تهران - ایرنا - رییس انستیتو پاستور ایران گفت: نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن "پاستوکووک" نشان داد که این واکسن تقریبا در ۱۰۰ درصد داوطلبانی که آن را دریافت کرده اند توانسته است آنتی بادی خنثی کننده ویروس کرونا را تولید کند که موفقیت بسیار بزرگی است.

کارآزمایی فاز سوم واکسن پاستوکووک در هشت شهر و با حضور ۲۴ هزار داوطلب از اردیبهشت ماه آغاز شده است. آنالیز میانی این مطالعه در مهرماه تهیه و هفته گذشته هم نتایج اولیه آنالیز و تحلیل نهایی این فاز اعلام شد.

دکتر علیرضا بیکلری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: این واکسن توانسته در بیش از ۹۵ درصد موارد از بیماری شدید و بستری شدن افراد پیشگیری کند.

بیگلری ادامه داد: این موضوع فراتر از آن چیزی بود که ما فکر می کردیم، اما نتایج کارآزمایی بالینی نشان دهنده این دستاورد بزرگ با توجه به غالب بودن واریانت واکسن گریز دلتا در کشور، است.

رییس انستیتو پاستور ایران بیان داشت: نوع شدید بیماری کرونا فرد را مجبور به مصرف دارو یا بستری در بیمارستان ها می کند و همچنین تاب آوری سیستم درمانی را مورد تهدید جدی قرار می دهد.

وی ادامه داد: بر اساس نتایج مطالعه صورت گرفته، این واکسن در پیشگیری از انواع علامت دار بیماری کرونا ۶۷ درصد اثربخشی دارد.

رییس انستیتو پاستور ایران بیان داشت: پاستوکووک واکسنی مطمئن، کارا و موثر است که با تلاش محققان این مجموعه در اختیار هموطنان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه مقاله کارآزمایی فاز سوم واکسن پاستوکووک آماده شده است، گفت: نتایج کارآزمایی بالینی این مرحله نشان دهنده کارایی چشمگیر این واکسن است که قطعا در بازارهای جهانی هم یکی از واکسن های مورد پذیرش خواهد بود.

آیا به دنبال صادرات واکسن پاستوکووک هستید؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا به دنبال صادرات این واکسن هستید، گفت: اولین قدم برای صادرات واکسن، تهیه و انتشار مقاله کارآزمایی بالینی است که این کار درحال انجام است.

بیگلری، قدم بعدی برای صارات این محصول را اخذ مجوز از سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد و گفت: این کار هم انجام خواهد شد.

بیگلری افزود: با توجه به ویژگی هایی که این واکسن‌ دارد، مورد استقبال سایر کشورها قرار می گیرد به عبارتی این واکسن از طراحی منحصر به فرد نسبت به سایر واکسن ها برخوردار است.

وی، داشتن دز یادآور، امکان مصرف در تمام گروه های سنی و مقابله همزمان با چندین جهش ویروس کرونا را از ویژگی های این واکسن اعلام کرد و گفت: این واکسن از امتیازات ویژه ای برخوردار است و خیلی از کشورها طالب واکسنی با چنین ویژگی هایی خواهند بود.

بیگلری با اشاره به اینکه کارایی این واکسن اثبات شده است، گفت: سازمان غذا و دارو، کمیته ملی اخلاق و کمیته پایش داده های مطالعه که کمیته ای مستقل از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور هستند بر روند کارآزمایی بالینی این واکسن نظارت کردند.

وی افزود: انستیتو پاستور ایران در دوران پاندمی کرونا ۲ اقدام مهم را انجام داد که شامل راه اندازی شبکه ملی تشخیص آزمایشگاهی کووید۱۹ و تولید واکسن است که هر دو خدمت مهم و ارزنده این مجموعه، همانند خدمات یکصد سال گذشته آن، در تاریخ سلامت ایران زمین ماندگار خواهد بود.

رییس انستیتو پاستور افزود: پاستوکووک واکسنی شایسته یکصد سال اعتماد مردم به انستیتو پاستور ایران است که از مهر ماه سال جاری جهت ایمن سازی کودکان و بزرگسالان، در سبد واکسیناسیون کشور قرار گرفته است.