زاکانی: تهران از نظر شبکه خدمات بهداشتی فقیر است

تهران- ایرنا- شهردار تهران اعلام کرد: پایتخت از آلودگی های ویژه ای رنج می برد و از نظر شبکه خدمات بهداشتی فقیر است و می توان گفت حتی از بسیاری از روستاها و شهرهای دورافتاده کشور نیز عقب تر است.

به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی روز شنبه در جلسه شورای سیاستگذاری سلامت که با حضور مدیران دیگر دستگاه های متولی حوزه سلامت شهر تهران در شهرداری برگزار شد، گفت: در تهران ۳۵۳ محله داریم و ذیل این محلات از طریق ایجاد شرایط می توانیم اقدامات مناسبی انجام دهیم، باید ظرفیت های مردمی و تحول گسترده ای که در این بخش وجود دارد را دنبال کنیم زیرا این امور بدون محور قرار دادن مردم انجام شدنی نیست و در واقع انجام آن در گرو انگیزش و آموزش مردم قرار دارد.

وی اظهار داشت: برای این کار نیاز به ظرفیت های حاکمیتی، مجوعه های مردمی و بخش خصوصی داریم تا بتوانیم این موارد را در یک بسته ببینیم زیرا شهرداری در مباحثی مانند حوزه هوای پاک، سوانح و دیگر مسئولیت های اجتماعی قدم برمی دارد و برای ما افتخاری است  که این ظرفیت ها را در خدمت امر مقدس ارتقای سلامت جامعه قرار دهیم.

زاکانی با بیان اینکه ارتقای بخش بهداشت، پیگیری و بالابردن ارائه خدمت در سطح درمان و یا فرهنگ سازی از طریق بکارگیری لوازم تبلیغی توسط شهرداری دنبال می شود، تصریح کرد: امیدواریم که استمرار این جلسات به نتیجه جدی در این زمینه ها بینجامد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری در موضوع کرونا چه خدماتی را به چه جامعه هدف ارائه داده، گفت: امیدواریم  چشم انداز و افقی را در شهر تهران فراهم کنیم. البته وزارت بهداشت متولی اصلی این موضوع است اما ابعاد سلامت به همه شئون و مجموعه ها برمی گردد.

شهردار تهران با بیان اینکه ما می توانیم حداقل در ۴ سطح همکاری های خود را تعریف کنیم، خاطرنشان کرد: سطح اول، هماهنگی است، اگر ما می خواهیم در تهران اقدامی در حوزه سلامت انجام دهیم لازم است همه ظرفیت های موجود با هم هماهنگ شوند.

وی در تشریح سطح دوم همکاری بین دستگاهی در حوزه سلامت بیان کرد: سطح دیگر همکاری بهره مندی از ظرفیت های مردمی است. باید به این موضوع توجه داشت که ما برخی از ظرفیت ها را در اختیار داریم و برخی از ظرفیت ها را باید خلق کنیم.

شهردار تهران با اشاره به ظرفیت سراهای محله و مساجد افزود: ما در شهر تهران ۳۵۳ محله داریم که در سراهای محله خانه سلامت وجود دارد و باید آنها را تقویت کرده، گسترش دهیم، اما ذکر این نکته ضروری است که ما به این موضوع بسنده نمی کنیم و در یک لایه پایین تر از آن نیز وارد عمل می شویم به طوری که می خواهیم در ۱۷۰۰مسجد گروه های جهادی را ساماندهی کنیم که در مسیر سلامت پیرامون مسجد و محیط اقدام کنند. به گونه ای که در عمل به سمت و شکلی پیش رویم که خود مردم توانمند شوند و خود آن ها به هم در این راستا کمک کنند، پس از توانمندسازی، خانه های سلامت را به شبکه وصل می کنیم که در این مسیر بسیج، هلال احمر و دیگر دستگاه ها می توانند کمک کنند.

زاکانی در تشریح سطح سوم همکاری بیان کرد: سطح دیگر همکاری در حوزه هوشمندسازی است که به وسیله آن بهترین خدمت را می توانیم ارایه کنیم و در ادامه مسیری را دنبال می کنیم که به واسطه آن بتوانیم هویتی برای تهران خلق کنیم زیرا تهران را به غیر از پایتخت کشور بودن نمی شناسند و هویتی برای آن تعریف نشده است و ما به دنبال ایجاد هویت برای آن هستیم که یکی از آنها هویت سلامت است.

وی ادامه داد: نمی توانیم به موضوع حمل و نقل و معتادان متجاهر بی تفاوت باشیم و آنگاه بگوییم شهر ما سالم است به اندازه ای باید بضاعت داشته باشیم تا تهران را به عنوان شهر سالم کشور بشناسند.

شهردار پایتخت با بیان اینکه یکی دیگر از سطوح همکاری هویت نخبگی و دانش شهر تهران است، افزود: در جلسه تشریح کلان پروژه ها یکی از این پروژه ها توجه به پهنه های علمی و فناوری است که دانشگاه علوم پزشکی می‌تواند اقدام موثری در خصوص آن انجام دهد. برای این امر نیز بعد از ساعت ها کار کارشناسی لکه گذاری هایی در شهر انجام شده و ظرفیت ها احصا شده است.

زاکانی با تاکید بر اینکه این ۴ سطح حداقل اقدامات است، بیان کرد: در شهرداری تهران به شدت نیازمند کمک دیگر دستگاه ها از جمله دانشگاه هستیم و آمادگی شهرداری برای انجام همکاری را هم اعلام می کنیم .

شهردار تهران با پرداختن به فرموده رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه تهران خود یک کشور است، افزود: در این مدت حوزه‌ها و جبهه های جدیدی باز شده که شهرداری نقش آفرینی وسیعی در آن انجام می دهد. باید بر این نکته تاکید کرد که شهرداری سهم بزرگی در حوزه های مختلف دارد، چرا که در پایین ترین سطح هرم اجتماعی با مردم گره خورده است و در این دوره نیز پیوستگی حکومتی و حاکمیتی مناسبی برای استحکام بخشی به این شرایط ایجاد شده است.

زاکانی با اشاره به اینکه شهرداری به تازگی در حوزه بحران جانشین و قائم مقام وزیر کشور شده است، بیان کرد: در حوزه بحران تکالیف متعددی برعهده شهرداری بود اما مدیریت آن نیز به شهرداری سپرده شد.

وی بیان کرد: فعالیت های اجتماعی و فرهنگی در گذشته نیز مدنظر شهرداری بود اما شهرداری در این موضوعات خود را در حاشیه می دید که در این دوره شهرداری با مسئولیت پذیری به میدان آمد و ستاد آسیب های اجتماعی با حضور استانداری، فرمانداری ناجا، سپاه، بهزیستی و دیگر نهادها تشکیل شد و در هیات دولت و استانداری نیز موضوع دنبال می شود تا بتوانیم تهران را به سمت کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود شرایط سوق دهیم.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت نیز با مسئولین از جمله معاون اول رییس جمهور، وزیر کشور و شورای سیاستگذاری جلساتی تشکیل شد و مدیریت این میدان و پیگیری موضوعات به شهرداری واگذار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha