محمدحسین صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از این میزان، حدود ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای مرحله دوم اردوگاه حسن آباد، ۴۰۰ میلیارد ریال برای اردوگاه برزش آباد، ۱۵۰ میلیارد ریال برای کمپ خُلق آباد و ۷۰۰ میلیارد ریال نیز برای ایجاد کمپ ویژه بانوان هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: پارسال نیز ۴۷۰ میلیارد ریال در حوزه زیرساختی مراکز نگهداری و ساماندهی معتادان متجاهر استان هزینه شد.
وی با بیان اینکه تا پیش از سال ۹۹ تمام اردوگاهها در مشهد متمرکز بود، افزود: اما پارسال این اردوگاهها در شهرستان های سبزوار، تربت حیدریه، قوچان، گلبهار و نیشابور نیز هر کدام با ۲۰۰ نفر ظرفیت راه اندازی شد و تا یک ماه دیگر اردوگاه تربت جام هم افتتاح می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: در حوزه زیرساختها پارسال به اندازه یک دهه کار انجام شد. ظرفیت نگهداری مراکز نگهداری معتادان ماده ۱۶ استان از هزار و ۸۰۰ نفر به ینج هزار نفر افزایش یافت که مصوب شده است تا نیمه امسال این ظرفیت به هشت هزار نفر برسد.
وی افزود: ۸۰۰ مرکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد در خراسان رضوی فعال است که حدود ۹۰ درصد آنها در مشهد مستقر است.
صالحی ادامه داد: خراسان رضوی سال ۱۳۹۷ در پیشگیری، درمان، مقابله با مواد مخدر و صیانت رتبه ۲۷ را در میان استانهای کشور داشت اما ظرف ۲ سال اخیر فعالیت این استان در همین حوزهها موجب ارتقای آن به رتبه برتر کشوری شده است.
وی گفت: تریاک از نظر حجم مصرف در استان رتبه نخست را دارد و مواد مخدر صنعتی نیز از نظر میزان رشد در رتبه نخست قرار دارد. از نظر رده سنی هم، مصراف مواد مخدر به افراد ۱۵ سال رسیده است و بیشترین معتادان متجاهر تحصیلاتی کمتر از سیکل دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، پیشگیری را موثرترین و کمهزینهترین روش مبارزه با اعتیاد ذکر و بیان کرد: اعتیاد از کرونا خطرناکتر است و راه واکسینه شدن در برابر آن خودمراقبتی و خودحفاظتی است.
صالحی ادامه داد: پارسال ۴۲ تن انواع مواد مخدر در خراسان رضوی کشف و ضبط شد که نسبت به سال ماقبل ۱۴ درصد بیشتر شده است. دستگیری خردهفروشان هم پارسال نسبت به سال ۱۳۹۸ با ۷۰ درصد افزایش از ۱۰ هزار خردهفروش مواد افیونی به ۱۶ هزار نفر از این مجرمان حوزه مواد مخدر رسید.
وی گفت: در حوزه مقابله با اعتیاد، صیانت و توانمندسازی بسیار با اهمیت است. در این میان تشکلهای مردمی و خیران نیز نقش مهمی میتوانند ایفا کنند. در همین راستا با یکی از خیران تفاهمنامهای به امضا رسید که وی ماهانه تا یک میلیارد ریال هزینه میکند. هرکس که می تواند در عرصه توانمند سازی کمک کند به شورای هماهنگی مراجعه کند و ما هم هرچه در توان داریم پای کار میآوریم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: دستگیری معتادان متجاهر و نگهداری آنها هرچند ممکن است در درمان و ترک مواد، چنانکه باید تاثیر نداشته باشد، اما در ایجاد امنیت، احساس امنیت، کاهش آسیب به خود آنها نقش موثری دارد.