به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، آمادگی سینماهای پاکستان برای نمایش رسمی فیلمهای ایرانی یک تحول چشمگیر فرهنگی میان دو همسایه با مشترکات قوی تاریخی، مذهبی، اجتماعی و فرهنگی محسوب میشود که همزمان فرصتهای جدیدی را برای همکاری در این حوزه فراهم میکند.
طی سالهای اخیر نمایش فیلم، مستند و سریالهای تلویزیونی محصول جمهوری اسلامی ایران در جشنوارههای مختلف پاکستان و نمایش این محصولات در ایام خاص همواره مورد توجه مردم این کشور همسایه به ویژه دست اندر کاران حوزه سینما و تلویزیون قرار گرفته است.
صنعت سینما در پاکستان بعد از شیوع پدیده همه گیر ویروس کرونا مانند دیگر مناطق جهان، با مشکلات جدی روبرو شد و تعطیلی و اعمال محدودیتهای کرونایی روند تولید، تبلیغ و نمایش فیلم را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
این روزها در امتداد درخشش جهانی سینمای ایران، آمادگی مسولان پاکستانی برای اکران فیلمهای ایرانی را باید خبری خوشی برای جامعه سینمایی دو کشور دوست و همسایه دانست.
به گفته وزیر اطلاع رسانی و میراث ملی پاکستان، صنعت سینمای این کشور نیاز به تحول دارد و باید آسیب وارده به آن ناشی از کووید-۱۹ را جبران کرد. به همین دلیل دولت تصمیم به مشارکت با کشورهای منطقه در حوزه فیلم و سینما و بهره مندی از محصولات سینمایی آنان گرفته است.
«فواد حسین» که روز گذشته پس از نشست کابینه دولت به ریاست «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان، طی کنفرانس خبری در اسلامآباد سخن میگفت، از موافقت دولت برای نمایش رسمی فیلمهای ایرانی در سینماهای پاکستان خبر داد.
وی افزود: کابینه دولت پاکستان با هدف کمک به احیای مجدد صنعت فیلم و سینمای کشور، مجوز واردات فیلم از جمهوری اسلامی ایران و پخش آن در سینماهای پاکستان را صادر کرده است.
فوادحسین که سخنگوی دولت پاکستان نیز محسوب میشود، گفت: اقدامات فوری برای بهبود وضعیت سینماهای کشور در دست اجرا است و قرار شد برای بازگشایی سینماها، ستاد ملی مدیریت مبارزه با کرونا دستور العمل لازم را تدوین و اعلام کند.
جایگاه برتر سینما و محصولات تلویزیونی ایران همزمان زبانزد مسوولان فرهنگی و سینمایی در پاکستان بوده و آنان اشتیاق خود را برای همکاریهای دوجانبه در اکران فیلمهای ایرانی، ساخت محصولات مشترک و پخش سریالهای ایرانی در شبکههای پاکستانی اعلام کردهاند.
خانههای فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پایتخت پاکسـتان و ۴ شهر اصلی این کشور شامل لاهور، کراچی، پیشاور و کویته در ایام مختلف اقدام به برگزاری هفته فیلم و نمایش فیلم های مستند درباره سینما و تلویزیون ایران میکند که همواره با استقبال پرشور اقشار مختلف جامعه پاکستان به ویژه علاقمندان به فرهنگ و آداب و رسوم دو همسایه همراه میباشد.
اوسط مردادماه امسال دست اندرکاران تلویزیون ملی پاکستان (PTV) شامل مدیرعامل، دبیر خبر، مجری و خبرنگاران ارشد این شبکه طی دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلامآباد، آمادگی تلویزیون دولتی پاکستان را برای تقویت همکاریها در حوزه فیلم و ساخت مستند با ایران اعلام کردند.
آنان با تمجید از جایگاه درخشان صنعت سینما و فیلمسازی جمهوری اسلامی ایران، خواستار استفاده از تجربیات کشورمان در حوزه سینما، ساخت فیلم، مستند، سریال و همچنین ترویج ویژگیهای فرهنگی و تمدنی شدند.
تمجید پاکستانیها از سینما و فلیمسازان ایرانی
اواخر بهمن ماه ۱۳۹۸ فیلم «شیار ۱۴۳» ساخته خانم «نرگس آبیار» کارگردان ایرانی در شهر کراچی به عنوان قلب اقتصاد پاکستان به نمایش گذاشته شد که مورد تمجید فیلمسازان ایرانی قرار گرفت.
پس از نمایش فیلم خانم آبیار که وی کارگردانی فیلم شبی که ماه کامل شد را نیز برعهده داشت، در یک مراسم باشکوه با عنوان تقدیر از زنان راهبر ۲۰۲۰ با حضور «عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان، نرگس آبیار از جمهوری اسلامی ایران نشان برترین زنان موفق جهان اسلام را دریافت کرد.
تجلیل از کارگردان زن از ایران و همزمان نمایش محصولات وی در شهر کراچی پاکستان با استقبال گستردۀ شخصیتهای هنری و سینمایی این کشور همراه شد.
«سید نور» کارگردان سرشناس سینمای پاکستان نیز که اردیبهشت سال ۹۸ برای شرکت در سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به ایران سفر کرده بود، میگوید: قلب ایرانیان مملو از محبت برای پاکستانیها است و من میخواهم این محبت و دوستی را از طریق ساخت فیلم مشترک به دنیا نشان دهم.
وی تاکنون ۳ بار به ایران سفر داشته است و پس از بازگشت از کشورمان طی گفت وگو با خبرنگار ایرنا در اسلامآباد گفت: ظرفیتهای فرهنگی و هنری ایران بسیار قوی است و اراده کردهام تا برای هر چه نزدیک کردن محبت و دوستی دو کشور فیلمی را با همکاری طرف ایرانی بسازم.
دولت پاکستان در سال ۲۰۱۳ به پاس خدمات سید نور در حوزه فرهنگ و هنر سومین جایزه بزرگ این کشور را به وی تقدیم کرد. این کارگردان مشهور پاکستان موضوع فیلم آینده خود را در ارتباط با امور خانواده توصیف کرد و اظهار داشت: این ابتکار گامی در تقویت مراودات فرهنگی و هنری میان دو ملت دوست و برادر ایران و پاکستان خواهد بود.
چراغ سبز دولت پاکستان برای نمایش رسمی فیلمهای ایرانی در داخل، یک خبر خوب برای علاقهمندان به فرهنگ و هنر دو کشور به ویژه افرادی که به دنبال ساخت فیلم و مستند در کشورهای یکدیگرند، است.
باید گفت، سینمای کشورمان به دلیل افتخارات زیادی که همواره در جشنواره مختلف منطقهای و جهانی کسب کرده، اکنون بر سر زبانها افتاده و خود را به دنیا شناسانده، بنابراین باید از این فرصت برای کسب بازارها به ویژه در همسایگی خود نهایت بهره را ببرد.
همکاری ایران و پاکستان در حوزه هنر را میتوان عامل موثر نزدیکی دو ملت مسلمان، برادر و همسایه دانست؛ زیرا زبان هنر سینما فراتر از مرزهای جغرافیایی عمل کرده و میتواند قلوب مردم را به یکدیگر نزدیکتر کند.
جمهوری اسلامی ایران در کنار چین یکی از مهمترین کشورهای آسیا در عرصه صادرات فیلم به شمار میرود و در رتبهبندی جهانی نیز سینمای کشورمان در مقام ممتازی قرار دارد.
نظر شما