به گزارش ایرنا، "منصور رضوانی جلال" روز یکشنبه در جریان بازدید یک هیات از سازمان قرنطینه وزارت کشاورزی کشور ازبکستان از حوزه فعالیت های کشاورزی استان همدان، افزود: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول ۳۴ تا ۴۰ تن در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، گفت: شهرستان بهار با پنج هزار و ۹۴۰ هکتار زمین زیرکشت سیبزمینی و تولید ۲۵۰ هزار تن رتبه نخست تولید سیب زمینی استان همدان را دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان همدان افزود: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ واحد سردخانهای با ظرفیت ۱۴۱ هزار و ۳۵۰ تن با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند، گفت: با فعالیت این مراکز زمینه اشتغال بکار ۵۵۲ نفر فراهم شده است.
رضوانی جلال تصریح کرد: ۵۳ واحد سردخانه ای با ظرفیت ۱۷۱ هزار و ۹۰۰ تن و اشتغال ۵۴۹ نفر و سه واحد فرآوری سیب زمین با ظرفیت ۱۱۷ هزار و اشتغالزایی ۳۰۱ نفر در استان همدان در حال ساخت است.
وی با بیان اینکه استان همدان سالانه به ۱۰۰ هزار تن بذر سیب زمینی نیاز دارد، افزود: بذر به عنوان مهم ترین نهاده کشاورزی و اساسی ترین ابزار تولید کیفی در کشاورزی، نقش ویژه ای در افزایش و پایداری تولید و حفظ و توسعه ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: سالانه بیش از ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل سیب زمینی،گردو، سیر، انگور و مرکبات ور این استان تولید می شود.
معاون قرنطینه وزارت کشاورزی ازبکستان نیز با اشاره به مبادلات کشاورزی کشورش با استان همدان، گفت: ایران یک کشور راهبردی در حوزه کشاورزی برای ما محسوب می شود.
"نادر جان کاسیموف" افزود: طی ۲ سال گذشته با وجود شیوع ویروس کرونا در جهان و محدویت های مرتبط، صادرات کشور ایران به ازبکستان بیش از ۱۰درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، استان همدان در زمینه تولید سیب زمینی، سیر و گردو دارای جایگاه ممتازی است و دراین سفر به دنبال توسعه مراودات تجاری در حوزه کشاورزی با این استان هستیم.