به گزارش ایرنا، دکتر حسین فرشیدی روز چهارشنبه در یک نشست خبری برخط (آنلاین)افزود: خوشبختانه پشه های صید شده حامل ویروس های بیماری زا نبودند اما این موضوع چیزی از نگرانی ها کم نمی کند چون امکان سرایت بیماری همچنان وجود دارد.
وی ادامه داد: در کشورهای پاکستان و عمان شیوع بیماری های ناشی از پشه آئدس تایید شده که پس از کاهش نگرانی های ناشی از کرونا، اکنون بخش بهداشت و درمان یک دغدغه جدید پیدا کرده است.
دکتر فرشیدی یادآور شد: این پشه و بیماری های ناشی از آن اگر به عنوان یک حقیقت در کشور پذیرفته شد بر حوزه های مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری نیز تاثیرگذار خواهد بود و به عنوان یکی از شاخص هایی که خطرپذیری(ریسک)سرمایه گذاری را بالا می برد پیامدهای منفی خود را خواهد داشت و هزینه تحمیلی به مردم نیز بیشتر می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: بنا بر همین دلایل کنترل و مقابله با پشه آئدس و بیماری های ناشی از آن در بندرعباس که یک شهر پرجمعیت و مهم اقتصادی و تجاری است، اهمیت بیشتری دارد.
دکتر فرشیدی مهمترین برنامه در این زمینه را بهسازی محیطی و بیماریابی معرفی کرد و یادآور شد:صید پشه همچنان در بندرعباس ادامه دارد و میزان صید پس از مه پاشی محلات جهت بررسی اثرگذاری رصد خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون زلزله ۲۳آبان بندرعباس گفت: در این حادثه حدود ۳۵خانه بهداشت باید نوسازی کامل شوند.
به گفته دکتر فرشیدی تامین آب بهداشتی و نظارت بر سلامت منابع آب موجود در مناطق زلزله زده، تامین دارو و پادزهر و سرم های مورداستفاده در مار گزیدگی و عقرب گزیدگی و کنترل بیماری های عفونی در اولویت قرار گرفت.
با مخالفان واکسیناسیون کرونا باید برخورد شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بالای ۹۵ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال هرمزگان دوز اول واکسن و ۷۷ درصد نیز دوز دوم واکسن خود را دریافت کردهاند و سختگیری ها و برخورد با کسانی که مخالف واکسن هستند باید تشدید شود که محدود کردن خدمات به آنها یکی از روش های موثر است.
فرشیدی ادامه داد: در حال حاضر تعداد بیماران بستری کرونایی در شهرهای هرمزگان غیر از بندرعباس زیر هشت نفر است.
وی در عین حال بر ضرورت تداوم رعایت دستورهای بهداشتی مانند فاصله گذاری و استفاده از ماسک تاکید کرد.
به گفته دکتر فرشیدی بی توجهی به موارد یاد شده موجب بازگشت به شرایط نگران کننده گذشته خواهد شد که کشور آلمان یکی از نمونه های آن است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: در آلمان پس از پوشش واکسیناسیون رعایت موارد بهداشتی مانند استفاده از ماسک کاهش یافت و به همین دلیل بیماری کرونا دوباره در این کشور اوج گرفته است.