طرح یاریگران محلات در مشهد آغاز شد

مشهد- ایرنا- طرح یاریگران محلات با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد و با مشارکت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی به صورت آزمایشی در ۱۳ محله مشهد آغاز شد.

دبیر ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان‌رضوی روز سه‌شنبه در حاشیه آغاز این طرح گفت: محور این طرح مردم شهر به عنوان یاریگران محلات هستند و از مجرای ظرفیت مردمی به کنترل و کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد می‌پردازیم. 

محمدحسین صالحی افزود: این اقدام زمانی موثر است که از ظرفیت شوراهای اجتماعی محلات و افراد صاحب نفوذ استفاده شود.

وی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی نیز در کنار شوراهای محلات علاوه بر ایفای نقش قانونی، حمایت مالی از طرح را خواهند داشت.

دبیر ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: در مرحله اول اجرای این طرح، اقدامات پیشگیرانه با بهره‌گیری از اقدامات آموزشی و توانمندسازی محقق می‌شود، درمان دومین گام اجرایی است، افرادی که درگیر اعتیاد هستند شناسایی و به مراکز درمان و ترک اعتیاد ارجاع داده می‌شوند.

وی افزود: در مرحله سوم نیز، صیانت از فرد و خانواده او در اولویت قرار می‌گیرد و علاوه بر توانمندسازی فردی که اعتیاد را ترک کرده، خانواده وی مورد حمایت و توانمندسازی قرار می‌گیرد.

صالحی ادامه داد: مقابله با فروشندگان مواد مخدر در محلات، پاکسازی پاتوق‌های تجمع معتادان، شناسایی و برخورد با معتادان متجاهر آخرین گام است که با حضور دستگاههای قضایی و اجرایی در محلات انجام می‌شود.

سرپرست معاونت اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز گفت: برنامه‌ریزی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی محلات در اولویت‌های کاری سازمان فرهنگی و اجتماعی است.

رضا دانایی افزود: این سازمان فراتر از وظایف ذاتی در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی محلات که ناشی از اعتیاد برخی افراد است، طرح یاریگران محلات را با مشارکت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آغاز کرده است. 

وی با بیان اینکه این طرح به صورت آزمایشی در ۱۳ محله مشهد اجرا می‌شود ادامه داد: شوراهای اجتماعی محلات به عنوان بازوان قدرتمند و اجرایی در این طرح حضور دارند و از ظرفیت این نهاد اجتماعی در جلوگیری از هدررفتن نیروی جوان و سرمایه‌های اجتماعی به وسیله مواد مخدر، بهره‌مند خواهیم شد.

براساس آمار در شهرستان مشهد با جمعیت حدود ۳.۲ میلیون نفر حدود ۹ هزار معتاد متجاهر وجود دارد.

بیش از ۷۰۰ مرکز خود محرک یا کلینیک درمانی سرپایی در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۶۰۰ مرکز در مشهد واقع است.

همچنین ۷۰ کمپ دارای مجوز در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۳۵ مرکز در مشهد و باقی آنها در سایر شهرستانها فعال هستند و در این حوزه  مراکز غیرمجاز نیز در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.

۱۸ مرکز درمانی هم در حوزه ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که به آنها مراکز "کاهش آسیب" یا "دی.آی.سی" گفته می‌شود که تامین هزینه‌های درمان در این مراکز با دولت است.

دو مرکز اقامتی بلندمدت نیز برای معتادان در خراسان رضوی وجود دارد که در آنها هزینه درمان توسط خود فرد پرداخت می‌شود.

در حال حاضر دو مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ مبارزه با مواد مخدر و تبصره ۲ این ماده قانونی در خراسان رضوی وجود دارد، در مراکز ماده ۱۶، هزینه درمان به طور کامل توسط دولت تامین می‌شود اما در مراکز تبصره ۲ این ماده قانونی، بخش خصوصی باید هزینه‌ درمان را از بخشهای مختلف تامین کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha