«سیدمصطفی هاشمیطبا» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ضمن انتقاد از شیوه مناظره در رسانه ملی، اظهار داشت: سوالاتی خاص با زمان کوتاه پرسیده میشود و نامزدها در زمانی به اندازه سه دقیقه مجبور به پاسخگویی هستند. سوالات کلی و بسیاری از موضوعات در آن به فراموشی سپرده شده است. یکی از این موضوعات ورزش است. ورزشی که اکنون در بعد همگانی و قهرمانی بخش زیادی از جامعه را درگیر کرده است. نباید این مهم به فراموشی سپرده شود.
رییس اسبق سازمان تربیت بدنی ادامه داد: البته اگر سوالی درباره ورزش هم طرح شود داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری حرفی برای گرفتن ندارند. آنان میخواهند چه کاری برای ورزش انجام دهند؟ تنها کاری که در این چند دهه انجام شده دخالت است؛ دخالتی که موجب شده تا ورزش به این روز درآید. ورزش نیاز به زیر ساخت و تربیت نخبه دارد. باید این را از نامزدهای محترم پرسید.
او این را هم گفت: چرا هفت نامزد انتخاباتی نباید برنامهای برای چهار سال آینده ورزش ایران ارائه کنند. تنها با یک سوال کلی نمیشود از آینده ورزش ایران باخبر شد. سبک مناظره باید عوض شود. مناظرهها هم در بخش طرح سوال و هم در بخش ساختار مشکلی دارند. چرا یک سوال در موضوع ورزش از هفت نامزد پرسیده نمیشود تا مردم برنامه این هفت نفر را برای ورزش ایران بداند؛ ورزش بخش مهم و افتخار آفرین جامعه است.
هاشمی طبا در بیان مساله اصلی ورزش ایران عنوان کرد: همانگونه که آموزش و پرورش جایی برای معرفی نخبگان به سطح جامعه است ورزش در این نهاد نیز باید به صورت علمی در دستور کار قرار گیرد. ورزش آموزش و پرورش اصل و اساس ورزش همگانی و قهرمانی است. کاندیدا باید برای توسعه این ورزش برنامه ارائه کنند. نمی دانم چرا سوالی در این زمینه پرسیده نمیشود. مگر ورزش بخشی از زندگی اجتماعی مردم نیست چرا داوطلبان برای آن برنامه ندارند و اگر برنامهای وجود دارد چرا در مناظره ارائه نکردند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز ۲۸ خردادماه برگزار خواهد شد. علیرضا زاکانی، محسن رضایی، سعید جلیلی، سید ابراهیم رییسی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده و امیرحسین قاضیزاده هاشمی هفت داوطلب انتخابات ریاست جمهوری هستند که برنامه خود را به مردم از طریق رسانه ملی ارائه می کنند. مناظره ها یکی از مهمترین راه ارائه برنامه به شمار می رود که تا کنون ۲ دور آن برگزار شده است.