غلامحسن ساقی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش رسوبگذاری و تخلیه کم آن موجب وارونگی آب در این سد شده که بوی بد آب مصرفی شهروندان هم به همین علت است.
وی گفت: معمولا تامین آب آشامیدنی و بهداشت با استفاده از آب های سطحی و یا منابع زیرزمینی تامین می شود که در صورت استفاده از منابع زیرزمینی این آب ها از یک فیلتر طبیعی عبور می کنند و کمتر تحت تاثیر عوامل بیرونی نیز قرار می گیرند.
وی با بیان این که آب آشامیدنی شهرهای بجنوردٰ شیروان و اسفراین از سدهای استان و آب های سطحی تامین می شود افزود: آب های سطحی تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرند و ممکن است بو و مزه آن ها تغییر کند.
وی از آب های سطحی به عنوان ظرفتیی یاد کرد که باید از آن ها بیشتر استفاده شود و گفت: استفاده از آب های سطحی مورد تاکید است و برای همین از آب سد ها برای تامین آب شرب استفاده می شود.
ساقی خاطرنشان کرد: وارونگی در دو مقطع زمانی که فصل گرم و سرد تغییر می کند اتفاق می افتد و در دریاچه سدها لبه های حرارتی شکل می گیرد که آب دریافتی از سد را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب بالا آمدن رسوب می شود و در سد شیرین دره این موضوع نسبت به دو سد بارزو و بیدواز حادتر است.
وی اظهار داشت: شاید دلیل این موضوع به عمق دریاچه مربوط شود و این که میزان تخلیه رسوب به اندازه ای نیست که لایه های بی هوازی را که در کف دریاچه شکل گرفته از محیط خارج کند و بر همین اساس طعم و بو را که از عوامل مطلوبیت است آب تحت تاثیر قرار می دهد.
وی با بیان این که تصفیه خانه ها نمی توانند طعم و بو را حذف کنند افزود: این کار با تزریق کربن فعال و یا داشتن لایه های کربن فعال ممکن می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خاطر نشان کرد: بر همین اساس هم اکنون نیز برای رفع بوی بد آبٰ، شرکت آب و فاضلاب با تزریق کربن فعال، شست و شوی خطوط در ته خط لوله ها، کاهش زمان مصرف در مخازن آب و مدیریت زمان باقی ماندن آب در مخازن برای رفع بوی بد آب اقدام کرده است.
ساقی افزود: درست است گه آب بجنورد مطلوبیت ندارد امابه لحاظ استاندارد ها مشکل خاصی ندارد و مردم از آب بدون دغدغه استفاده کنند.
وی گفت: حسن استفاده از آب سد شیرین دره این است که هم اکنون به لحاظ کمیت مشکل خاصی در تامین آب نداریم و بخش عمده ای از شهر بجنورد توسط آب سد شیرین دره مشروب می شود.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها و ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها دارد.
شهر بجنورد مرکز استان خراسان شمالی با دارا بودن ۲۲۸ هزار و ۹۳۱ نفر جمعیت در شمالشرق کشور قرار دارد.