تهران-ایرنا- شهردار تهران با اشاره به بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان محلات پایتخت و مساجد گفت: تهران باید به یک هویت فرهنگی و اجتماعی منطبق با بافت شهری و مفاهیم اسلامی تبدیل شود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، علیرضا زاکانی در نخستین جلسه بازدید از معاونت‌های هشت‌گانه شهرداری در حاشیه بازدید سرزده از معاونت امور اجتماعی و فرهنگی پس از احصای مشکلات پیش روی این معاونت اظهارداشت: تهران ظرفیت این را دارد تا در حوزه فرهنگ و هنر، شعر و ادبیات، ورزش و علم و فناوری، هویتی مستقل و برگزیده را به خود اختصاص دهد و این امر در کمترین زمان ممکن با مدیریت دقیق تحقق‌پذیر است.

وی گفت: تهران در حال حاضر در بخشی از حوزه‌ها مانند سلامت، آسیب‌های اجتماعی، ورزش و دیگر مسائل مربوط به امور اجتماعی و فرهنگی در وضعیت بحرانی قرار دارد.

زاکانی در پیشنهادی خطاب به معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بیان کرد: امروز این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت نخبگان محلات تهران و مساجد، شرایط را به سمت وضعیت ایده‌آل سوق دهیم.

شهردار تهران افزود: همچنین با شکل‌گیری گروه‌های ادبی و فرهنگی در مساجد و محلات، ظرفیت‌های موجود برای فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی شهر تهران ارتقا پیدا می‌کند.

زاکانی درباره اهمیت مدیریت فرهنگی محله‌ای پایتخت گفت: تهران درای ۳۵۳ محله است که با تمرکزبخشی نخبگان هر محله می‌توانیم شاهد تحقق هم‌افزایی تک تک این محله‌ها با معاونت امور اجتماعی و فرهنگی باشیم تا این کلانشهر به بهترین الگوی شهری و فرهنگی اجتماعی برای سایر شهرهای جهان اسلام با روش مدیریت از پائین به بالا تبدیل شود.

وی درباره وضعیت زیست مهاجران، کارتن‌خواب‌ها و زباله‌گردهای شهر تهران اظهارداشت: چشم پوشی بر این جمعیت آسیب‌دیده ۲۱ هزار نفری، ظلم به شهر و این بخش از شهروندان است.

شهردار تهران گفت: پیگیری حل مشکلات این شهروندان آسیب‌دیده باید در چند مرحله شناسایی، سم‌زدایی و درمان، بازیابی هویتی و شخصیتی و در آخر نیز با اشتغال و آموزش صورت گیرد.

اجرای طرح «زمستان گرم» در گرمخانه‌ها 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران نیز در این بازدید درباره فراگیر شدن آسیب‌های اجتماعی در بخش‌های مختلف از جمله زباله‌گردها و کارتن‌ خواب‌ها گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی در قالب طرح «زمستان گرم»، گرم‌خانه‌های شهر تهران با ظرفیت ۲ هزار و ۱۰۰ تن آغاز به فعالیت کرده‌اند البته همچنان پیگیر هستیم تا با ارتقای کمی و کیفی، افراد بیشتری زیر پوشش قرار بگیرند.

محمدامین توکلی‌زاده با تاکید بر اهمیت و جایگاه معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اظهارداشت: نظام فعالیت‌های حوزه این معاونت از یک انسجامی برخوردار است از همین رو پیشبرد اهداف آن در شهرداری باید از فعالیت‌های جزیره‌ای فاصله گرفته و به سمت هم‌افزایی پیش برود.

وی افزود: امروز باید تلاش کنیم با یک انسجام و پیوستگی برنامه‌ها و اقدامات در بین اجزای معاونت و بدنه کلی شهرداری در مسیر نیل به اهداف خرد و کلان فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران گام‌های اساسی برداریم.

توکلی‌زاده گفت: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی تا زمانی که یک منظومه منسجم نباشد، نمی‌توان انتظار داشت در مسیر همکاری با سایر معاونت‌ها به خوبی عمل کند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران رسیدن به اهداف کوتاه و بلندمدت معاونت متبوع خود را در گرو رعایت ارکان اصلی فرهنگی شهرداری تهران دانست و افزود: لازم است ۲ اصل مهم را در فعالیت‌های خود لحاظ کنیم؛ نخست هویت و سپس سبک زندگی که هر ۲ این اصول باید محوریت عموم کارها و اقدامات ما در معاونت اجتماعی و سایر معاونت‌ها باشد.

وی بیان کرد: احیای هویت ایرانی اسلامی شهر تهران در کنار ترویج سبک زندگی شهری زمانی تحقق خواهد یافت که مسائل فرهنگی ذیل دیگر فعالیت‌ها قرار نگیرد.

توکلی‌زاده اظهارداشت: لازم است محوریت اقدامات شهرداری با مسائل فرهنگی و اجتماعی باشد و دیگر فعالیت‌ها به پیوست این محوریت ایفای نقش کنند.

به گفته معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، لزوم ارتباط این معاونت با اقشار و ارکان جامعه از جمله مدارس، مساجد و خانواده‌ها برای بررسی و پیگیری دقیق و واقع‌بینانه مسائل در امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری جزو اولویت‌ها خواهد بود.

براساس این گزارش، شهردار تهران روز سه‌شنبه در بازدیدی سرزده به ساختمان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران رفت.

زاکانی از بخش‌های مختلف این معاونت بازدید کرده و با مدیران و معاونان دیدار و گفت و گو کرد.

کارمندان و مدیران معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در این دیدار بی‌واسطه با شهردار در خصوص موضوعات مختلف سخن گفته و زاکانی از نزدیک در جریان امور قرار گرفت.