلم کالا هم تغییری نداشته است، افزود: قیمت مصوب جو ۶ درصد و قیمت آزاد آن در بازار ۱۶ درصد افزایش، قیمت ذرت مصوب ۱۱ درصد افزایش و قیمت آزاد آن ۲۵ درصد کاهش داشته است.

تماس تلفنی مردم از طریق شماره ۱۲۴ انجام می شود و این سامانه تلفنی بطور شبانه روزی برای دریافت شکایت، انتقادات، پیشنهادات و نظارت مردمی فعال است و شهروندان می توانند هر گونه تخلف اقتصادی در راستای عدم درج قیمت، صدور فاکتور، تقلب، گرانفروشی را از این طریق اعلام کنند.

۷۰ هزار و ۷۹۲ واحد صنفی دارای پروانه کسب در استان کردستان وجود دارد و از این تعداد بیش از ۳۰ هزار واحد در مرکز استان مستقر هستند که سه درصد از این واحدهای صنفی را فروشگاه های متوسط  و زنجیره ای تشکیل داده است.