علی محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با راه اندازی این دبیرخانه، امکان حضور گرشگران داخلی و خارجی در فصل پاییز برای گردشگری و دیدن مزارع زعفران تربت حیدریه تسهیل خواهد شد.
وی اظهار کرد: پاییز، فصل برداشت محصول راهبردی زعفران است که بهار گردشگری مزرعه محسوب میشود و با توجه به لغو محدودیتهای سفر برای گردشگران داخلی و خارجی، میتوان از این فرصت برای تقویت اقتصاد منطقه بهره گرفت.
وی اظهار کرد: فصل برداشت محصول زعفران، با توجه به داشتن جلوه های زیبای بصری، از جذابیت بسیاری برای گردشگران، عکاسان و طبیعت گردان برخوردار است، که علاوه بر نقش برجسته ای که می تواند در اقتصاد منطقه بازی کند، فرصتی ناب برای حضور گردشگران، آشنایی آنان با نحوه برداشت طلای سرخ و به سوغات بردن محصول تازه برداشت شده کشاورزان است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه گفت: این اداره در آینده برگزاری جشنوارههایی با هدف گردشگری مزرعه در زمان برداشت محصول زعفران را در برنامه دارد تا با معرفی بهتر این محصول به درآمدزایی بیشتر کشاورزان هم کمک کند.
محمدی افزود: توسعه گردشگری مزارع زعفران یکی از راهکارهای رونق اقتصادی تربت حیدریه است و اصولا گردشگری مزرعه از شاخههای مهم گردشگری در جهان و ایران است و فعال شدن این شاخه گردشگری در شهرستان های تربت حیدریه و زاوه، با توجه به مزارع گستره زعفرانی که دارند، میتواند افق های نوینی را پیش روی منطقه بگشاید.
وی اظهار کرد:وجود اقامتگاههای بومگردی در روستاهای هدف گردشگری یک زیرساخت مهم برای جذب گردشگر است و هم اکنون ۹ اقامتگاه بوم گردی در تربت حیدریه و یک اقامتگاه بوم گردی در زاوه فعالیت دارند و ایجاد هفت اقامتگاه بوم گردی جدید نیز در دست اقدام است.
از مجموع ۹۰ هزار هکتار کشتزار زعفران استان خراسان رضوی، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار، معادل ۱۲ درصد آن به شهرستان تربتحیدریه اختصاص دارد.
برداشت زعفران در اقلیم سرد جلگه رخ تربت حیدریه)، اقلیم معتدل شهرستان زاوه و اقلیم گرم شهرستان مهولات از نیمه مهرماه آغاز شده و تا اواخر آبان ماه ادامه می یابد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.