به گزارش روز یکشنبه ایرنا، پخت مواد غذایی به طورکلی کاهش ویتامینها یا سایر مواد مغذی موجود در آنها را بدنبال خواهد داشت، اما در مورد گوجه فرنگی مساله متفاوت و گوجه فرنگی پخته مفیدتر از گوجه فرنگی خام است.
بسیاری از رنگدانههای گیاهی مفید موجود در میوه ها و سبزیجات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و بدن ما برای ترمیم سلولهای تخریب شده توسط رادیکال های آزاد نیازمند آنها هستند.
بر اساس اعلام پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، گوجه فرنگی علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن، از اثرات دارویی مفیدی برای بدن برخوردار است.
یکی از مهمترین مواد موثره گوجه فرنگی ماده ای به نام لیکوژن ( lycopene) است که جزو کاروتنوئیدها و یک رنگدانه قرمز است که باعث قرمزی رنگ گوجه فرنگی می شود.
پژوهش ها نشان داده اند که گوجه فرنگی پخته مانند سس گوجه فرنگی پخته بیشتر از گوجه فرنگی خام باعث افزایش یک نوع باکتری مفید برای بدن به نام Lactobacillus reuteri و فعالیت آن در روده می شود.