به گزارش ایرنا، «هوشنگ بازوند» روز سهشنبه در مراسم تجلیل از منتخبین استان کرمانشاه در پنجمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار، با گرامیداشت پنجم مرداد ماه سالروز عملیات غرورآفرین مرصاد و روز ملی کرمانشاه، اظهار داشت: امروز، روز ملی کرمانشاه است که جا دارد یاد و خاطره همه رزمندگان در عملیات ظفرمند مرصاد و همچنین یاد و خاطره ۱۰ هزار شهید استان کرمانشاه را گرامی بداریم که این ایثارگریها و شهیدان مایه مباهات و افتخار برای نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
طرح ایثار یادگار ارزشمند امام (ره) است
وی در ادامه از اجرای طرح ایثار به عنوان یکی از یادگارهای بسیار ارزشمند و میراث معنوی امام خمینی (ره) نام برد و تصریح کرد: همه می دانیم ضرورت توجه به مباحث آموزشی و علمی خانواده ها و فرزندان شهدا یک وظیفه قانونی و ملی برای ما می باشد که باید آن را انجام دهیم.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه با اشاره به کسب رتبه دوم فرزندان شاهد کرمانشاه در پنجمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار اظهار داشت: خوشبختانه فرزندان شاهد استان در این جشنواره رتبه دوم کشوری را کسب کردند که این مهم لزوم حمایت علمی بیشتر از این عزیزان را دو چندان می کند.
استاندار کرمانشاه بیان داشت: پدران بزرگوار این عزیزان روزی با اخلاص و شجاعت از کشور دفاع کردند و امروز خود این عزیزان با علم و دانش خود از کشور حمایت و دفاع می کنند لذا باید تلاش کنیم که علم آنها به ثروت تبدیل شود زیرا زمانی این مهم شکل بگیرد بزرگترین ثروت برای خانواده های آنان و کشور به دست خواهد آمد.
بازوند تصریح کرد: هم چنانکه رزمندگان و شهدای بزرگوار روزی با ایثار مقاومت، اعتماد به نفس و خودباوری در مقابل دشمنان ایستادگی کردند امروز هم فرزندان این عزیزان در زمینه علم آموزی نیز با خودباوری، اعتماد به نفس و نوآوری به دنبال شکوفایی و بالندگی هر چه بیشتر ایران اسلامی هستند.
لزوم توجه جدی به مباحث تحصیلی فرزندان شاهد
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه بیان داشت: توجه به بحث علمی و آموزشی تحصیلی فرزندان شاهد اولین نکته ای است که باید به آن توجه کنیم و نکته بعدی برنامه ریزی برای اشتغال و کار این عزیزان بعد از دانش آموختگی است زیرا ما امروز در کشور هر چه که داریم به برکت خون شهیدان است لذا وظیفه داریم در مقابل فرزندان این عزیزان احساس مسئولیت داشته باشیم.
وی همچنین بر ضرورت توجه بیشتر دانشگاه های ملی از دانشجویان فرزند شاهد تاکید کرد و گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی یک تلاش مضاعف و اقدام خوبی در ارتباط با این دانشجویان انجام می دهد که ضرورت دارد همین روش و نگاه نیز در دانشگاه های ملی هم مورد توجه بیشتر قرار بگیرد.
بازوند در پایان سخنان خود گفت: هر چقدر پایه های علمی از ابتدا تقویت و مستحکم تر شود قطعاً این مهم منجر به شکوفایی هر چه بیشتر کشور و رفع نگران های در آینده خواهد شد.
در این مراسم از سوی استاندار کرمانشاه به منتخبین استان کرمانشاه که در پنجمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار حائز رتبه برتز شده اند، جوایزی اهداء و از آنان قدرانی شد.
به گزارش ایرنا؛ رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین مرصاد سه روز در برابر منافقان مقاومت کردند و سرانجام در پنجم مرداد ۱۳۶۷ خورشیدی شکست سختی بر آنان وارد ساختند که نزدیک به یک هزار و ۵۲۳ تن از افراد آنها را کشته، ۲ هزار و ۳۰۰ تن زخمی شدند و ۳۰۵ تن هم به اسارت درآمدند.
همچنین از تجهیزات جنگی این گروهک بیش از ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپاره انداز ۸۰ میلیمتری، ۱۵۰ قبضه خمپاره انداز ۶۰ میلیمتری و ۳۰ قبضه توپ ۱۰۶ میلیمتری از میان رفت.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و ۱۷ و ۵۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.
بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلعالفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.