سمنان- ایرنا- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با اشاره به آغاز برداشت گندم از غرب استان، گفت: پنج هزار و ۱۹ تن گندم در اولین محموله هفته گذشته از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شد.

محمدباقر منوچهری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: خرید گندم از کشاورزان مناطق غربی استان سمنان از دوم خرداد آغاز شده و به تدریج تا پایان تابستان برداشت گندم در استان به پایان خواهد رسید.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان اضافه کرد: اکنون خرید تضمینی گندم از شهرستان گرمسار و آرادان در غرب استان با راه اندازی ۶ مرکز خرید در حال انجام است.

وی ادامه داد: چهار مرکز خرید در گرمسار و ۲ مرکز در آرادان برای خرید تضمینی گندم فعال است و مطالبات گندم‌کاران نیز طبق برنامه از سوی دولت پرداخت می‌شود.

منوچهری تصریح کرد: دولت مطالبات گندمکاران تا پایان یکم خرداد را تاکنون پرداخت کرده‌است و بدون شک در پرداختی بعدی مطالبات گندمکاران استان سمنان نیز پرداخت خواهد شد.

وی یادآور شد: براساس اظهارنظر کشاورزان غرب استان سمنان، امسال به دلیل خشکسالی و وضعیت بارندگی عملکرد برداشت گندم در هر هکتار نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی با اشاره به خریدگندم به وسیله افراد ناشناس، بیان کرد: تعداد معدودی از افراد غیر از بخش دولتی نسبت به خرید گندم از گندمکاران اقدام می‌کنند که کنترل شرایط در حال انجام است.

منوچهری خاطرنشان کرد: افراد که از بخش خصوصی نسبت به خرید گندم اقدام می‌کنند نیز در نهایت برای مصرف انسانی استفاده می‌کنند و در تامین نیاز بازار سهیم خواهند بود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان گفت: طبق مصوبه جدید شورای عالی اقتصاد از یکم اردیبهشت‌ ۱۴۰۰ ، قیمت هر کیلوگرم گندم خرید تضمینی به پنج‌هزار تومان رسید. این قیمت پیش از این هر کیلوگرم گندم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود.

به گزارش ایرنا، سال ۹۹ مقدار خرید تضمینی گندم از کشاورزان ۳۱ استان به هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید که ارزش ریالی گندم‌های خریداری شده بیش از ۲۰۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود.

امسال بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، ۶ میلیون و ۱۵۲ هزار هکتار زمین زراعی زیر کشت گندم رفته که نسبت به سال گذشته کشت این محصول ۲.۳ درصد افزایش داشته است.

۳۲ هزار و ۲۴۰ هکتار مجموع کشت گندم در استان سمنان به روش دیم و آبی است که از این وسعت ۲۱ هزار و ۵۴۰ هکتار مربوط به کشت گندم آبی و ۱۰ هزار و ۷۰۰ هکتار مربوط به کشت دیم است.