سنندج - ایرنا- درهمایش پایش واحدهای راکد و نیمه فعال جهت بازگشت به چرخه تولید کردستان عنوان شد: بانک‌ها و مالیات مهمترین مانع پیش روی واحدهای تولیدی راکد استان کردستان است.

به گزارش ایرنا، با روی کارآمدن دولت سیزدهم پایش واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال در دستور کار مسوولان قرار گرفت و در این راستا سازمان صمت و شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم در این رابطه فعالیت خود را آغاز کردند. 

برای نخستین بار در کشور به همت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان و شرکت شهرک‌های صنعتی استان همایشی با عنوان پایش واحدهای راکد و نیمه فعال جهت بازگشت به چرخه تولید  با اولویت بررسی مشکلات واحدهای راکد شهرستان های سنندج و دهگلان روز سه شنبه در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد. 

۴۳۹ واحد تولیدی بخش صنعت در شهرستان های سنندج و دهگلان مستقر است که از این تعداد ۹۶ واحد راکد است و به گفته معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از سال ۹۴ هر سال مشکلات واحدهای راکد استان را مورد بررسی قرار دادیم و تاکنون بیش از ۱۷۰ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را برای حل مشکلات این واحدها تشکیل دادیم. 

نبود سرمایه درگردش و مشکلات بانکی و مالیاتی سد راه تولیدکنندگان کردستانی

فرید آغه‌رمضان از اعضای هیات مدیره شرکت آبگرمکن سازی شعله کردستان در این همایش با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۵  این واحد تولیدی که در شهرک صنعتی شماره یک سنندج مستقر است تعطیل است، اظهار داشت: سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ در تولید انواع آبگرمکن در غرب کشور حرف اول را می‌زدیم و بازار خوبی داشتیم.

وی مهمترین مشکل این واحد را کمبود نقدینگی خواند و اضافه کرد: در حال حاضر هم اگر بتوانیم تولید خود را دوباره آغاز کنیم از لحاظ بازار داخل و خارج کشور مشکلی نخواهیم داشت.

این تولیدکننده سنندجی با اشاره به اینکه خط تولید واحدشان قدیمی شده و نیاز به بروزرسانی دارد، افزود: براساس برآورد انجام شده برای به روزکردن تجهیزات نیاز به ۳۵ میلیارد ریال دارند که از این میزان ۱۵ میلیارد آن توسط خود مالک واحد قابل تامین است.

آغه‌رمضان میزان اشتغالزایی این واحد را در زمان فعالیتش ۱۵ نفر به طور مستقیم اعلام کرد و گفت: بی شک با راه‌اندازی مجدد این واحد باردیگر این تعداد افراد و حتی بیشتر هم مشغول بکار خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه گاهی یک سال معطل پاسخ آزمایش محصول توسط آزمایشگاه‌های اداره‌کل استاندارد استان می‌شویم و همه این موارد بر روند کار تولیدکنندگان تاثیر منفی می‌گذارد، یادآور شد: بارها از سایر استان‌های کشور به ما پیشنهاد کار و اختصاص همه امکانات لازم را دارند ولی تاکنون قبول نکردیم چراکه می‌خواهیم برای همشهری‌هایمان اشتغال ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت لیلاخ بتن دهگلان هم در این همایش با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب از ۱۰ سال پیش تاکنون بر حمایت از تولید و اشتغال تاکید می‌کنند، اظهار داشت: تولیدکنندگان در راستای عمل به فرمایش معظم له وارد عرصه شدند ولی در مسیر تولید موانع زیادی سد راه آنها قرار گرفته است.

برهان مولودی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی سال ۱۳۹۲ راه‌اندازی و سال ۱۳۹۵ تعطیل شد، افزود: مهمترین مشکل این واحد به مسائل مالیاتی و عدم همکاری یکی از بانک‌های استان برمی‌گردد.

وی میزان اشتغالزایی این واحد را ۱۵ نفر خواند و اضافه کرد: سال ۱۳۹۲ ، چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کردیم که ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آن از منابع داخلی بانک توسعه تعاون و ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال آن سهم اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود.

مدیرعامل شرکت لیلاخ بتن دهگلان اعلام کرد: میزان نرخ بهره این تسهیلات ۱۲ درصد بود که برای این شرکت ۶۵ درصد شد چراکه به ازای ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال به بانک پرداخت کردیم.

مولودی با بیان اینکه طبق قرارداد انجام شده درصد سود تسهیلات ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریالی هم یک درصد بود که آن هم ۱۳ درصد شد و این میزان را هم تسویه کردیم، اظهار داشت: یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال بانک جریمه دیرکرد برای واحد ما در نظر گرفته که با دستور وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی بخشیده شده است ولی اکنون بانک به این دستور تمکین نمی کند.

مدیرعامل شرکت لیلاخ بتن دهگلان با اشاره به اینکه قرار بود ۱۸ ماه تنفس بازپرداخت تسهیلات به واحد ما داده شود که این هم محقق نشد و تعداد ماه‌های بازپرداخت هم از ۸۱ به ۵۴ ماه کاهش یافت،یادآور شد: مالیات هم ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای واحد ما برآورد کرده است و بی شک با چنین برخوردهایی فعالیت واحدهای تولیدی بسیار سخت و گاهی غیرممکن است.

سیدجمال ساعدی مدیرعامل بستنی عسل هم در این همایش با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی استان مربوط به این واحد است، گفت: امروز می‌بایست حداقل ۵۰۰ نفر در این واحد مشغول به کار بودند ولی چند سالی است که به دلیل مشکلات بانکی و نقدینگی تعطیل شده است.

وی با اشاره به اینکه امسال ۲۵۰ میلیارد ریال در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان برای این واحد مصوب شد که تاکنون اجرایی نشده است، یادآور شد:در ابتدای شروع بکار این واحد ۱۷۷ میلیارد ریال  تسهیلات دریافت کردیم که تاکنون ۱۰۳ میلیارد ریال آن بازپرداخت شده و باقی مانده آن به ۴۵۰ میلیارد ریال رسیده است.

این تولیدکننده سنندجی اظهار داشت: بستنی عسل واحدی دانش بنیان و زنجیره‌ای است و می‌طلبد مسوولان استان نسبت به رفع مشکلات بانکی ما را یاری کنند.

مدیرعامل شرکت ره‌پیمای شاهین هم در این همایش تنها مشکل این شرکت را مالیات خواند و گفت: این شرکت از سال 1392 تاکنون فعالیتی نداشته است و سال 1396 ،680 میلیون ریال مالیات برای این شرکت تعیین شد که درخواست تقسیط آنرا کرده و سپس پرداخت و تسویه کردیم.

صادق مرادی اضافه کرد: در حالیکه ما هم مالیات و هم جریمه آنرا پرداخت کردیم و مستندات آن هم موجود است اکنون اداره‌کل مالیات مدعی شده یک میلیارد و 560 میلیون ریال جریمه مالیات سال 1396 این شرکت در سیستم وجود دارد و تسویه نشده است.

وی با اشاره به اینکه همه تولیدکنندگان انتظار حمایت را از دستگاه‌های اجرایی دارند نه اینکه کارمند بانک و مالیات به آنها استرس وارد کنند، یادآور شد: متاسفانه پیش آمده که این کارکنان تولیدکنندگان را هم تهدید کردند.

شناسایی واحدهای تولیدی نیازمند حمایت دولت

رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان در این همایش اظهار داشت: در حال حاضر از ۹۵۰ واحدتولیدی بخش صنعت استان  ۱۷۴ واحد تعطیل است که با صاحبان این واحدها به منظور اطلاع از مشکلات آنها  ارتباط برقرار کردیم. 

محمد دره وزمی اضافه کرد: ما به دنبال شناسایی واحدهای تولیدی هستیم که برای راه اندازی مجدد نیاز به  حمایت و کمک دستگاه های اجرایی و بانک ها هستند. 

وی با اشاره به اینکه تعدادی از واحدهای تولیدی راکد رها شدند و صاحبان آنها به دلایل متعددی تمایلی به راه اندازی ندارند و بخشی هم توجیه اقتصادی ندارند، گفت:  توان خود را باید به واحدهایی که امکان راه اندازی مجدد انها وجود دارد اختصاص دهیم. 

رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان یادآور شد: برخی از صاحبان واحدهای تولیدی درخواست تسهیلات بی بهره می کنند تا واحد خود را مجدد راه اندازی کنند که چنین شرایطی در کل کشور وجود ندارد. 

دره وزمی با اشاره به اینکه میزان بهره  تسهیلات بانکی ۱۸ درصد است که واحدهای تولیدی با داشتن بازار مناسب توجیه لازم را دارد، اظهار داشت: قدیمی بودن خط تولید از مشکلات بسیاری از واحدهای تولیدی استان است که با بروزرسانی آنها می توان شاهد رونق زیادی در این بخش باشیم. 

انجام عارضه‌یابی واحدهای تولیدی راکد توسط ۳۰ شرکت مشاور

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان در این همایش اظهار داشت: یکی از برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت پایش واحدهای تولیدی در سراسر کشور است که این مهم در کردستان از ابتدای سال جاری آغاز و اکنون به اتمام رسیده است. 

احمد خسروی با اشاره به اینکه کردستان یکی از استان های پیشرو کشور در اجرای این برنامه است، گفت: ۵۰ درصد واحدهای صنعتی استان در شهرستان های سنندج و دهگلان مستقر است. 

وی با بیان اینکه بعد از پایش مرحله عارضه یابی آغاز می شود، افزود: ۳۰ شرکت مشاوره برای عارضه یابی مشکلات واحدهای تولیدی استان با شرکت شهرک های صنعتی قرارداد منعقد کردند و همه هزینه ها  هم توسط این شرکت تامین می شود. 

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اضافه کرد: یک هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی راکد در کشور توسط سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی تاپایان سال به چرخه تولید باز می گردند که سهم کردستان در این رابطه ۴۵ واحد است. 

خسروی یادآور شد: براساس بررسی انجام شده در کشور ۲۳ درصد مشکلات واحدهای تولیدی راکد مربوط به تسهیلات و مابقی مشکلات مالیاتی و حقوقی و مدیریتی است. 

صاحبان ۴۶ واحد تولیدی راکد استان کردستان به این همایش براساس گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از طریق ارسال دعوتنامه، پیامک و تماس تلفنی  دعوت شده بودند و از این تعداد ۹ نفر شرکت کردند که مسوولان حاضر در این مراسم پیام این نیامدن را به تمایل نداشتن برای بازگشت به عرصه تولید و عدم توانایی این افراد در این زمینه تفسیر کردند.