ساری – ایرنا – کرونای هندی در مازندران طی ۲۴ ساعت گذشته علاوه بر این که برای دومین روز پیاپی جان ۵۰ بیمار مبتلا به کووید۱۹ را گرفت، ۸۲۲ نفر را در بیمارستان‌های این استان بستری کرد که رکورد جدیدی از نظر تعداد بستری‌شدگان کرونایی مازندران طی یک شبانه‌روز است.

به گزارش ایرنا، اعداد و ارقام کرونا در مازندران طی ۲۴ ساعت گذشته در حالی که ثبات مجموع بستری‌شدگان، تعداد قربانیان و همچنین کاهش پنج نفری تعداد بستری‌شدگان بخش مراقبت‌های ویژه را نشان می‌دهد، بیانگر روند افزایشی تعداد بستری‌شدگان است. به طوری که برای دومین بار از ابتدای شیوع کرونا در مازندران تا کنون تعداد بستری‌شدگان طی یک شبانه‌روز به بیش از ۸۰۰ نفر رسیده و این بار رکورد نوبت قبل که روز ۱۴ مرداد با بستری ۸۰۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹ ثبت شده بود، با ۸۲۲ نفر در ۲۴ ساعت شکسته شد.

تعداد مرگ‌های کرونایی مازندران نیز در ۲۴ ساعت گذشته یک بار دیگر به ۵۰ نفر رسید که بیشترین آمار ۲۴ ساعته فوت‌های ناشی از کرونا در مازندران است و برای دومین بار در دو روز پیاپی ثبت شده است. به این صورت با احتساب این ۵۰ قربانی کووید۱۹، تعداد مجموع مرگ‌های کرونایی مازندران در مرداد به مرز ۵۰۰ نفر رسید.

تعداد تنها نکته مثبت آمارهای کرونایی ۲۴ ساعت اخیر مازندران، افزایش چشمگیر تعداد ترخیص‌شدگان است که با رشد ۱۸۰ نفری نسبت به روز گذشته به ۸۱۲ نفر رسید و بیشترین آمار در تعداد ترخیص‌شدگان طی یک روز را ثبت کرد. البته بخشی از این موضوع را می‌توان ناشی از تکمیل ظرفیت بیمارستان‌های مازندران دانست که خالی کردن تخت‌های بیمارستانی با اعزام بیماران دارای شرایط مساعدتر به خانه را ضروری می‌کند.

پیشتازی در شاخص ریسک و وضعیت سیاه مازندران

آمارهای عجیب کرونایی مازندران زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که در مقایسه با آمارهای مشابه کشوری قرار بگیرد. برای مثال مازندران از نظر ضریب خطر و میزان ابتلا به کرونا در کشور طی موج پنجم بالاترین آمار را دارد. به گفته دکتر سید عباس موسوی،رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، این استان با فاصله زیادی نسبت به میانگین کشوری در میزان ابتلا نخستین استان است.

آمار کشوری ضریب خطر یا میزان ابتلا در حال حاضر ۱۲ تا ۱۴ نفر به ازای هر یکصدهزار نفر است که این عدد برای مازندران طی این روزها با فاصله حدود ۲.۵ برابری بین ۲۷ تا ۳۰ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر برآورد می‌شود. البته میزان ابتلای ۲۷ تا ۳۰ نفر به طور میانگین برای مازندران دیده می‌شود و طبیعتا در برخی نقاط این استان شرایط حادتر است.

طبق آمارهای اعلام شده توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، شهرستان آمل بیشترین ضریب خطر یا میزان ابتلا را در استان دارد که حدود ۴۰ نفر در هر یکصدهزار نفر است. این عدد برای شهرستان‌های ساری و قائمشهر هم بیش از ۳۰ نفر در یکصدهزار نفر است.

این آمارها بیانگر وخامت وضعیت مازندران است. چرا که بر اساس معیارهای رنگ‌بندی کرونایی، ضریب خطر یا شاخص ریسک بیش از هشت نفر در یکصدهزار نفر قرمز تیره و ضریب خطر بیش از ۱۲ نفر در یکصدهزار نفر قرمز خیلی تیره یا سیاه محسوب می‌شود. این در حالی است که بالاترین شاخص ریسک یا ضریب خطر در پیک موج پنجم سیستان و بلوچستان هشت نفر در یکصدهزار نفر بود. با این حساب می‌توان گفت که مازندران اکنون در وضعیت سیاه کرونایی قرار دارد.

در حال حاضر ۲۰ شهرستان از ۲۲ شهرستان مازندران در وضعیت قرمز و کبود کرونایی قرار دارند. روند افزایشی تعداد بستری‌شدگان کرونایی مازندران در موج پنجم پس از حدود یک ماه روند کاهشی، از ۳۰ خرداد آغاز شد و روز هشتم تیر شهرستان آمل نخستین شهرستانی بود که در موج پنجم رنگ قرمز کرونایی گرفت.

  سه روز بعد سه شهرستان دیگر نیز قرمز شدند و تعداد شهرستان‌های قرمز مازندران به چهار رسید. این روند افزایشی ادامه یافت و در روز ۱۵ تیر تعداد مناطق قرمز مازندران به ۹ شهرستان و روز ۱۸ تیر هم رنگ قرمز کرونایی بر ۱۳ شهرستان مازندران حاکم شد. با اضافه شدن تنکابن و بابلسر به شهرستان‌های قرمز مازندران در روز ۲۳ تیر نیز تعداد مناطق قرمز مازندران به ۱۵ شهرستان افزایش یافت. از ۸ مرداد نیز با اضافه شدن پنج شهرستان دیگر تعداد شهرستان‌های با وضعیت قرمز مازندران به ۲۰ رسید که همچنان با وجود خروج یک شهرستان از وضعیت قرمز کرونایی، با توجه به اضافه شدن میاندورود به مناطق قرمز، همچنان تعداد شهرستان‌های قرمز کرونایی مازندران ۲۰ است.

 موج پنجم کرونا در مازندران مانند سراسر کشور ناشی از شیوع ویروس هندی یا سویه دلتا است که سرعت سرایت بسیار بیشتری دارد و گروه‌های سنی کودک و نوجوان را نیز درگیر می‌کند. این سویه از کرونا تا کنون تمام رکوردهای ثبت شده از سویه‌های ووهان و انگلیسی در مازندران را شکسته و همچنان زیر سایه بی‌توجهی‌های مردم و سفرهای پرتعداد مسافران و خوش‌نشینان به مازندران، با سرعت در حال افزایش آمارهای کرونایی است.