خدر مازوجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مراکز شامل پنج مرکز تعاون روستایی از جمله "کیتکه"، "خلیفان"، "گوگتپه"، "قرهبلاغ" و "عبداللهکرده" و سه سیلوی بخش خصوصی و یک سیلوی بخش دولتی است که امسال کار خرید گندم را از کشاورزان این شهرستان برعهده دارند.
وی ادامه داد: طی سه سال گذشته به ترتیب ۵۷ ، ۴۷ و ۲۷ هزار تُن گندم از کشاورزان این شهرستان خریداری شده است که نشان از روند نزولی خرید تضمینی گندم دارد.
مدیر شرکت غله مهاباد اظهار داشت: قیمت بالای خوراک دام، پرداخت نکردن مطالبه گندم کاران و قطعی برق در هنگام تحویل گندم و معطل شدن گندم کاران از جمله عوامل تاثیر گذار در کاهش تحویل گندم به مراکز خرید است که باید برای بهبود آنها برنامه ریزی کرد.
مازوجی، با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال بیش از ۵۶ هزار تن گندم در این شهرستان تولید شود، اظهار داشت: از این مقدار ۴۰ تا ۴۴ هزار تن مازاد بر نیاز کشاورزان است که توسط این مراکز خریداری خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سال جاری گفت: امسال قیمت خرید هر کیلوگرم گندم با چهار درصد افت مفید و ۲ درصد افت غیرمفید ۵۰ هزار ریال تعیین شده است.
وی با بیان اینکه امسال خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان بر اساس ثبت در سامانه خواهد بود، اضافه کرد: کشاورزان قبل از تحویل گندم باید با مراجعه به مراکز در سامانه اینترنتی ثبتنام کنند.
وی از گندمکاران این شهرستان خواست برای حذف پای دلالان در زمینه خرید و فروش گندم محصول مازاد بر نیاز خود را به مراکز خرید گندم تحویل دهند.
براساس اعلام کارشناسان جهاد کشاورزی به علت مبارزه به موقع با آفت سن و بارشهای پاییزی و بهاره مناسب، کیفیت و وضعیت مزارع گندم این شهرستان مطلوب بوده و پیش بینی میشود که میزان برداشت محصول در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته باشد.
شهرستان مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطبهای مهم کشاورزی آذربایجان غربی است که در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.