تهران- ایرنا- رسانه‌ها و مردم محلی میانمار اعلام کردند که بر اثر درگیری‌های شدید چهار روز گذشته در شهر لاشیو واقع در استان شمالی "شان" صدها نفر آواره و بیش از ۲۰ نفر از جمله ۱۷ سرباز ارتش میانمار کشته شدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از "رادیوی آزاد آسیا"، درگیری‌ها در شهر لاشیو از روز شنبه و پس از حمله ارتش میانمار به نیروهای موسوم به "ارتش اتحاد دموکراتیک ملی میانمار" آغاز شد.  
این درگیری‌ها در روز یکشنبه به سه شهرستان "پانگ سانگ، کیوک و مونگکو" گسترش یافت.  
به گفته شاهدان عینی در بمباران شهر لاشیو توسط ارتش میانمار چهار غیر نظامی از جمله یک کودک ۱۰ ساله جان خود را از دست دادند.  
شهر لاشیو حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت دارد و اکثریت آن را شان‌ها که اغلب برمه‌ای یا چینی هستند تشکیل می‌دهند. ‌شان بزرگ‌ترین گروه اقلیت میانمار محسوب می‌شود.  
یک منبع محلی که نامی از او برده نشده است گفت: ارتش از بمباران سنگین استفاده می‌کند و مردم محلی غافلگیر و بسیاری از غیرنظامیان کشته شده‌اند. روز سه شنبه تمام اعضای یک خانواده در بمباران ارتش کشته شدند. ما در ترس زندگی می‌کنیم. بمباران بدون هیچ اخطاری آغاز می‌شود.  
ارتش میانمار در ماه فوریه قدرت را با ادعای تقلبِ وسیع در انتخابات ۲۰۲۰ که منجر به پیروزی حزبِ «اتحاد ملی برای دموکراسی» به رهبری آنگ سان سوچی شده بود به دست گرفت.  
سوچی که از یک فوریه (۱۳ بهمن)  با اتهاماتی از جمله سرپیچی کردن از محدودیت‌های کرونا و واردات غیرقانونی بیسیم در بازداشت به سر می‌برد ممکن است به بیش از یک دهه حبس متهم شود.
با توجه به داده‌های انجمن کمک به زندانیان سیاسی که در بانکوک فعالیت می‌کند، تاکنون یک هزار و ۴۰ نفر در میانمار به دست ارتش این کشور کشته شده و نیروهای امنیتی ۶ هزار و ۶۹ نفر را بازداشت کرده‌اند.  
در بحبوحه ناآرامی‌های سراسری، ارتش میانمار حملات خود را در مناطق دور افتاده این کشور افزایش داده و نبردهای شدیدی را با شبه نظامیان نیروی دفاع محلی و ده‌ها گروه شبه نظامی دیگر که کنترل مناطق وسیعی از میانمار را در دست دارند، آغاز کرده است.  
داوطلبان در شهر لاشیو روز سه شنبه اعلام کردند که در چهار روز گذشته بیش از ۸۰۰ غیرنظامی از نبردها در این منطقه فرار کرده‌اند.  
به گزارش ایرنا، این دومین بار است که ارتش میانمار که در زبان محلی این کشور به "تاماتاو" شناخته می‌شود، رای و خواسته مردم را نادیده گرفته و حکومت استبدادی خود را مستقر کرده است. در سال ۱۹۹۰ ارتش میانمار با خشونت اعتراضات را سرکوب کرد و نتیجه انتخابات که لیگ ملی برای دموکراسی در آن پیروز شده بود را مردود اعلام کرد.  
از نظر ارتش میانمار، دولت لیگ مردمی برای دموکراسی در اهداف خود مبنی بر حفظ ارتباط با کشورهای جهان از جمله غرب پس از بحران مهاجران روهینگیا که در آن بسیاری از فرماندهان ارتش متهم به جنایت جنگی و نسل کشی شده‌اند، موفق نبوده است.  
با این حال، مقاومت سرسختانه مردم در مقابل کودتا، فرماندهان ارتش میانمار را غافل گیر کرده است. تحریم‌های بین المللی نیز به منافع اقتصادی این نهاد آسیب جدی زده است. مردم میانمار قبلا نیز یک کودتا را تجربه کرده بودند.  
اما شرایط امروزی تغییر کرده است. مبارزات مسلحانه رو به افزایش است، اقتصاد در سقوط آزاد قرار دارد و اعتصاب کارمندان پایان ندارد. فقر بسیار افزایش یافته و ویروس کرونا به شرایط بحرانی رسیده است. میانمار به سرعت به یک کشور شکست خورده تبدیل می‌شود و دلیل آن تنها ارتش است.  
ارتش با تکیه بر قدرت استبدادی و دوری از اخلاق، میانمار را در مسیر بی‌بازگشت با عواقب خطرناک قرار داده است.