به گزارش ایرنا، فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری اسامی نفرات المپیکی این رشته در دسته های مختلف را اعلام کرد که در بخش مردان «علی هاشمی» و «علی داودی» موفق به کسب سهمیه شدند. در بخش زنان نیز «الهام حسینی» و «پریسا جهانفکریان» نتوانستند در جمع برترینهای دسته خود قرار گیرند.
در این ردهبندی جهانفکریان با یک هزار و ۴۳ امتیاز در رده پانزدهم قرار گرفت و کمتر از ۲۰۰ امتیاز برای رسیدن به عنوان بهترین ورزشکار قاره کهن فاصله داشت. الهام حسینی نیز در دسته ۷۶ کیلوگرم با ۱۵۰۶ امتیاز در رده ۲۵ قرار گرفت و موفق به کسب سهمیه نشد تا انتظار برای حضور زنان وزنهبردار ایران در بزرگترین تورنمنت ورزشی جهان به چهار سال دیگر موکول شود.
اختلاف کم امتیاز جهانفکریان این ذهنیت را ایجاد کرد که فدراسیون در صورت اعزام وی به مسابقات قهرمانی آسیا در ازبکستان میتوانست این وزنهبردار را به نخستین زن ایرانی این رشته در المپیک تبدیل کند. اما واقعیت عدم دعوت وی چه بود و چرا این ملیپوش به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام نشد؟
«مریم منظمی» نایب رییس فدراسیون وزنهبرداری در گفت وگو با ایرنا به این سوال پاسخ داد. وی با بیان اینکه دختران ایران در نخستین تلاش خود برای حضور در المپیک امتیازات خوبی کسب کردند اظهار داشت: کمتر از چهار سال از فعالیت وزنهبرداری زنان ایران میگذرد و رسیدن به یک قدمی کسب سهمیه میتواند برای ورزشکاران ما یک دستاورد خوب باشد و اگر مصدومیت گریبانگیر خانم جهانفکریان را نمیگرفت بدون شک اکنون یک سهمیه در بخش زنان کسب کرده بودم.
نایب رییس زنان فدراسیون ادامه داد: مصدومیت جوانفکریان از ناحیه زانو بود و ما هماهنگی لازم را برای درمان انجام دادیم. وقتی اردوها در اواخر بهمن ماه شروع شد او گفت دکتر به من گفته که باید برای درمان تمرینات را متوقف کنم یا تمرین سبک داشته باشم. ما نیز برای حفظ سلامت این ورزشکار، وی را به اردو دعوت نکردیم. همچنین او درخواست داد که در اردو فروردین حضور پیدا کند اما این درخواست زیاد حرفهای نبود و مورد قبول کادر فنی قرار نگرفت.
او با اشاره به استعدادیابی در بخش وزنهبرداری زنان افزود: نامهای برای معرفی استعدادهای این رشته به استانها فرستادیم و تا کنون نیز ۱۶ استان ۳۴ نفر را به ما معرفی کردند. ما اردو را در ۲ بخش برگزار میکنیم و در پایان نیز نفرات برتر را انتخاب خواهیم کرد. ما دست استان ها را برای معرفی وزنهبرداران باز گذاشتیم.