اقبال عباسی روز یکشنبه در نشست هماهنگی قرارگاه جهادی بازسازی مناطق زلزلهزده این استان افزود: هیچ دستگاهی برای تعمیر و بازسازی ساختمان اداری خود، منتظر اعتبارات ستاد مدیریت بحران نماند و هر دستگاهی تا زمانی که این اعتبارات در اختیار استان قرار گیرد ضمن اینکه با رایزنی با دستگاه بالادستی خود میتواند تعمیر ساختمان خود را آغاز کند ،بلکه به هر طریقی از جمله برپایی چادر و کانکس ملزم است که خدماترسانی را ادامه دهد.
وی ادامه داد: اولویت جبران خسارتهای ناشی از زلزله در شهرستانهای کوهرنگ، اردل و فارسان در مرحله نخست به بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی اختصاص دارد که در همین راستا قرارگاه بازسازی مناطق زلزلهزده در استان با محوریت سپاه تشکیل شده و امید است بتوان از این طریق در بهبود وضعیت مردم اقدامات قابل توجهی انجام گیرد.
عباسی با بیان اینکه این قرارگاه جهادی با ۲ هدف تسهیل در امور و جذب کمکهای مردمی و خیرخواهانه تشکیل شده است، اظهار داشت: در همین راستا دستگاههای اجرایی موظفند تا به هر میزان تجهیزات و امکاناتی که نیاز باشد در اختیار این ستاد قرار دهند.
استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همچنین در راستای اعطای تسهیلات به مردم برای بازسازی خانههای خود، بانکهای عامل موظفند تا نمایندگان خود را به روستاهای شهرستان کوهرنگ اعزام کنند و مدارک لازم را از خانوارها بگیرند و ضامنهای بانکی نیز به صورت زنجیرهوار پذیرفته شود.
عباسی با تاکید بر اینکه پروانه و طراحی نقشههای ساختمانی برای خانوارهای تحت پوشش رایگان و برای سایر خانوارها به صورت نصف قیمت انجام گیرد، افزود: تا زمانی که خانههای آسیبدیده و غیرقابل سکونت تعمیر و بازسازی نشدهاند باید خانههای اجارهای برای مردم منطقه تامین شود چراکه در فصل سرما سکونت در چادر امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: احتمال اینکه برخی خانههای روستایی از سالهای گذشته در زمینها ملی احداث شده باشند وجود دارد و این ممکن است برای صدور پروانه ساختمانی برای اهالی مشکلساز شود از همین رو با تصویب ستاد مدیریت بحران امکان ساخت واحد مسکونی در این زمینها بدون مانع است و واحد مسکونی به همان مساحت قبل برای این افراد احداث میشود.
به گزارش ایرنا، زمینلرزه ۵.۷ ریشتری ساعت ۶ و ۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر مرز استانهای چهارمحال و بختیاری و خوزستان حوالی چلگرد را لرزاند.
این زمین لرزه در ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.
این زلزله اگر چه خسارت جانی در پی نداشت اما ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مردمی، زیربنایی و کشاورزی به این استان وارد کرد.
پنج هزار و ۶۷۰ نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار در شهرستانهای کوهرنگ، اردل و فارسان این استان از زلزله ۵.۷ ریشتری چلگرد متاثر شدند که در همین راستا ۱۰۶ خانه مسکونی به طور کامل آوار و برای اسکان موقت ۱۰۰ خانوار چادر و بستههای امدادی نظیر وسایل گرمایشی، مواد غذایی و سایر مایحتاج ضروری زندگی از سوی هلال احمر استان توزیع شده است.