وحید پورمردان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در پی گشت های شبانه روزی در منطقه تالاب هامون و کشف ۶ کاروان که به تازگی برای چرا وارد محدوده تالاب شده بودند، در یک برخورد سریع از سوی تیم واکنش سریع یگان حفاظت از تالاب اخراج شدند.
وی گفت: این شترها از مناطق مختلف وارد محدوده گسترده تالاب بین المللی هامون شده بودند که با اقدام به موقع یگان حفاظت زابل هر ۶ کاروان که شامل هزارو ۱۰۰ نفر شتر می شدند در کمتر از یک روز از محدوده تالاب هامون خارج شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: چرای دام بویژه دام سنگین برنامه های حفاظت و احیای تالاب هامون را دچار مشکل می کندو ایجاد پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش سطح بستر تالاب هامون و کاهش پدیده گردو غبار از اهم برنامه های احیای تالاب هامون است.
به گزارش ایرنا تالاب بینالمللی هامون در زمان پرآبی یکی از تالابهای مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب میشود که با مساحتی حدودپنج هزارو ۷۰۰ کیلومتر مربع و دامنه عمق یک تا پنج متر در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور، در منطقه سیستان واقع شده است.
این تالاب از سه بخش به نامهای هامون پوزک در شمال شرقی، هامون صابُری در شمال و هامون هیرمند در غرب و جنوب غربی سیستان شکل گرفته است.
بخش وسیعی از هامون پوزک و قسمت عمده هامون صابُری در خاک افغانستان و بقیه هامونها در خاک ایران قرار دارد.
هامون به عنوان هفتمین تالاب بین المللی از حدود ۲ دهه قبل تاکنون با قطع آب رودخانه هیرمند به سبب ساخت سدهای متعدد برروی این رودخانه در داخل خاک افغانستان دچار خشکسالی شده است.
رودخانه هیرمند به عنوان تنها شریان تامین آب تالاب هامون از کوههای مرکزی افغانستان سرچشمه گرفته و پس از طی حدود یکهزار کیلومتر وارد خاک ایران در منطقه سیستان می شود.