به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد علی شجاعی شنبه شب در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی استان که در سالن اجتماعات استانداری در بجنورد برگزار شد افزود : اگرچه به واقع دور استان دیوار وجود ندارد، ولی برخی نگاهها و فکرهای محدود این استان را با وجود برخورداری از ظرفیت ها و پتانسیل های از شاخص ها .توسعه ای کشور عقب انداخت و در این محدودیت ها مردم پشت دیوار قرار گرفتند.
نماینده عالی دولت در استان خراسان شمالی با اشاره به برنامه ریزی برای سفر هیات تجاری استان به ارمنستان از برخی انتقادات نسبت به انجام این سفر ابراز تعجب کرد و اظهارداشت : اعزام و یا پذیرش هیات های تجاری در استان ها فرایند جدیدی نیست و از چندین سال گذشته به منظور گسترش ارتباط تجاری بین همسایگان استانی و کشورهای هدف تجاری در استان ها مطرح است و سفر هیات تجاری خراسان شمالی به ایراوان نیز در این راستا انجام می شود.
شجاعی افزود : متاسفانه در استان خراسان شمالی از سفرهای خارجی که بخش خصوصی برای گسترش مراودات تجاری و همکاری های دو جانبه پیش بینی کرد نیز انتقادهای ناروا صورت می گیرد که به منفعت استان نبوده و کمکی به توسعه و پیشرفت استان نخواهد کرد.
استاندار خراسان شمالی افزود : نگاههای محدودیت به مقوله توسعه ای در استان خراسان شمالی به خصوص گسترش مراودات خارجی با کشورهای همسایه مرزی باعث شد تا از ظرفیت های مهم مرزی در این استان برای رشد و توسعه استانی استفاده نشود و حتی یک صرافی نیز به دلیل همین نگاهها در این خطه شمالشرق کشور وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد : این در حالیست که باید از مرز مشترک بین همسایگان شمالی باید نهایت استفاده را برای گسترش مبادلات تجاری در راستای افزایش درآمد و سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال انجام داد ، کما این که در اکثر استان های مرزی از این موقعیت به درستی استفاده شد.
عقب ماندگی ۱۷درصدی خراسان شمالی از شاخض بیمه
استاندار خراسان شمالی با بیان این که ا ین استان ۱۷ درصد در شاخص بیمه ای از میانگین کشوری عقب است گفت: سرانه بیمه ای تامین اجتماعی در کشور ۵۲ درصد است و این در حالی است که خراسان شمالی در این شاخص در مرز ۳۵ درصد اقرار دارد.
شجاعی اظهارداشت : برخی از استان های کشور از جمله یزد با ایجاد اشتغال ، رونق صنایع و سرمایه گذاری شاخص بیمه ای خود را به مرز ۸۰ درصد رساندند که حدود 30 درصد از میانگین کشوری نیز بالاتر است.
وی افزود : اگر استان خراسان شمالی به دنبال رشد شاخص توسعه ای و فائق آمدن بر مشکلات ناشی از کاهش درآمد، اشتغال و بیکاری است، باید اهتمام ویژه ای نسبت به توسعه زیرساخت ها در جهت جذب سرمایه گذاری داشته باشد و این برنامه کمک به توانمند سازی استانی است.
استاندار خراسان شمالی در مورد کمک تسهیلاتی و بلاعوض به زلزله زدگان 27 اردیبهشت افزود : حدود یکهزار و 100 میلیارد ریال کمک بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای کمک به زلزله زدگان استان پیشنهاد شد که بزودی تصویب و به استان ابلاغ می شود.
براثر وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری ۲۷ اردیبهشت ماه امسال که یکهزار و ۳۰۰ واحد مسکونی بین 30 تا 100 درصد خسارت وارد شد که 121 واحد مسکونی به طور کامل تخریب شد که نیاز به بازسازی و بهسازی دارد و با گذشت حدود 2 ماه تاکنون دولت مصوبه ای برای ابلاغ کمک های بلاعوض و وام بهسازی با وجود درخواست استانی نداشت و پیگیری ها از سوی مسوولان استانی ادامه دارد.
در این مناطق شد همچنان در انتظار تسهیلات بانکی برای بازسازی هستند.