کرمانشاه - ایرنا - کتاب «مردان گود» سرگذشت‌نامه پهلوانان کرمانشاهی که شامل روایت‌های مرحوم استاد «هوشنگ صالحی‌تبار» است به همت همسرش «زرین‌تاج عبدالملکی» گردآوری و از سوی انتشارات سرانه به بازار کتاب عرضه شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مقدمه این کتاب را که با تیراژ یک هزار نسخه، قیمت ۱۵۰ هزار تومان و در ۲۸۳ صفحه منتشر شده است، را دکتر میرجلال‌الدین کزازی نگاشته است.

یکی از موضوعاتی که نویسندگان و پژوهشگران کرمانشاهی زیاد به آن می پردازند و در قالب کتاب منتشر می‌کنند سرگذشت و زندگی بزرگان و مشاهیر و مفاخر کرمانشاه است؛ پژوهشگرانی نظیر اردشیر کشاورز، محمدعلی سلطانی، فرشید یوسفی، محسن درکه و بسیاری دیگر به این مقوله پرداخته‌اند و کتاب‌های متعددی چاپ کرده‌اند.

 یکی از این کسان، مرحوم استاد هوشنگ صالحی تبار بوده که پژوهش خود را در مورد بزرگان باستانی‌کار کرمانشاهی معطوف داشته است؛ هر چند مرحوم جعفر کازرونی نیز در این باب تألیفی دو جلدی داشته است.

 صالحی تبار، نویسنده، محقّق، بازیگر و گوینده‌ توانای رادیو کرمانشاه، در مهر ماه سال ۱۳۱۲ در یکی از، محله‌های قدیم شهر کرمانشاه (فیض‌آباد) نزدیک خانه‌ پهلوانِ نامدارِ کرمانشاهی (علی‌اصغر گُرد، معروف به اصغر کلشیر) چشم به جهان گشود.

مشیّت الهی در این بود، که با دردها، و رنج‌های زیادی در مسیر زندگی عجین شود، و آن‌ها را، خواست خدا می‌انگاشت و لبخندِ مهربانی و گذشت و فداکاری را جایگزینِ آه و ناله کرد و همین خصلتِ نیکوی او بود که دردها و رنج‌های جامعه‌ اطراف خویش را بهتر درک می‌کرد و آن‌ها را در قالب برنامه‌ رادیویی «سلامی و کلامی» به گوش اقصی نقاط میهن عزیزش می‌رساند.

خیل مردم را با همان، گویشِ شیرین کرمانشاهی، به صبر و بردباری، همچون خودش دعوت می‌کرد و در کودکی سایه‌ پدر را از دست داد و پس از پایان تحصیلات متوسطه برای امرار معاش به دیار غربت تهران رفت.

با تشویق و همکاریِ ادیب بزرگی چون جواد فاصل، داستان‌هایی به قلم او، در مجلّات (سپید و سیاه، امید ایران) چاپ می‌شد و در سال ۱۳۴۴ به کرمانشاه بازگشت و به استخدام رادیو و تلویزیون در آمد و از همان سال‌ها، به دلیل علاقه‌اش به روحیّه‌ جوانمردی و ورزشکاری پهلوانان کرمانشاهی، تحقیقاتی در مورد زندگی‌نامه‌ پهلوانان نامدار کرمانشاهی به انجام رسانید.

در سال ۱۳۴۸ به عنوان «مردانِ گود» از طریق رادیو، ظهرها، در روزهای دوشنبه، ساعت ۳۰/۱۲ به گوش مردم می‌رسید که خود نویسنده و پژوهشگر این برنامه بود و زنده یاد آجیلچی تهیه کننده و آقای ابوالحسن دزفولیان و خانم نسرین روانبخش گوینده‌های برنامه بودند؛ برنامه‌ی «مردانِ گود» ۱۴ سال طول کشید و تا سال ۱۳۶۵ ادامه داشت و همزمان با اجرای برنامه‌ «مردانِ گود» در رادیو، نوشته‌های سرگذشت پهلوانان در روزنامه باختر، به چاپ می‌رسید.

صفحه آرایی این کتاب را هستی مرادی و طراحی جلد آن را فاطمه یزدانی‌فر انجام داده است.

برچسب‌ها