محمود بنانژاد روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تشدید نظارتها در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی در صنوف و برخورداری اعضای صنف از کارت واکسیناسیون افزود: داشتن کارت واکسیناسیون توسط متصدیان واحد صنفی ضروری است.
وی بیان کرد: حوزه اصناف بیشترین ارتباط را با مردم دارند و به طور متوسط هر فرد از جامعه ایرانی روزانه سه مرتبه با صنف، اعم از دریافت کالا یا خدمات ارتباط برقرار می کند، لذا خطر شیوع بیماری از طریق ارتباط بین مردم و صاحبان صنوفی که واکسینه نشده باشند، هر دو را تهدید می کند.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: در ۲ سال گذشته و از زمان شیوع کرونا، واحدهای صنفی بیشترین آسیب را از محل اعمال محدودیتها متحمل شده اند و از آنجا که یکی از شیوه های پیشگیری از شدت شیوع کرونا و تکرار ضررهای ناشی از آن برای صنوف، انجام واکسیناسیون است، انجام این مهم از سوی همه صاحبان صنوف ضرورت دارد و این موضوع با حساسیت ویژه ای دنبال می شود.
بنانژاد اظهار داشت: اتاق اصناف از ابتدای شیوع کرونا که هنوز واکسنی در ایران نبود، برای خرید واکسن از خارج کشور و واکسیناسیون صاحبان صنوف اعلام آمادگی کرده بود و این خود نشان دهنده اهمیت این موضوع برای اصناف است.
وی بیان کرد: هم اکنون که دولت واکسن مورد نیاز همه آحاد جامعه را فراهم کرده و به صورت رایگان در اختیار مردم قرار داده است، انتظار می رود حوزه اصناف همراهی کرده و نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام کنند.
وی اظهار داشت: اتاق اصناف مشهد در ارایه خدمات خود به صاحبان صنوفی که در انجام واکسیناسیون و دریافت کارت واکسن کوتاهی کنند، محدودیت قائل خواهد شد، افزون بر این بازرسان اتحادیه، اتاق اصناف و مرکز بهداشت در گشتهای مشترک خود برخورداری از کارت واکسن و میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در همه صنوف را بررسی کرده و در صورت اهمال صاحبان صنوف در این زمینه، برخورد قانونی انجام می دهند.
رییس اتاق اصناف مشهد گفت: میزان لازم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در هر صنف با همراهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعیین شده و در قالب بنری اطلاع رسانی و در همه واحدهای صنفی با اولویت صنوف ارایه دهنده مواد غذایی نصب شده است.
بنانژاد ادامه داد: براساس شاخص های مطرح شده در بنر مزبور، شهروندان قادر به سنجش میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط صنف بوده و بازرسان نیز براساس همان شاخصها نسبت به ارزیابی واحد مزبور اقدام می کنند که در صورت پایین بودن امتیاز واحدها در هر یکی از شاخصهای در نظر گرفته شده، آن واحد در ابتدا جریمه و در صورت تکرار خطا پلمب می شود.
بیش از ۱۲۰ هزار واحد صنفی در مشهد مستقر هستند.