مشهد- ایرنا- رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد گفت: وجود افراد غیرمرتبط و سودجو موسوم به کارچاق‌کن یک معضل است و به همین سبب ورودی دادگستری‌ها و محاکم قضایی با احراز هویت افراد کنترل می‌شود تا مشخص گردد افراد برای چه اقدامی به دادگاه مراجعه کرده اند.

حجت الاسلام مهدی سیدآبادی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: پارسال در ۵۲ شعبه دادگاه و اجرای احکام مجموعه دادگاه های عمومی و انقلاب شهر مشهد ۲۵۲ هزار و ۶۴۳ پرونده منجر به صدور رای و مختومه شد که در مقایسه با سال ۱۳۹۸ بیش از ۱۴ درصد افزایش داشت.

وی ادامه داد: با این حال و به رغم تمامی تلاشها برای استفاده از ظرفیت‌های قضایی در جهت ایجاد صلح و سازش، همواره با افزایش پرونده مواجه هستیم بطوری که تعداد پرونده‌های امسال نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۱۱ درصد افزایش داشته است.

رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد گفت: کارهای زیرساختی برای رسیدگی سالم، سریع و مطمئن تا صدور رای در دستور کار است و به همین دلیل برای استفاده بهتر از توان علمی و تجربی همکاران، تخصصی کردن ارجاعات و موضوعات پرونده‌ها مد نظر قرار دارد.

وی افزود: بر همین اساس و با توجه به نوع پرونده از قبیل کیفری، حقوقی، خانواده و پولشویی که به شعب تخصصی ارجاع می‌شود باعث می‌گردد وحدت رویه در صدور و اجرای حکم ایجاد شده و سرعت کار نیز افزایش یابد.

حجت الاسلام سیدآبادی ادامه داد: این اقدام باعث شده است شعب دادرسی پرونده‌ها را با سرعت بیشتر و یک چهارم زمان قبل رسیدگی کنند و از سوی دیگر در همان دادگاه پرونده مختومه شود تا رفت و آمد بین محاکم قضایی نیز کمتر شود.

وی با بیان اینکه حقوق زندانیان باید رعایت شود گفت: بازدید از زندان‌ها به صورت هدفمند افزایش یافته و تقاضاهای مطرح شده به صورت ویژه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

رییس محاکم عمومی و انقلاب مشهد افزود: دادگاه اطفال و نوجوانان نیز در شعبه ویژه‌ای متمرکز شده تا با در نظر گرفتن شیوه خاص و استفاده از مشاوران و وکلا برای بازگشت کودکان و نوجوانان مجرم به جامعه از روبرو شدن آنان با سایر مجرمان حرفه‌ای نیز اجتناب شود.

وی ادامه داد: افزایش استفاده از سامانه‌های الکترونیکی از تیرماه سال گذشته افزایش یافته و ۱۱ هزار و ۶۷۵ جلسه دادگاه‌های مجازی و جلسات ویدئو کنفرانس برگزار شده است.

حجت الاسلام سیدآبادی گفت: با توجه به اقدامات مناسبی که از سوی قوه قضاییه برای استفاده از سامانه های الکترونیکی انجام گرفته، وکلا دادخواست خود را بدون مراجعه حضوری به دادگاه تنظیم و ارسال می‌کنند که این امر باعث خلوت‌تر شدن محاکم قضایی می‌شود با این حال وکلا باید دقت کافی و لازم را در ارجاع نامه‌های خود داشته باشند.

وی افزود: تعداد دفاتر خدمات قضایی در سطح شهر مشهد نیز به ۲۳ دفتر افزایش یافته و برای ایجاد وحدت رویه و هم‌افزایی بین بخشها و دادسراها با سایر محاکم قضایی در حال برنامه‌ریزی به منظور اشتراک گذاری تجارب افراد با یکدیگر هستیم.