علیاصغر امامیون روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: وقوع سیلاب در ۱۵ اردیبهشت به زیرساخت های کشاورزی، باغ ها و قناتهای روستاهای حسینان، معلمان و سِیَنگ خسارت وارد کرد.
وی ادامه داد: در پی بارندگی های اخیر و جاری شدن سیل در منطقه سرکویر شهرستان دامغان، تیم کارشناسی از مناطق سیل زده بازدید کردند که علاوه بر آن در پنج مرکز جهاد کشاورزی، کارگروه های فنی تشکیل و در این راستا به بررسی میزان خسارت احتمالی پرداختند.
امامیون اضافه کرد: سیل در مناطق جنوبی ذخایر آبی زیرزمینی را افزایش داد اما خسارت مالی بسیاری به کشاورزان منطقه قهاب رستاق تحمیل کرد.
وی خاطرنشان کرد: در جریان سیلاب اخیر ۱۳ هکتار از اراضی زراعی، ۵ هکتار از اراضی باغی و ۵ رشته قنات در روستاهای حسینان، سینگ، معلمان، رشم (تلخوی) و بندیخاب (تأمین کننده آب شرب روستاهای حسینان و معلمان) دچار خسارت شد.
امامیون تصریح کرد: خسارت وارده به قناتها براساس گزارش کارشناسان، ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و خسارت وارد شده به اراضی باغی و زراعی سرکویر، یک میلیارد و ۳۳۱ میلیون ریال گزارش شد.
وی از وارد شدن خسارت به ۱۶ بهرهبردار گندم و ۱۲ بهرهبردار جو در سیلاب اخیر اشاره کرد و افزود: خسارت وارد شده به ۹ هکتار اراضی گندم به ارزش ۳۳۸ میلیون ریال و ۴ هکتار اراضی جو به میزان ۱۱۳ میلیون ریال بود.
امامیون بیان کرد: همچنین در این راستا به یک هکتار باغ پسته به ارزش ۲۴۰ میلیون ریال و ۶ هکتار باغ خرما به میزان ۶۴۰ میلیون ریال خسارت وارد شد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: کشاورزی از مشاغل پر زحمت به شماره میرود که در آن کشاورزان سالانه ممکن است نه تنها سودی عایدشان نشود بلکه دچار خسارت شوند که در این زمینه انجام بیمه و پشتیبانیهای جهاد کشاورزی لازمه جبران خسارتها است.
به گزارش ایرنا، عصر سهشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه نیز در پی وقوع سیلاب در سه روستای معلمان، حسینیان و سِیَنگ، به بیش از ۵۰ واحد مسکونی روستایی، کلیه تاسیسات زیربنایی، راههای دسترسی و ابنیه فنی، اراضی کشاورزی و دام و طیور خسارت فراوان وارد شده است.
سیلاب اردیبهشت به بخشهایی از میامی، دامغان وگرمسار خسارت وارد کرد.
نظر شما