به گزارش ایرنا، حجتالسلام والمسلمین مرتضی مطیعی روز سهشنبه در دیدار با رییس، معاونان و هیات رئیسه دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان در دفتر امام جمعه این شهر، افزود: تقویت فرهنگ سازی در بخش آموزش های مهارتی بسیار مهم و ضروری است که باید توسعه و گسترش این آموزش ها به صورت ویژه دنبال شود.
وی بیان داشت: نخبه ترین افراد در جامعه باید به سمت هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش تمایل پیدا کنند و در همین راستا تقویت و فرهنگ سازی فراگیر آموزشهای مهارتی برای دانشآموزان و دانشجویان در دستور کار قرار گیرد.
مطیعی ضمن تاکید بر نیازسنجی و شناسایی اولویت های استان سمنان، تصریح کرد: رشته های ارائه شده در دانشگاه ها باید متناسب با ظرفیت های بازار کار و نیازمندی های هر استان باشد.
وی به طرح کار و دانش (طرح کاد) در نظام آموزشی قدیم ایران که از ابتکارات دولت شهید رجایی بود اشاره کرد و گفت: راهکار برون رفت از معضل بیکاری، بدون شک توجه به این بخش و ترویج فرهنگ مهارت آموزی است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان نیز در این دیدار تصریح کرد: تربیت نیروی متخصص، خلاق، ماهر و کارآفرین، رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای است.
رضا نقدی اضافه کرد: مهارتی بودن و اشتغال زا بودن رشته های تحصیلی در دانشگاه فنی و حرفه ای مهمترین مزیت این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاه ها است.
وی اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفهای استان سمنان به عنوان تنها دانشگاه دولتی مهارتی در استان در چهار دانشکده با سه هزار دانشجو، ۱۲۰ کارمند و ۳۰۰ عضو هیات علمی و استاد مدعو در شهرستانهای سمنان، شاهرود و شهر امیریه دامغان با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص، کارآفرین و متناسب با فرصت های جدید شغلی برای پاسخگویی به نیازهای بازارکار در حوزههای مهارتی و تکنولوژی و همچنین افزایش اشتغال مولد و کاهش بیکاری، ماموریت خود را دنبال میکند.
نقدی ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای در اشتغال زایی بسیار موفق عمل کرده است و ۶۵ درصد از دانشجویان این دانشگاه پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار می شوند که این عدد بالای اشتغال بسیار قابل تامل است.
وی به عملکرد بسیار موفق دانشگاه فنی و حرفه ای در زمینه اشتغال اشاره و تصریح کرد: علت آمار اشتغال بالا فارغ التحصیلان این دانشگاه، گذراندن دروس مهارتی این دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه در هنرستان و کارودانش ها، برگزاری ۷۰ درصد دروس دانشجویان در کارگاه و آزمایشگاه ها، برخورداری از اساتید توانمند و عدم ورود دانشگاه فنی و حرفه ای به مقطع تحصیلات تکمیلی، است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان ضمن تجلیل از نقش علما در ترویج فرهنگ مهارت آموزی در خانواده ها، گفت: نفوذ کلام روحانیون و به ویژه خطیبان نماز جمعه در شهرهای مختلف نقش به سزایی در تغییر نگرش خانواده ها نسبت به آموزش های مهارتی و گسترش فرهنگ مهارت آموزی بین جوانان دارد.
نظر شما