شاهرود - ایرنا - طبق اعلام مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، سه هزار و ۷۰۷ جوینده کارِ ثبت‌نام‌شده در سامانه رصد از ابتدای سال تاکنون اشتغال یافتند و با توجه به اعتبارات مناسب حوزه مشاغل خانگی، شهرستان‌ها ظرفیت خوبی برای دریافت تسهیلات کسب‌وکارهای خانگی دارند.

به گزارش ایرنا، اسماعیل غنیان روز سه شنبه در نشست کارگروه تخصصی اشتغال شهرستان شاهرود در سرسرای ولایت فرمانداری، افزود: ۹۶۴ جوینده کار معادل ۳۸ درصد از تعهد اشتغال از ابتدای سال تاکنون در شهرستان شاهرود محقق شد.

وی با اشاره به اینکه برای تعهد اشتغال امسال شهرستان شاهرود تعداد ۲ هزار و ۵۲۷ نفر معادل ۲۴ درصد سهمیه استان سمنان در نظر گرفته شد، تصریح کرد: میانگین تعهد اشتغال امسال استان سمنان تاکنون ۳۵ درصد بود.

غنیان با بیان اینکه وضعیت جویندگان کار شهرستان شاهرود نسبت به استان سمنان از شرایط بهتری برخوردار است، ابراز داشت: آموزش و پرورش شهرستان شاهرود ۸۴ درصد، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۶۳ درصد، صنعت، معدن و تجارت ۴۳ درصد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳۰ درصد، جهادکشاورزی ۲۴ درصد و کمیته امداد امام خمینی(ره) ۲۲ درصد از تعهد اشتغال شهرستان شاهرود را محقق کردند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ادامه داد: شهرستان شاهرود امسال در بخش سیاست های فعال بازار کار در موضوع مشوق های بیمه ای در ارتباط با فارغ التحصیلان رشد چشمگیری داشت.

وی ابراز داشت: ۲۹ درصد از قراردادهای بیمه ای منعقد شده استان سمنان مربوط به فارغ التحصیلان لیسانس و بالاتر در شاهرود اجرایی شد.

۴۱ درصد از طرح های کارورزی استان سمنان در شاهرود محقق شد

غنیان با اشاره به اینکه ۴۱ درصد از طرح کارورزی استان سمنان در شاهرود محقق شد، اظهار داشت: برای افراد پس از طی دوره کاروزی و ورود به بازار کار فرصتی بین سه تا ۶ ماه از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر گرفته شد و حمایت های لازم از آنها انجام می شود.

وی با بیان اینکه طرح کارورزی مقدمه ای برای ایجاد اشتغال است، افزود: طی ۶ ماهه نخست امسال ۳۳ درصد مهارت آموزی در محیط کار واقعی افراد برای این شهرستان محقق شد.

به گفته وی، مجموع فعالیت ها در بخش تسهیلات، سیاست های فعال بازار کار در سامانه ملی بازار کار «رصد» ثبت می شود.

اختصاص ۳۲ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه مشاغل خانگی استان سمنان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه امسال اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای توسعه مشاغل خانگی اختصاص یافت، گفت: سال ۹۷ این اعتبار ۱۱ میلیون ۲۰۰ هزار تومان، سال ۹۸ به میزان پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و برای سال ۹۹ پنج میلیارد تومان در بخش مشاغل خانگی تخصیص یافت.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته سقف تسهیلات برای هر فرد ۵۰ میلیون تومان بود، افزود: امسال برای هر فرد ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شد که این میزان برای شرکت های پشتیبان با ۲۰ نفر عضو، ۲ میلیارد تومان تخصیص می یابد.

به گفته وی، شرکت های پشتیبان تهیه مواد اولیه و بازاریابی برای محصولات مشاغل خانگی را بر عهده دارند.

غنیان تاکید کرد: بر اساس آیین نامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارتقای سهمیه و پایه گذاری اعتبارات سال بعد در بخش مشاغل خانگی بستگی به میزان پرداختی به پشتیبان ها از جمله فرد، تعاونی و شرکت ها دارد.

وی با بیان اینکه میزان پایداری اشتغال و موفقیت در مسایل اقتصادی در پشتیبان ها بالاتر است، افزود: هر چقدر دستگاه های اجرایی از پشتیبان ها استفاده کنند در جذب بیشتر اعتبارات سال آینده موثرتر خواهد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به اینکه شاخص جمعیت، تعداد بیکاران و تعداد مجوزهای صادره در تخصیص اعتبار نقش دارد، ابراز داشت: از کل اعتبارات بخش مشاغل خانگی امسال ۲۰ درصد به شهرستان کمترتوسعه‌یافته میامی تخصیص یافت و بقیه اعتبار ۲۰.۵ درصد به شهرستان سمنان و ۲۸.۵ درصد معادل ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به شهرستان شاهرود که بالاترین رقم در استان سمنان است، اختصاص داده شد.

مهلت ثبت نام تسهیلات کرونایی تا پایان آبان تمدید شد

غنیان از تمدید مهلت ثبت نام تسهیلات مشاغل آسیب دیده از همه گیری کرونا تا پایان آبان خبر داد و گفت: این تسهیلات با کارمزد ۱۲ درصد و بازپرداخت ۲ ساله تعیین شده است.

وی با بیان اینکه ۱۶ میلیون تومان تسهیلات به ازای هر نیروی کاری که در این مدت حفظ شدند برای مشاغلی که به طور مستقیم درهمه گیری کرونا آسیب دیدند، در نظر گرفته شده است، ادامه داد: مبلغ ۱۲ میلیون تومان به ازای هر نفر تسهیلات هم برای مشاغلی که غیرمستقیم درگیر بودند، پرداخت می شود.

به گفته وی، تا پایان بهمن ماه امسال این تسهیلات به تمامی درخواست های ثبت شده، پرداخت می شود.

غنیان از تفاهم نامه ای با صندوق کارآفرینی امید برای راه اندازی واحدهای تعاونی و غیر تعاونی جهت اعطای تسهیلات با کارمزد ۴ تا ۱۰ درصد خبر داد و اظهار داشت: این تسهیلات تا ۵۰۰ میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد به شرکت های دانش بنیان و اشتغالزا اختصاص می یابد.

وی با بیان اینکه کارمزد بیشتر از ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به صورت پلکانی تا ۱۰ درصد محاسبه می شود، ابراز داشت: تا ۲ میلیارد تومان از اختیارات استانی برای طرح های ارسالی دستگاه های اجرایی جهت دریافت این تسهیلات و معرفی به صندوق در نظر گرفته شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ادامه داد: این تسهیلات بیشتر در قالب تعاونی روستاها پرداخت می شود.

یکهزار و ۱۰۶ تعاونی در استان سمنان فعال است

وی با بیان اینکه در استان سمنان یکهزارو ۱۰۶ تعاونی با ایجاد اشتغال برای  ۱۴ هزار و ۴۵۵ نفر فعال است، ابرازداشت: در کشور ۹۷ هزار تعاونی وجود دارد که ۱.۲ درصد از این تعاونی ها در استان سمنان فعال است.

به گفته وی، ۲۵۴ تعاونی معادل ۲۳ درصد استان سمنان در شهرستان شاهرود فعالیت دارند.

شاهرود به عنوان «تعاون شهر» استان معرفی شد

وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای هر استان یک تعاون شهر جهت اجرای طرح حمایتی تعیین کرد، افزود: از استان سمنان، شهرستان شاهرود به جهت وجود چند تعاونی با زنجیره کامل برای اجرای این طرح معرفی شد.

 غنیان با اشاره به اینکه حدود ۱۲۹ هزار نفر بیمه شده اجباری در استان سمنان وجود دارد، تصریح کرد: از این تعداد حدود ۲۴ هزار نفر در بخش های دولتی مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه ۱۶ درصد اشتغال استان سمنان در بخش تعاونی ها است، افزود: ۲۸ هزار نفر بیمه شده اجباری در شاهرود وجود دارند که از این تعداد چهار هزار ۸۱۰ نفر بیمه شده کارگر در تعاونی ها مشغول به کار هستند.

فرماندار شهرستان شاهرود هم در این نشست گفت: دستگاه های اجرایی که به تعهدات ۶ ماهه نخست امسال خود در زمینه ایجاد اشتغال عمل نکردند باید طی چند روز آینده گزارش دهند.

ابوطالب جلالی افزود: در بازدیدهای میدانی که هر هفته در روستاها انجام می شود بخشی از مطالبات مردم در خصوص اعطای تسهیلات مشاغل خانگی است که با تخصیص اعتبار ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای شهرستان شاهرود می توان بخشی از این مطالبات را پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی برای جذب اعتبارات خود کوشا باشند، ابراز داشت: برخی از مشاغل به عنوان مشاغل سخت معرفی می شوند که باید مسوولان بررسی ها بیشتری در این زمینه انجام دهند. 

 جلالی از مدیران استانی خواست تا به مدیران دستگاه های اجرایی در برخی از موارد تفویض اختیار کنند تا مشکلات کوچک بنگاه های تولیدی و مردم در شهرستان حل و فصل شود.

فرماندار شاهرود با بیان اینکه بین توانمندسازی و مهارت فاصله زیادی وجود دارد، ابراز داشت: تنوع زنجیره عرضه با گوناگونی مشاغل اتفاق می افتد، مسوولان باید منابع را به شکل مناسبی برای مشاغل جدید فراهم کنند.

برچسب‌ها