شهرکرد - ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت ترسیم نقشه عملیاتی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی گفت: در سال جاری سه حوزه محله مقاوم، بانوان و فضای مجازی به عنوان اولویت‌های کاری این اداره کل برای اجرای فعالیت‌های تبلیغی و مذهبی در نظر گرفته شده است.

حجت‌الاسلام مهدی طاهری روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور برنامه‌ریزی راهبردی در مجموعه فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی، سه مرحله وضعیت‌سنجی، ظرفیت‌سنجی و الگوسازی با هدف شناخت اولویت‌ها و یافتن ظرفیت‌ها برای حل مسائل در استان اجرایی شد تا پس از ترسیم نقشه راه، برنامه‌ها در بعد عملیاتی دنبال شود.

وی تصریح کرد: پس از انجام این مراحل از مجموع ۹ حوزه اجتماعی و فرهنگی شناخته‌شده، سه حوزه به عنوان اولویت‌های کاری اداره کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۰ مدنظر قرار گرفت که محله مقاوم، بانوان و فضای مجازی از آن جمله است.

طاهری با اشاره به انتخاب ۵۰ محله در مجموع طرح محله مقاوم یادآور شد: هدف از اجرای این طرح آن است که انتظار دریافت خدمات به افتخار ارائه خدمات تبدیل شود و مردم محله خود برای حل مسائلی همچون رسیدگی به ایتام، زنان سرپرست خانوار و یا بدسرپرست و دیگر موضوعات اجتماعی وارد میدان شوند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان این اداره کل و کمیته امداد امام خمینی (ع) برای اجرای هر چه بهتر طرح محله مقاوم نیز اشاره کرد و گفت: سعی خواهد شد در این طرح، هر محله محور بست فضای اجتماعی قرار گیرد و در این زمینه شرایط برای تقویت توان و دانش روحانیون مرتبط با این طرح نیز اندیشیده شده است.

وی در تشریح طرح‌های این اداره کل در حوزه بانوان تصریح کرد: نیمی از جمعیت استان را بانوان تشکیل می‌دهند اما تاکنون هیچ نهادی به‌صورت ویژه و متمرکز برای حل مسائل مربوط به آنان وارد عمل نشده است از این رو با انجام پژوهش و تحقیق در این رابطه، برنامه‌های حوزه بانوان در ۶ محور شناسایی و اولویت‌بندی شد.

طاهری، خانواده، کودک، دختران، جمعیت، حجاب و عفاف و آسیب‌های اجتماعی ناظر بر بانوان را از محورهای اصلی برنامه‌های در نظر گرفته شده برای اقدام در بخش بانوان دانست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری در ادامه با تاکید بر اینکه فعالیت‌های اثرگذار در فضای مجازی باید به یک جریان هدفمند تبدیل شود، اظهار داشت: در حوزه فضای مجازی، اقدامات بسیاری باید انجام شود چراکه جریان سازی در این مسیر نیازمند تعامل و صرف زمان است.

وی همچنین در خصوص اقدامات و برنامه‌های در نظر گرفته شده برای اجرا در ماه‌های محرم و صفر و برپایی عزاداری حسینی در استان گفت: اگر چه شیوع ویروس کرونا، محدودیت‌هایی را برای اجرای برنامه‌های تجمیعی به وجود آورد اما در سال گذشته نه تنها مراسم عزاداری ایام محرم و صفر باشکوه بیشتر به اجرا درآمد بلکه نظم و دقت بیشتری نیز در اجرای آن‌ها شکل گرفت و بنا به اعلام رسمی مسوولان بهداشتی کشور ۸۵ درصد دستورالعمل‌های بهداشتی در این‌گونه مراسم رعایت شد.

طاهری افزود: توجه مردم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در اجرای مراسم ماه‌های محرم و صفر نشان داد که در جریان‌های دینی و مذهبی و بر اساس عقلانیت ناظر بر این جریان، فعالان این حوزه نسبت به دیگر اقشار توجه بیشتری به اصول بهداشتی دارند و الگوی مدیریت نظام دینی، رفتار عموم را نیز با عقلانیت به پیش می‌برد.

وی به ابلاغ دستورالعمل‌های جدید برگزاری مراسم دینی و مذهبی در سال جدید اشاره و تصریح کرد: در سال جاری امکان دسته روی به صورت محدود و در فضای باز هر محله وجود دارد و روضه‌های خانگی نیز باید با توجه به دستورالعمل ابلاغی خارج از محیط‌های بسته و در فضای باز و با تعداد محدود اجرا شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری بر نظارت این اداره کل بر فعالیت مداحان و هیات‌های مذهبی تاکید کرد و یادآور شد: در صورت مشاهده و یا گزارش موارد خلاف دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی، تذکر و اقدام لازم انجام خواهد شد.