۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۳۵
کد خبر: 82712247
T T
۰ نفر
ثبت تصويري فرايند برداشت زعفران تربت حيدريه و زاوه توسط رسانه هاي داخلي و خارجي

تربت حيدريه - ايرنا - سومين جشنواره ملي عكس زعفران تربت حيدريه و زاوه، روز يكشنبه با حضور عكاسان، گزارشگران و خبرنگاران داخلي و خارجي در مزارع تربت حيدريه و زاوه آغاز شد.

دبير سومين جشنواره ملي عكس زعفران در حاشيه اغاز اين جشنواره در گفت و گو خبرنگار ايرنا با بيان اينكه جشنواره از امروز تا 11 آبان با هدف معرفي زعفران به عنوان محصول پايه اين خطه كه بزرگترين توليد كننده طلاي سرخ كشور و جهان است برپا شده، گفت: بالغ بر يكصد نفر عكاس، خبرنگار و گزارشگر شبكه هاي تلويزيوني داخلي و خارجي از لحظه به لحظه مراسم برداشت و پركني و خشك كردن زعفران فيلم و عكس تهيه مي كنند.
سليمان گلي افزود: در اين مدت شركت كنندگان جشنواره از مزارع مختلف يا به امكاني كه به شكلي در جمع آوري، پر و خشك كردن زعفران نقش دارند، حضور يافته و گزارش هاي خبري و تصويري مورد نظر خود را تهيه مي كنند.
صادق اوچ اوك و مصطفي بيلگه ساتكين دو عكاس از كشور تركيه اظهار مي دارد كه براي چندمين باري است كه براي عكاسي به اين منطقه آمده و قصد دارد تصاوير خوبي را براي جشنواره شكار كند.
اميرحسين دادخواه و نازنين طباطبايي از آژانس خبري تيما رويترز كشور انگلستان كه براي پوشش خبري اين رويداد ملي سال گذشته نيز به تربت حيدريه و زاوه سفر كرده بودند، اظهار مي دارند: اين آژانس رويداهايي را كه جنبه بين المللي داشته باشند، اقدام به پوشش خبري مي كند.
مالك يكي از مزارع زعفران زاوه نيز به خبرنگار ايرنا گفت: در سطح 30 هكتار اقدام به كشت زعفران زعفران كرده ام كه هفت هكتار از اين ميزان به صورت ارگانيك كشت شده و با سيستم آبياري تحت فشار نوين مزرعه خود را آبياري مي كنم.
منوچهر مالكي افزود: عمده ترين مشكل و خلاء منطقه، فقدان دستگاه هاي فراوري و همچنين نيازمند شديد حمايت دولت براي كاهش دست واسطه ها و رونق صادرات محلي است.
سومين جشنواره ملي عكس زعفران در سه بخش اصلي عكاسي با دوربين ديجيتال، عكاسي با گوشي تلفن همراه و نيز بخش ويژه با تلگرام (مخصوص عكاسان تربت حيدريه و زاوه) در حال برگزاري است.
يكي از شاخص ترين محصولات كشاورزي منطقه تربت حيدريه زعفران است و شهرستان هاي زاوه و تربت حيدريه با داشتن بيش از 20 هزار هكتار كشتزار زعفران، خود را به عنوان پايتخت زعفران ايران و جهان مطرح كرده اند.
استان خراسان رضوي 70 هزار هكتار اراضي زير كشت زعفران دارد كه 117 هزار خانوار به كشت اين محصول مشغول هستند و از اين ميزان 14 تا 15 هزار خانوار در تربت حيدريه به اين كار اشتغال دارند.
ميانگين توليد زعفران در استان خراسان رضوي چهار كيلوگرم در هكتار است كه اين رقم در منطقه تربت حيدريه به 4.2 كيلوگرم مي رسد.
مركز شهرستان 225 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري و شهرستان 80 هزار نفري زاوه در 167 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارند.
6121 /1744
خبرنگار: عليرضا حسيني مقدم ** انتشار: علي اصغرافتاده