به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز چهارشنبه در جلسه برنامهریزی ورود نخستین فمتور(تورهای آشناسازی) از شمال کشور عراق به کردستان، اظهار داشت: دولت سرمایهگذاریهای عظیمی در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی بویژه با هدف توسعه توریسم درمانی در کردستان انجام داده است.
وی افزود: باید تلاش کنیم از این امکانات برای جذب گردشگران سلامت بویژه از اقلیم کردستان عراق بهره بگیریم که در این مسیر از تمامی بخشهای خصوصی و دولتی انتظار میرود اقدامهای اساسی را انجام دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: ورود نخستین فمتور از شمال کشور عراق به کردستان، فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیتهای درمانی و پزشکی استان و هدایت گردشگران سلامت اقلیم کردستان عراق به سوی این استان است که باید به بهترین شکل از این فرصت استفاده کرد.
وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز میتواند از این فرصت برای ارائه بروشورها و کاتالوگهای معرفی ظرفیتهای پزشکی و درمانی استان استفاده کند.
ضرورت برنامه ریزی هرچه بهتر برای حضور نخستین فم تور از اقلیم کردستان عراق
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز برنامهریزی اصولی و هماهنگی بین بخشهای دولتی و خصوصی را برای هرچه بهتر برگزار شدن نخستین فمتور از اقلیم کردستان عراق به استان امری ضروری برشمرد.
یعقوب گویلیان گفت: معرفی امکانات و بخشهای مختلف مربوط به گردشگری سلامت شامل مراکز درمانی و بیمارستانی و همچنین جاذبههای گردشگری، صنایع دستی و سوغات، مراکز اقامتی و پذیرایی، برگزاری جلسات تخصصی با فعالان بخش گردشگری سلامت از جمله برنامههای اجرایی در این فمتور است.
وی ادامه داد: این فمتور به مدت سه شبانهروز در کردستان برگزار می شود و دعوت شدگان در حوزه برنامهریزی و اجرای سفرهای گروهی، گردشگری سلامت، تفریحی و فرهنگی از بخش دولتی و خصوصی اقلیم کردستان عراق هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان به حضور مقامات کشوری و استانی در جلسههای آتی با شرکت کنندگان در فمتور اشاره و عنوان کرد: برگزاری این فمتور علاوه بر اثرات مثبت اقتصادی و زمینهسازی برای توسعه همکاریها با بخشهای مختلف گردشگری کشور عراق، به ساماندهی فعالیتها و اقدامهای حوزه گردشگری سلامت استان نیز کمک شایانی خواهد کرد.
وی گفت: اعلام آمادگی کامل همکاری سرکنسول ایران در سلیمانیه عراق در زمینه برنامهریزی و اجرای این فمتور نیز میتواند به افزایش تعاملها و توسعه همکاریها در تمامی بخشها در آینده کمک کند.
گویلیان افزود: بدون شک کمک و همکاری دستگاهها و ادارات دولتی و بخشهای خصوصی در اجرای هرچه بهتر این فمتور امری انکار ناپذیر بوده و انتظار داریم آنها به بهترین شکل اداره کل میراث فرهنگی استان را همراهی کنند.
استقبال دانشگاه علوم پزشکی از حضور فمتور بخش سلامت در کردستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این جلسه گفت: دانشگاه علوم پزشکی و تمامی معاونتها و بخشهای زیر مجموعه این دانشگاه سالهای زیادی است منتظر حضور فمتور تخصصی در این بخش بوده و بر همین اساس آمادگی کامل برای هرگونه همکاری در زمینه برنامهریزی، اجرا و همراهی نخستین فمتور از شمال کشور عراق به کردستان را داریم.
فرزین رضاعی افزود: بیمارستانها و مراکز درمانی شاخص در شهرستانهای مریوان و سنندج را برای بازدید آماده خواهیم کرد و به شرکت کنندهها در فمتور نیز بستههای کامل تبلیغی و معرفی مراکز درمانی، بیمارستانها، اسامی پزشکان و داروخانه ها اهدا می کنیم.
وی گفت: بسیاری از گردشگران و متقاضیان خدمات گردشگری سلامت در کشور عراق از ظرفیتها و امکانات کردستان ایران اطلاعی ندارند که این فمتور میتواند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشد.
فم تور یا همان تورهای آشناسازی، یکی از مقولههایی است که در صنعت گردشگری به تازگی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این تورها این امکان را فراهم میکنند تا گردشگران واقعیتهای کشور، جاذبهها و کیفیت خدمات در بخشهای مختلف را از نزدیک ببینند.
۲ هزار اثر شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی در استان شناسایی شده که از این تعداد ۹۳۰ اثر آن به ثبت ملی رسیده است. از آثار ثبت شده استان در فهرست آثار ملی ۷۹۳ اثر غیرمنقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۹ اثر منقول، ۲۵ اثر میراث طبیعی و ۹۳ اثر میراث معنوی است.