۲۷ مهر ۱۳۹۱، ۱۹:۲۸
کد خبر: 80376843
T T
۰ نفر

گوجه و رب آن دشمن سرطان پروستات است

۲۷ مهر ۱۳۹۱، ۱۹:۲۸
کد خبر: 80376843
گوجه و رب آن دشمن سرطان پروستات است

تهران - نتايج پژوهشگران نشان داده ماده اي به نام ' ليكوپن ' كه در گوجه فرنگي مخصوصا گوجه فرنگي پخته شده ( رب ) وجود دارد تأثير محسوسي در جلوگيري از بروز سرطان پروستات دارد كه يكي از سرطان‌هاي شايع بين مردان است.

به گزارش وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی ، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی گناباد گفت: گوجه فرنگی با نام علمی Solanum lycopersicum یك گیاه پر اهمیت در زمینه غذایی و دارویی است كه در هر صد گرم آن، 18 كیلوكالری انرژی، 3.9 گرم كربوهیدرات، 2.6 گرم قند، 1.2گرم فیبر، 0.2گرم چربی، 0.9گرم پروتئین و 94.5 گرم آب وجود دارد.

دكتر نوید عطار افزود: همچنین گوجه فرنگی حاوی ویتامین A ، ویتامینC ، ویتامین E و پتاسیم است .

وی اضافه كرد : گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از رنگدانه ای به نام لیكوپن بوده كه علاوه بر خواص آنتی اكسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی را باعث می شود.

دكتر عطار با بیان اینكه لیكوپن در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد، اما غلظت و تراكم آن در گوجه‌ فرنگی بسیار زیاد است، اظهار داشت: دانشمندان نشان داده اند كه گوجه فرنگی پخته شده، می تواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه و هایپر پلازی خوش خیم پروستات در آقایان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری كننده داشته باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی گناباد افزود : بر اساس تحقیقات صورت گرفته، تأثیرات لیكوپن جهت جلوگیری و از بین بردن سلول‌های سرطانی در بدن، در محصولات مختلف گوجه‌ فرنگی متفاوت است.

عطار گفت : تحقیقات نشان داده كه ماده رنگی لیكوپن می‌تواند باعث آهسته ‌شدن رشد و حتی از بین بردن سلول‌های نابهنجار و سرطانی شود.

وی خاطر نشان كرد : محققان با تست‌های آزمایشگاهی دریافته اند كه لیكوپن ، رشد و سرعت تكثیر سلول‌های سرطانی را به حد قابل توجهی كاهش می دهد.

وی به وجود سطوح گوناگونی از ریز مغذی ها در گوجه‌فرنگی اشاره كرد و افزود: نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده كه رب و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی، در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تأثیر بیشتری از نظر قدرت آنتی اكسیدانی دارد ، چرا كه پخته شدن گوجه فرنگی باعث از میان برداشته شدن دیواره سلول‌ها و بافت های آن شده و باعث رهایی بیشتر ماده لیكوپن می‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی گناباد خاطر نشان كرد: درتهیه رب از گوجه فرنگی باید شرایط و اصول بهداشتی كاملا رعایت گردد تا تأثیرات مثبت آن ظاهر شود و مورد استفاده قرار گیرد.

علمی **1354 1568
۰ نفر