«صفر صادقی راد» روز دوشنبه در نشست برخط با خبرنگاران با گرامیداشت هفته جهانی ایمنی راه، افزود: راه ها سرمایه های ملی هستند که باید تمام تلاش خود را به منظور ایمنی و بهبود وضعیت آن انجام دهیم.
وی اظهار داشت: در بخش نگهداری راه ها کارهایی مانند خط کشی حریم جاده ها، آسان سازی تردد خودرویی، نصب به موقع تابلو، اصلاح دور برگردان ها و ساخت تقاطع های غیر همسطح در اولویت قرار دارد.
صادقی راد ادامه داد: از دیگر اولویت های مهم این اداره فعالیت های حفاظتی جاده ای است که با توجه به محدودیت های اعتباری ملی باید به خوبی از سطح راه های استان حفاظت شود.
عملیات خط کشی در هزار و ۱۴۷ کیلومتر از راههای استان همدان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان از اجرای عملیات خط کشی در هزار و ۱۴۷ کیلومتر از راههای استان همدان خبر داد و یادآور شد: این اداره به منظور افزایش ایمنی محورها، هدایت وسایل نقلیه و آگاهی دادن به کاربران راه به ویژه در شب با دید محدود، تفکیک باندهای رفت و برگشت در نقاط بدون جدا کننده وسط و کاهش میزان تصادفات و سوانح رانندگی عملیات اجرای خط کشی را در سطح محورهای این استان در دستور کار خود قرار داده است.
صادقی راد به اقدامات ایمن سازی این اداره در سطح محورهای زیرپوشش خود اشاره و خاطرنشان کرد: اقدامات ایمن سازی از قیبل تامین روشنایی و رفع خاموشی، پاکسازی و زیبا سازی حریم راه ها، شانه سازی، رنگ آمیزی پایه های تابلو و نرده های پل، آشکار سازی نقاط پر تصادف، نصب انواع علائم اخطاری، مسیرنما و خطر نما، تعمیر و بازسازی و نصب گاردریل، ساماندهی و افزایش اثر بخشی علایم در طول محورها تنها بخشی از اقدامات ایمن سازی این اداره است.
وی تصریح کرد: تهیه و نصب نیوجرسی به میزان هشت و نیم کیلومتر، تعمیر و نصب تابلو و علائم به تعداد پنج هزار و ۴۷۶، نصب هندریل به میزان ۲۲۰ مترطول، تعمیر۱۳ و نیم کیلومتر و نصب پنج کیلومتر گاردریل نیز از دیگر اقدامات مهم این اداره کل در راستای افزایش ایمنی در جاده هاست.
نصب روشنایی در ۱۱۹ کیلومتر از محورهای استان همدان
مدیرکل راهداری استان همدان در ادامه اجرای سیستمهای روشنایی در محورهای برون شهری برای ارتقای ایمنی تردد ضروری برشمرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع مالی، اولویت اجرای سیستمهای روشنایی در نقاط پرتصادف و مکانهایی که در کاهش تصادفات تأثیر مثبتی دارد در دستور کار قرار گرفته است.
صادقی راد با تأکید بر اینکه تاکنون در ۱۱۹ کیلومتر از محورهای استان سیستم روشنایی نصب شده است، افزود: درهمین راستا و برای رفع نقاط پرتصادف پروژه روشنایی در بیش از ۲۰ کیلومتر از محورهای استان و همچنین ۱۳ مورد روشنایی نقطه ای در حال اجراست.
وی اضافه کرد: مهمترین کارکرد سیستم های روشنایی ایجاد دید آسان و دقیق، امکان تشخیص وسایل نقلیه در فاصله مناسب، تشخیص به موقع موانع، علائم و تابلوهای راهنمایی و رانندگی در محورهاست.
وی در ادامه موضوع سرقت علائم راهنمایی و رانندگی از جمله کابل و ترانس را از جمله دغدغه های مهم این اداره عنوان کرد و افزود: وقوع سوانح جادهای از علل مهم این سرقت ها بوده که در حال حاضر با طرح مساله سرقت در کمیسیون ایمنی راههای استان، با ورود گشتهای انتظامی و پلیس راه به همراه گشت نیروهای راهداری، این موضوع تا حدود زیادی ساماندهی شده است.
صادقی راد بیان داشت: رسانه ها می توانند در تبیین و فرهنگسازی این موضوع برای مردم نقش مهمی داشته باشند زیرا با سرقت هر علائم جاده ای حتی مورد جزیی نیز این سازمان متحمل خسارت بسیاری می شود.
جابجایی ۱۲ میلیون تن کالا در استان همدان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان به حوزه حمل و نقل اشاره کرد و با پرداختن به جایگاه و موقعیت حمل و نقلی استان همدان یادآور شد: یکی از استان هایی که بیشترین سهم درجابجایی کالای کشور دارد استان همدان است و از همین رو مقوله حمل و نقل جاده ای در این استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
صادقی راد با اشاره به اینکه پارسال ۱۲ میلیون تن کالا از استان جابجا شده است، افزود: همچنین در این مدت ۷۶۷ هزار و ۷۰۰ فقره بارنامه صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج و نیم درصد افزایش داشته است.
وی در ادامه به کسب رتبه نخست راهداری همدان در کشور در زمینه مدیریت سامانههای هوشمند(ITS) اشاره کرد و گفت: این اداره کل در جمع بندی رتبه های ارزیابی مرکز مدیریت راه ها در چند سال اخیر به طور متناوب در حوزه مدیریت سامانه های هوشمند حمل و نقل، حائز رتبه نخست کشور شده است.
صادقی راد گفت: یکی از مهمترین روش ها و ابزارهای روز دنیا برای ارتقای سطح ایمنی سفرهای جاده ای و کاهش تصادفات، بکارگیری و استفاده موثر از سامانه های هوشمند حمل و نقل شامل ترددشمارهای برخط، دوربین های نظارت تصویری، دوربین های ثبت تخلف سرعت، دستگاه های توزین در حال حرکت (wim)، مدیریت امداد جاده ای، تلفن ۱۴۱، سامانه ثبت سوانح و وقایع جاده ای، تابلوهای پیام متغیر و ترافیک نما، تابلوهای سفرنما و ... در سطح جاده های کشور است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۵۵ سامانه عبور و مرور، ۲۸ دوربین نظارت تصویری، ۷۴ دستگاه ترددشمار و ۲ دوربین توزین در حال حرکت در محورهای استان همدان فعالیت می کنند.
استان همدان دارای پنج هزار و ۴۲۷ کیلومتر راه، شامل ۹۲۳ کیلومتر راه اصلی، هزارو ۵۸ راه فرعی و ۳ هزار و ۳۶۳ راه روستایی است.