به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، علیرضا زاکانی در حاشیه بازدید از غرفه های نمایشگاه کتاب در گفت و گو با مسئولین برگزاری این نمایشگاه،گفت: مشکل اصلی در حوزه کتاب، کاهش سرانه مطالعه و عدم وابستگی شهروندان به کتاب است.
زاکانی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی گفت: شهرداری تهران ظرفیتهای استثنایی بسیاری در اختیار دارد که یکی از مهمترین این ظرفیتها حضور در متن محلات است، بر همین مبنا در دوره جدید مدیریت شهری تلاش شده است که سراهای محلات را تبدیل به ستادهای تلاشگر بکنیم تا منشا خدمات به مردم باشند.
شهردار تهران با بیان اینکه در رابطه با محلات و شهروندان تهرانی ۵۲ حوزه ماموریتی تعریف کرده ایم که این حوزهها اکنون تبدیل به رویداد شده است، گفت: گستردگی این رویدادها نیز بسیار است و از برگزاری مسابقات ورزشی گرفته تا مسابقات حفظ قرآن و رویدادهای سلامت محور را در بر می گیرد.
زاکانی از مسجد، مدرسه و خانواده به عنوان سه ضلع پیش برنده برنامههای شهرداری نام برد و افزود: در میان رویدادهای طراحی شده، موضوع کتاب و کتابخوانی نیز از دو وجه ترویج فرهنگ کتابخوانی و تولید محتوا برای ما مهم و قابل تامل میباشد. به همین جهت فعالیتهایی که اکنون در رابطه با حوزه کتابخوانی در مجموعههای ذیل شهرداری انجام میشود باید تشدید شود.
فعال کردن متن جامعه، مهمترین کارویژه در حوزه کتابخوانی
شهردار تهران با تاکید بر اینکه در رابطه با موضوع کتابخوانی چه در حوزه تولید محتوا و چه در حیطه بهرهمندی از کتاب نیازمند ایجاد ظرفیت و فرهنگ سازی هستیم، گفت: در همین رابطه مهمترین کار ویژهای که به آن توجه نیز نشده است فعال کردن متن جامعه است که اگر این کار صورت گیرد بسیاری از مشکلات ما نیز حل میشود و بسیاری از کارها را میتوان انجام داد.
زاکانی در ادامه با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما اکنون کاهش سرانه مطالعه و عدم وابستگی شهروندان به کتاب است، اظهار داشت: برای حل این معضل نیاز به برنامه داریم و کار ویژه مشخصی باید تعیین و آن را در مساجد و مدارس اجرایی کرد.
شهردار تهران افزود: از مهرماه سال گذشته باشگاه شهروندی برای شهروندان تهرانی تشکیل شده است که در آن خدمات قابل ارائه را احصا کردهایم و به شهروندان ارائه میدهیم و اکنون طیف گستردهای از خدمات به شهروندان ارائه میشود. انشالله در آینده هم خدمات حوزه مرتبط با کتاب و کتابخوانی میتواند به این لیست اضافه شود.
براساس این گزارش، علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با تقدیر از کمک شهرداری به برگزاری نمایشگاه کتاب،گفت: فضای نمایشگاه کتاب تهران امسال کاملاً خانواده محور طراحی شده است. در برگزاری این رویداد نیز شاهد همکاری خوب شهرداری تهران با مجموعه وزارت ارشاد بودهایم اما نیاز است از ظرفیت سازمانهای دیگر مثل سازمان زیبا سازی شهرداری تهران در ترویج فرهنگ کتابخوانی بیشتر استفاده شود.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: در برگزاری رویداد فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران شاهد کمک خالصانه مدیریت شهری به وزارت ارشاد بودیم و بر همین مبنا با توجه به ظرفیتهای گسترده شهرداری تهران باید همکاریهای میان دو مجموعه گستردهتر از قبل بشود.
شهردار تهران طی حضور دو ساعته خود در نمایشگاه کتاب از غرفه های ناشران مختلف از جمله انتشارات انقلاب اسلامی، موسسه پژوهشی امام خمینی(ره)، مکتب حاج قاسم، نشر ۲۷ بعثت، موسسه همشهری، راه یار، صهبا، مجمع ناشران انقلاب اسلامی بازدید کرد.
نظر شما