به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، اختلال نقص توجه – بیشفعالی (Attention-deficit hyperactivity disorder) یا به اختصار ADHD یک اختلال رفتاری رشدی است.
این افراد معمولا توانایی دقت و تمرکز بر یک موضوع را نداشته، یادگیری کندی دارند و از فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالایی برخوردار هستند.
مطالعات جدید محققان انستیتو کارولینسکا در سوئد نشان میدهد میدهد بزرگسالان مبتلا به ADHD (اختلال نقص توجه – بیشفعالی) بیش از سایرین در معرض مشکلات مربوط به سیستم عصبی، تنفسی، اسکلتی عضلانی و متابولیکی هستند.
در ادامه این مطالعات آمده است ADHD با افزایش خطر بیماری پارکینسون، زوال عقل و بیماریهای قلبی عروقی نیز همراه است.
بر اساس این مطالعه، ممکن است افراد توجهی به اختلال ADHD نداشته باشند و حتی تا پایان عمر نیز این بیماری تشخیص داده نشود. از طرفی خیلی از افرادی که از این عارضه باخبرند، نسبت به آن بی تفاوت هستند و برای درمان و حل این مشکل قدمی برنمیدارند، در حالی که این عارضه اثرات منفی قابل توجهی بر سلامت جسمانی به مرور زمان دارد و حتما باید در مراحل اولیه درمان و کنترل شود.
تشخیص این بیماری توسط یک متخصص اعصاب و روان به سادگی صورت میگیرد و درمانهای آن نیز اثربخش هستند. این اختلال بر زندگی فرد در طولانیمدت اثرگذار است.
مهمترین علائم این بیماری بیتوجهی، بیشفعالی و تکانشگری است و برای درمان از آمفتامینها یا متیلفنیدیتها استفاده میشود.
نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet Psychiatry منتشر شده است.