اسلام آباد-ایرنا-سفیر کشورمان در پاکستان توسعه ارتباطات مردمی میان دو همسایه را لازمه شکوفایی روابط دو کشور برای رسیدن به اهداف مشترک دانست و ضمن مهم برشمردن جایگاه رسانه‌های ایران و پاکستان، گفت: باید جاذبه‌ها، توانمندی‌ها و تصویر واقعی خود را به مردمان یکدیگر منعکس کنیم.

به گزارش روز شنبه ایرنا، نشست صمیمانه «سید محمدعلی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با دست اندرکاران تلویزیون ملی پاکستان (PTV) شامل مدیرعامل، دبیر خبر، مجری و خبرنگاران ارشد این شبکه به میزبانی سفارت کشورمان در اسلام آباد برگزار شد و طرفین راه‌های توسعه روابط دوجانبه به ویژه همکاری‌های رسانه‌ای، فرهنگی، تبادل تجربیات و همچنین هیات‌های سینمایی و دانشجویی را بررسی کردند.

اعضای تیم رسانه دولتی پاکستان در این نشست با قدردانی از مساعی مستمر سفارت جمهوری اسلامی ایران برای کمک به توسعه ارتباطات میان دو کشور، بر لزوم افزایش رفت و آمد هیات‌های رسانه‌ای، فرهنگی، دست اندرکاران فیلم، سینما و مستند بین ایران و پاکستان تاکید کردند.

آنان با تمجید از جایگاه درخشان صنعت سینما و فیلم‌سازی جمهوری اسلامی ایران، خواستار استفاده از تجربیات کشورمان در حوزه سینما، ساخت فیلم، مستند، سریال و همچنین ترویج ویژگی‌های فرهنگی و تمدن شدند.

مدیرعامل شبکه پی تی وی پاکستان در این نشست پیشنهاد سفر یک هیات از این کشور به ایران برای تولید مستند در باب گردشگری و نقش اصحاب رسانه دو کشور برای کمک به توسعه ارتباطات مردمی را ارائه کرد.

وی افزود: ما خواستار همکاری بیشتر با دوستان ایرانی خود بوده و به عنوان رسانه ملی در پاکستان مشتاق به ارتباط نزدیک با همکاران خود در مطبوعات ایرانی به ویژه رسانه‌های ملی این کشور هستیم.

مجریان سرویس اردو و انگلیسی زبان تلویزیون ملی پاکستان با تبریک برای تشکیل دولت جدید در ایران و براز خرسندی از موفقیت ایران در تولید واکسن بومی کرونا، گفتند: نرخ باسوادی در ایران ۹۰ درصد است و بیشتر مردم از تحصیلات عالی برخوردارند. با چنین ویژگی پاکستان باید تبادل هیات‌های آموزشی و دانشجویی با کشور همسایه ایران را افزایش دهد.

آنان خواستار همکاری‌های فرهنگی ایران و پاکستان برای ترویج و معرفی مشاهیر ادبی، تاریخی و مذهب یکدیگر شدند که می‌تواند به یک پل میان مردم دو کشور تبدیل شود.

خبرنگاران ارشد رسانه دولتی پاکستان با تمجید از پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در بخش‌های مختلف به رغم تحریم‌های یکجانبه، گفتند: رهبران ایران کارهای ارزشمندی برای وحدت و استقلال طلبی در داخل انجام دادند و آنان همه اقشار جامعه را برای غلبه بر چالش‌ها متحد ساختند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران با استقبال از پیشنهادات تیم رسانه‌ای پاکستان و تاکید بر هموار سازی مسیر تعامل میان اصحاب رسانه دو کشور گفت: صنعت سینما، فیلم سازی و استفاده از تجربیات کارگردانان ایرانی بسیار مهم اس و ما از تمایل طرف پاکستانی در این زمینه استقبال می‌کنیم.

وی افزود: تعامل در حوزه سینما، فیلم و مستند سازی نیز از سوی مسوولان ما در تهران به‌ گرمی پذیرفته شده و مورد استقبال قرار گرفته است.

حسینی با اشاره به شیوع کرونا و ایجاد موانع و تاخیر در همکاری‌های دو کشور، ابراز اطمینان کرد که از این برهه عبور خواهیم کرد و ما از تعامل با پاکستان در حوزه‌های رسانه‌ای و فرهنگی حمایت می‌کنیم و برای تسریع این طرح رایزنی‌های لازم با سفیر پاکستان در تهران نیز در دستور کار قرار دارد.

سید محمدعلی حسینی توسعه روابط مردمی را برای تحکیم روابط میان دو کشور حائز اهمیت دانست و گفت: در دیدار با رئیس جمهوری و نخست وزیر پاکستان در اوایل آغاز ماموریت دیپلماتیک در اسلام‌آباد یکی از محورهای مهم آن تلاش مشترک برای تقویت روابط میان مردم دو کشور بود که مورد حمایت قاطع سران پاکستان قرار گرفت.

وی تولید مشترک فیلم، مستند و استفاده از توانمندی‌های سینمایی و فرهنگ را ابزاری مهم برای افزایش تعاملات میان دو ملت دوست و برادر ایران و پاکستان عنوان کرد و افزود: گروه‌های رسانه‌ای دو کشور باید برای این هدف مشترک اهتمام جدی داشته باشند و ما نیز در اسلام‌آباد و تهران نقش خود را برای پیشبرد این طرح همکاری ایفا خواهیم کرد.

حسینی بر لزوم ارتباط نزدیک میان شبکه برون مرزی دولت پاکستان (PTV World) و شبکه پرس تی وی ایران تاکید کرد و افزود: این یک همکاری‌ ارزنده‌ خواهد بود و ما می‌توانیم برای یافتن راه‌های همکاری دوجانبه وبیناری میان مسوولان دو شبکه برگزار کنیم.

سفیر کشورمان اظهار داشت: ما معتقدیم که ایران و پاکستان نیاز به انعکاس تصویر واقعی خود به ملت‌های یکدیگر دارند، باید جلوه‌های دو کشور برجسته شده و ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، اقتصادی و آداب و رسوم یکدیگر را بشناسیم.

وی گفت: از نگاه ایران توسعه روابط مردمی، تبادل هیات‌های فرهنگی، رسانه‌ای، سینمایی، تولیدات فیلم و مستند باعث تقویت اعتماد دو جانبه و افزایش تعامل میان اقشار مختلف جامعه ایران و پاکستان شده که به ایجاد فرصت‌های اقتصادی و تجاری نیز کمک می‌کند.

سفیر ایران با استقبال از توسعه ارتباطات میان رسانه‌های رسمی کشورمان با رسانه‌های رسمی پاکستان، افزود: رسانه‌های رسمی ایران مستقر در پاکستان همواره گزارش‌های مثبت و موثری به ایران منعکس می‌کنند و ما به دنبال تقویت این دفاتر هستیم.

وی با تاکید بر منافع مشترک تهران-اسلام‌آباد در منطقه، افزود: دیدگاه هر دو کشور نسبت به تحولات منطقه‌ای و بین المللی در برخی جهات منطبق و در بسیاری از جهات دیگر نزدیک است.

اعضای هیات تلویزیون ملی پاکستان بر نقش موثر تعامل رسانه‌ای با ایران برای مقابله با پدیده اسلام‌هراسی تاکید کردند و افزودند: یک سیاست موثر باید وضع شود تا ضمن اجرای راهبرد مشترک برای مقابله با اقدامات ضداسلامی بتوانیم شخصیت‌های مهم جهان اسلام را به وسیله تولید فیلم و مستند بهتر معرفی کنیم.

آنان گفتند: ما مشتاق آشنایی با اماکن مذهبی و مقدس در ایران و تولید مستند از شخصیت‌های فرهنگی و علمی مدفون در این کشور هستیم. آنان برای ترویج و انعکاس فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی از طرق رسانه ملی پاکستان، تبادل سریال و دیگر مجموعه‌های تلویزیونی برای آشنایی با تمدن و فرهنگ ایرانی اعلام آمادگی کردند.

سفیر ایران در خصوص سطح همکاری‌ها با پاکستان در دوران کرونا گفت: وزارتخانه‌های بهداشت دو کشور از همان مراحل اولیه شیوع ویروس کووید-۱۹ رابطه بسیار نزدیکی برقرار کردند، به این صورت که تبادل اطلاعات به صورت روزانه و هفتگی انجام می‌شد.

سید محمدعلی حسینی افزود: بحث ترویج وحدت و نگاه به مسائل مشترک جهان اسلام مانند فلسطین در دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران از جایگاه خاصی برخوردار است، ما دنباله رو وحدت و نگاه انسجام هستیم و مطابق فرموده مقام معظم رهبری، دیپلماسی وحدت را تقویت می‌کنیم.

وی تاکید کرد: به لحاظ اعتقادی ما بر این باوریم، هر گروهی که در جهت تفرقه امت اسلامی گام بردارد در واقع یک گام شیطانی برداشته و از لحاظ سیاسی نیز خوش خدمتی به رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود.

سفیر کشورمان با تمجید از مواضع دولت پاکستان علیه اقدامات ضداسلام، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی شکوهمند انقلاب تا به امروز همواره بر وحدت و تقویت تعامل میان مذاهب اسلامی تاکید دارد.

وی گفت: ایران و پاکستان علیه پدیده شیطانی اسلام هراسی متحد و هماهنگ هستند و انگیزه مشترک برای مقابله با این توطئه دارند.

حسینی از برنامه ریزی برای دعوت از دبیرکل مجمع تقریب مذاهب جهت سفر به پاکستان خبر داد و افزود: این بازدید یک فرصت تازه برای بروزرسانی همکاری‌های وحدت آفرین دو کشور است و می‌توانیم برنامه‌های ارزنده‌ای با حضور رسانه‌های پاکستانی از جمله رسانه ملی برگزار کنیم.

وی در پایان خطاب به دست اندرکاران شبکه ملی پاکستان توصیه کرد: توجه افکار عمومی در دو کشور همواره به آن چیزی است که از رسانه‌ها مخابره می‌شود، بنابراین باید تلاش ما بر معرفی و انعکاس باورهای مشترک متمرکز و افکار عمومی را به این سو ترغیب کنیم.

سفیر ایران در پاکستان افزود: دشمنان مشترک درصدد تخریب روابط دو کشور همسایه هستند، بنابراین دیپلماسی عمومی ایران و پاکستان برای دفع این توطئه‌ها باید توسعه یابد.