به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر علیرضا بیگلری روز یکشنبه در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درمورد باز طراحی واکسن پاستوکووک برای مقابله با جهش های جدید ویروس کرونا افزود: انستیتو پاستور ایران با بروز سویه جدید اومیکرون تحقیقات خود را در این زمینه را آغاز کرد و در تلاش هستیم در قدم اول بتوانیم واکسن پاستوکووک پلاس و در قدم بعدی واکسن پاستوکووک را برای مقابله با سویه جدید باز طراحی کنیم.
وی ادامه داد: همچنین در تلاش هستیم با بازطراحی مناسب و به موقع این واکسن برای مقابله با سویه اومیکرون، کارایی مناسب و بالای آن هم حفظ شود.
رییس انستیتو پاستور ایران توضیح داد: با توجه به اینکه همه واکسن های کرونا که تاکنون در دنیا ساخته شده اند قبل از بروز سویه جدید اومیکرون بودند، همه آنها باید از این نظر مورد بررسی قرار گیرند که این کار در بسیاری از کشورها در حال انجام است.
بیگلری خاطرنشان کرد: استراتژی و دیدگاه سازمان جهانی بهداشت و سایر مجامع علمی بین المللی این است که موثرترین اقدام در حال حاضر استفاده از واکسن های موجود است.
وی اضافه کرد: واکسن های موجود می توانند بستری و مرگ و میر را کاهش دهند و به همین دلیل به مردم توصیه می شود که در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی، واکسیناسیون را به صورت کامل انجام دهند.
به گزارش ایرنا، پاستوکووک یک واکسن نوترکیب است که فازهای اول و دوم تست بالینی این واکسن تولید مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کشور کوبا انجام شد. در فاز اول ۴۰ داوطلب و در فاز دوم هم ۹۲۰ داوطلب حضور داشتند. در این ۲ فاز هم بی خطری واکسن و تعیین دز مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت.
فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن هم در ایران و هم در کوبا انجام شد که در کوبا ۴۴ هزار داوطلب و در ایران ۲۴ هزار داوطلب حضور داشتند. این مرحله در ایران در هشت شهر انجام شده است.
این واکسن مجوز اضطراری را از سازمان غذا و داروی ایران دریافت کرده و در حال تزریق به هموطنان است.
دز تقویتی واکسن پاستوکووک یا دز سوم این واکسن در کوبا با عنوان «سوبرانا پلاس» و در ایران به عنوان «پاستوکووک پلاس» نامگذاری شده است.
نظر شما