به گزارش ایرنا، این کنفرانس جدید با حمایت «محمد توفیق علاوی» نامزد سابق نخست وزیری عراق و با حضور جمعی از شخصیت های سیاسی و نمایندگان پارلمان از احزاب اسلامی و مدنی برگزار شده است.
مهمترین سخنرانان کنفرانس نجات عراق «عزت الشابندر» شخصیت سیاسی عضو سابق حزب الدعوه اسلامی عراق، «مفید الجزائری» عضو برجسته حزب کمونیست عراق و «عبدالرحیم الدراجی» نماینده پارلمان هستند.
سخنرانان در این نشست در باره مختصات و ویژگی های نخست وزیر آینده و تجدید نظر در روند سیاسی عراق صحبت کردند.
این کنفرانس به صورت مستقیم از طریق برخی از شبکه های اجتماعی در عراق پوشش داده شد و مخاطبان قادر بودند از این طریق سوالات خود را برای سخنرانان مطرح کنند.
«محمد توفیق علاوی» در اظهاراتی کوتاه در این مراسم گفت که به آینده عراق بسیار خوشبین است.
وی ادامه داد که شرایط در عراق به نحوی است که عموم مردم مخالف سیاست سهم بندی در توزیع پست های کشور هستند و انتظار می رود این فشار مردمی اثر مثبت خود را در تشکیل کابینه آتی دولت بعد از انتخابات دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) بگذارد.
الشابندر نیز در این کنفرانس با اشاره به ویژگی های نخست وزیر آینده گفت که نخست وزیر آینده برخاسته از مرحله فعلی سیاسی عراق است و مختصات این مرحله را خواهد داشت.
وی ادامه داد که مهمترین مختصات مرحله سیاسی که در آن هستیم این است که عراق، فاقد استقلال تصمیم گیری باشد و نظام سیاسی در وقت حاضر مبتنی بر نهادگذاری نیست، بلکه متاثر از شخصیت ها و بر پایه سهم بندی و نه شایسته سالاری است.
مفید الجزائری نیز با انتقاد از روند سیاسی عراق در طول ۱۸ سال گذشته افزود که این روند، شکست خود را به اثبات رسانده و باید خط مشی دمکراسی واقعی در عراق اعمال شود.
پیش از این نیز بغداد در شنبه گذشته (ششم شهریور ۱۴۰۰) شاهد کنفرانس منطقه ای حمایت از عراق با حضور کشورهای همسایه به استثنای سوریه و برخی کشورهای عربی منطقه به علاوه فرانسه بود.
جمهوری اسلامی ایران از مهمترین مشارکت کنندگان در این کنفرانس منطقه ای بود.
دولت «مصطفی الکاظمی» متولی برگزاری این اجلاس یک روزه بود که با یک بیانیه پایانی در حمایت از عراق به کار خود پایان داد.
یک روز بعد از کنفرانس منطقه ای بغداد، یکی از مراکز پژوهشی عراق به نام «مرکز الرافدین للحوار»، کنفرانسی درباره آینده سیاسی عراق برگزار کرد.
«برهم صالح» رییس جمهوری، «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان و تعدادی از وزیران دولت و رهبران سیاسی مانند «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت و «هادی العامری» رهبر ائتلاف الفتح به علاوه «فالح الفیاض» رییس سازمان الحشد الشعبی از مهمترین سخنران در این کنفرانس بودند.
برخی از سفیران خارجی فعال در عراق از جمله «ایرج مسجدی» سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در این کنفرانس شرکت کرده و سخنرانی کردند.
«سید محمد کاظم سجاد پور» مشاور وزیر امور خارجه ایران در امور راهبردی نیز از دیگر میهمانان برجسته حاضر در این اجلاس بود که درباره آینده روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق سخن گفت.
در همین راستا قرار است روز شنبه آینده (۱۳ شهریورماه ۱۴۰۰)، بغداد شاهد یک اجلاس دیگر از برخی گروه های معترض به انتخابات باشد.
براساس گزارش ها، قرار است ۴۰ حزب که گفته می شود عموما جریان هایی هستند که در خارج از عراق شکل گرفته اند به علاوه ۵ حزب وابسته به اعتراضات اکتبر که بر خود نام «کنفرانس گروه های سیاسی مخالف» نیز گذاشته اند، در این کنفرانس شرکت کنند.
هرچه زمان به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی نزدیک می شود، رقابت بین جریان های سیاسی در این کشور به گونه های مختلفی، رو به افزایش می گذارد.
در سنوات گذشته پاره ای از این رقابت های انتخاباتی به زد و خورد و حملات مسلحانه بین طرفداران برخی از جریان های سیاسی انجامیده بود.