تهران – ایرنا – محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر بر اهمیت تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان که در بردارنده همه اقشار این کشور باشد، تاکید کرد و گفت: این موضوع معیار مهمی برای جامعه بین الملل محسوب می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه شبکه تلویزیونی الجزیره، وزیر خارجه قطر سه شنبه شب در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با " هایکو ماس" وزیر خارجه آلمان این مطلب را ابراز داشت.

آل ثانی همچنین با اشاره به اینکه به رسمیت شناختن طالبان در حال حاضر جزو اولویت های دوحه به شمار نمی رود، خاطرنشان کرد: البته دوحه در عین حال منزوی کردن طالبان را پاسخ مناسبی نمی داند.  

وی توضیح داد: به رسمیت شناخته شدن جنبش طالبان در سطح بین الملل هم اکنون یک موضوع فوری نیست . البته همه کشورهای دوست و همپیمان بر لزوم و اهمیت برقراری ارتباط و تماس با طالبان تاکید دارند.

وزیر خارجه قطر بر ادامه ارتباط و تماس از سوی کشورش با تمامی طرف های ذیربط در افغانستان تاکید و ابراز امیدواری کرد که طرف های یاد شده بتوانند به یک توافق ملی دست یافته و از دستاوردها و حقوق ملت افغان محافظت به عمل آورند.

در ارتباط با موضوع بازگشایی فرودگاه کابل ، آل ثانی گفت که این مسئله در حال بررسی و ارزیابی است به ویژه با توجه به اینکه این امر نیازمند بررسی و ارزیابی مسائل امنیتی و فنی مهندسی است.

وی افزود : بازگشایی فرودگاه کابل یکی از مهم ترین مسائل جهت تحقق بخشیدن به یکی از تعهدات طالبان مبنی بر صدور مجوز آمد و شد و یکی از مهم ترین عواملی است که برای کشور قطر و جهان نقش طالبان در بازگشت ثبات به افغانستان را به اثبات می رساند.

آل ثانی خاطرنشان کرد که تعامل با جنبش طالبان نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت و این همان چیزی است که ما طی ده روز گذشته شاهد آن بودیم و بر همین اساس فرآیند خروج نیروهای خارجی از افغانستان و مبارزه با تروریسم به طور سازمان یافته پیش رفت.

وزیر خارجه قطر معتقد است که تحمیل شرایط و کارشکنی در راه تعامل با طالبان منجر به خلاء سیاسی در افغانستان خواهد شد و دوحه همواره بر باز ماندن کانال های گفت وگو و تماس با تمامی طرف های ذیربط تاکید داشته و سیاست خارجه قطر ظرف چند دهه گذشته این گونه پیش رفته است.  

هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک بر اهمیت گفت وگو با طالبان و ادامه همکاری کشورش با قطر در این خصوص تاکید کرد.

ماس گفت: دوحه طی فرآیند خروج نیروهای خارجی از افغانستان مرکز لجستیکی به شمار می رفت و دیپلمات های آلمان از راه دوحه، کابل را ترک کردند.
وی تاکید کرد : چالش ها با پایان یافتن روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان پایان نیافته است . بر همین اساس راه اندازی مجدد فرودگاه کابل برای پروازهای مسافربری و سایر مسائل لجستیکی موضوع بسیار حائز اهمیتی است.
وزیر خارجه آلمان با اشاره به اهمیت انجام گفت وگو با طالبان و تعامل با آن در آینده تاکید کرد : بی ثباتی در افغانستان غیرقابل تحمل است زیرا این امر به سود تروریسم است و به شدت بر همسایگان این کشور تاثیر منفی دارد.

برچسب‌ها