تازه‌ترین نظرسنجی؛ نزدیک به ۶۰ درصد میزان مشارکت در انتخابات عراق

بغداد - ایرنا - تازه‌ترین نظرسنجی که یکی از مراکز پژوهشی عراق منتشر کرده، حاکی است که میزان مشارکت در انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور در دهم اکتبر آتی (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰)، نزدیک به ۶۰ درصد واجدین شرایط خواهد بود.

به گزارش امروز (چهارشنبه) ایرنا، مرکز پژوهشی «رواق» آورده است که طی نظرسنجی میدانی از یک هزار ۵۰۰ نفر از تمامی ۱۸ استان عراق در طول مدت زمان یک هفته، مشخص شد که احتمالا ۵۹.۷۳ درصد از واجدین شرایط در انتخابات آتی شرکت خواهند کرد.
این گزارش همچنین برخلاف نظرسنجی‌های سابق که گفته بود، میزان مشارکت در استان‌های شیعه نشین کاهش خواهد یافت، میزان مشارکت را نسبتا خوب و بعضا عالی توصیف کرده است.
استان «دیاله» که مرکب از سه بافت اجتماعی شیعه، اهل سنت و کرد (با اکثریت شیعه) است، با ۹۰.۷۷ درصد بیشترین مشارکت در انتخابات آینده را به ثبت رسانده است.
«دهوک» (کردنشین) با ۸۳.۶۷ ، «واسط» (شیعه نشین) با ۷۶.۴۷ ، «دیوانیه» (شیعه نشین) با ۶۹.۳۹ و «بصره» (شیعه نشین) با ۶۹.۳۰ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
استان «الانبار» (سنی نشین) با ۶۸.۱۸ ، «میسان» (شیعه نشین) با ۶۷.۳۹ ، «ذیقار» با ۶۴.۵۶ ، «سلیمانیه» (کردنشین) با ۶۰.۴۷ و «صلاح الدین» (دارای اکثریت اهل سنت) با ۶۰.۳۴ درصد در رده بعدی هستند.

تازه‌ترین نظرسنجی؛ نزدیک به ۶۰ درصد میزان مشارکت در انتخابات عراق
میزان گرایش مشارکت کنندگان به انتخاب حزبی نامزدها شامل (از چپ به راست) احزاب سنتی بعد از ۲۰۰۳، احزاب جنبش اکتبر، احزاب جدید مرتبط به احزاب قبلی، احزاب جدید بی ارتباط به سابق و مشارکت کنندگان رای دهنده به نامزد حزبی اما مردد 


در بغداد، پایتخت عراق که با جمعیت حدود ۹ میلیون نفر پرجمعیت‌ترین استان عراق است، میزان مشارکت در انتخابات آینده ۵۸.۷۴ درصد به ثبت رسیده است.
استان «نینوا» (با اکثریت اهل سنت) با ۵۷.۸۶ ، «بابل» (با اکثریت شیعه نشین) ۵۷.۱۴ ، «کرکوک» (ترکیب جمعیتی متنوع) با ۴۷.۵۴ و «نجف اشرف» با ۴۵.۶۱ درصد در رده‌های پایین تر مشارکت قرار دارند.
کمترین مشارکت در انتخابات آینده پارلمانی عراق متعلق به سه استان «کربلا» (شیعه نشین)، «المثنی» (شیعه نشین) و «اربیل» (کردنشین) به ترتیب با نسبت‌های مشارکت ۲۶.۰۹، ۲۸.۱۳ و ۳۲ درصد است.
با این وجود، این نظرسنجی بر خلاف نظرسنجی‌های سابق که از احتمال پایین آمدن میزان مشارکت در انتخابات آینده در مناطق شیعه نشین خبر داده بود، میزان مشارکت را نسبتا خوب و بعضا عالی توصیف کرده است.

تازه‌ترین نظرسنجی؛ نزدیک به ۶۰ درصد میزان مشارکت در انتخابات عراق
نسبت مشارکت در انتخابات پارلمانی عراق به تفکیک استان ها/ رنگ سبز نشانگر مشارکت قطعی، رنگ قرمز نسبت عدم مشارکت و رنگ خاکستری نشانگر تردید در مشارکت و عدم تصمیم گیری قطعی است


در همین چارچوب، گزارش‌های دیگر حاکی است که میزان ثبت نام شرکت در انتخابات عراق در استان‌های واسط، بصره و بغداد که عموما شیعه نشین هستند، به ترتیب ۷۳ درصد، ۶۷ درصد و ۴۵ درصد و به همین ترتیب، میزان ثبت نام در نینوا ۴۲ و الانبار ۵۱ درصد بود، امری که نشان می‌دهد، شیعیان همچنان علاقه مند به مشارکت در انتخابات هستند.
این درحالی است که انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ با کمترین مشارکت مردمی همراه بود که در همان زمان کمیسیون عالی مستقل انتخابات میزان مشارکت را در حدود ۴۷ درصد اعلام کرد.
آنچه در نظرسنجی مرکز پژوهش‌های رواق حائز اهمیت است اینکه همچنان احزاب بزرگ و موجود در قدرت با ۳۹.۱۶ درصد دارای بیشترین شانس پیروزی در انتخابات هستند و گروه‌های وابسته به اعتراضات اکتبر با ۱۳.۵۸ درصد در پایین‌ترین رده قرار گرفته‌اند.
پارلمان عراق ۳۲۰ کرسی دارد که به ترتیب زیر بین استان ها تقسیم شده‌اند:
بغداد ۷۱ ، الانبار ۱۵ ، کرکوک ۱۳ ، نینوا ۳۴ ، بصره ۲۵ ، ذیقار ۱۹ ، میسان ۱۰ ، بابل ۱۷ ، المثنی ۷ ، واسط، دیوانیه، کربلا و دهوک هرکدام ۱۱ ، نجف و صلاح الدین هرکدام ۱۲ ، دیاله ۱۴ ، سلیمانیه ۱۸ ، اربیل ۱۵ کرسی و ۹ کرسی نیز سهمیه ثابت اقلیت‌های قومی و دینی در عراق است.
براساس گزارش کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق از میان ۲۴ میلیون واجد شرایط، تاکنون ۱۴ میلیون نفر، کارت‌های مشارکت در انتخابات را دریافت کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha