بیرجند - ایرنا - برخی شهروندان در بیرجند از نحوه نوبت‌دهی مراکز خدمات درمانی تامین اجتماعی گلایه‌ دارند، در مقابل مسوولان از مشکل عرضه و تقاضا در این مراکز می‌گویند.

به گزارش ایرنا نوبت‌دهی درمانگاه‌های تامین اجتماعی به‌ویژه بخش دندانپزشکی یکی از مشکلاتی است که بیمه‌شدگان خراسان جنوبی از سال‌های گذشته با آن مواجه بوده‌اند.

با توجه به فراگیر بودن این مشکل و زیاد بودن جمعیت زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی در خراسان جنوبی، شهروندان تماس‌هایی در این زمینه با ایرنا داشتند و خواستار پیگیری این موضوع شدند.

یکی از شهروندان در تماس تلفنی با خبرنگار ایرنا گفت: هر روز برای گرفتن نوبت دندانپزشکی با بیمارستان میلاد بیرجند تماس می‌گیرم اما موفق به دریافت نوبت نمی‌شوم، همیشه قبل از ما نوبت‌ها تمام شده یا اپراتور می‌گوید که در این شیفت خدماتی ارائه نمی‌شود.

زهرا رضایی افزود: حتی برای دریافت نوبت به‌صورت حضوری هم به بیمارستان میلاد مراجعه کردم که گفته شد باید تلفنی نوبت بگیرید و گرفتن نوبت تلفنی هم خیلی سخت است و طول می‌کشد.

یکی دیگر از شهروندان گفت: مدتی که پس از نوبت‌گیری خسته‌کننده، باید در انتظار ارائه خدمات باشیم هم طولانی است و گاهی باید پس از گرفتن نوبت چند ماه منتظر دریافت خدمت باشیم.

قربانی شغل خود را کارگر معرفی کرد و افزود: توان پرداخت هزینه‌های پزشکان در مطب‌های شخصی را نداریم و مجبوریم از خدمات درمانگاه‌ها استفاده کنیم اینجا هم باید مدت طولانی منتظر باشیم.

مشکل عرضه و تقاضای خدمات در مراکز درمانی

خبرنگار ایرنا در ادامه مشکل نوبت‌دهی مراکز خدمات درمانی تامین اجتماعی از جمله بیمارستان میلاد بیرجند را از مدیر درمان تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی پیگیری کرد که فرزاد فیروزی در پاسخ گفت: در زمینه ارائه خدمات از جمله دندانپزشکی در این بیمارستان با مشکل عرضه و تقاضا مواجه هستیم.

وی افزود: بخش‌های دولتی در زمینه دندانپزشکی خدمات ناچیزی ارائه می‌دهند و عمده حجم خدمات دندانپزشکی را مطب‌های خصوصی به شهروندان ارائه می‌کنند.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی گفت: ارائه خدمات دندانپزشکی توسط تامین اجتماعی خیلی ارزان و رایگان است از طرفی ارائه خدمات در مطب‌های خصوصی گران است بنابراین تقاضای خدمات برای دندانپزشکی در مراکز درمانی تامین اجتماعی خیلی بالاست و خدمات با توجه به امکاناتی در اختیار داریم در حد پوشش همه تقاضاها نیست.

وی ادامه داد: ارائه نوبت‌دهی در بیمارستان‌های تامین اجتماعی به‌خصوص بیمارستان حضرت ابوالفضل العباس (ع) میلاد ۳ بیرجند به‌صورت تلفنی و حضوری است و با هر توانی که کار می‌کنیم باز هم به عده‌ای خدمات نمی‌رسد.

به گفته فیروزی نارضایتی مردم از نوبت‌دهی و نرسیدن نوبت به آنان است و در مورد کیفیت خدمات رضایت وجود دارد.

وی با بیان اینکه با توجه به زیاد بودن تعداد مراجعه‌کنندگان میزان نوبت‌دهی محدود است گفت: ساختار نوبت‌دهی و شرایط آن مشکلی ندارد به عنوان مثال وقتی برای خدمتی که سطح تیراژ آن ۵۰ نفر در روز است، ۵۰۰ نفر متقاضی هستند، در نهایت عده‌ای بدون نوبت می‌مانند!

مدیر درمان تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی افزود: اساسا بیمه‌های پایه درخصوص خدمات دندانپزشکی روی حق بیمه مبلغی از بیمه‌شده نمی‌گیرند و تعهد اولیه برای پوشش همه خدمات را هم ندارند، تا زمانی که سرانه هزینه‌های دندانپزشکی در حق بیمه دیده نشود، بیمه‌های پایه خدمات آنها در این قسمت دچار مشکل و چالش خواهد بود.

وی در عین حال گفت: مشکل دشواری نوبت‌گیری در بیمارستان میلاد بیرجند را به مدیرعامل بیمارستان منعکس می‌کنم که تمهیداتی برای توسعه خدمات در این بیمارستان اتخاذ شود و امیدواریم با تغییراتی که در این بیمارستان روی داده، تیراژ خدمات دندانپزشکی افزایش یابد و رضایت بیشتری حاصل شود.

کمبود پزشک متخصص در بیمارستان‌های تامین اجتماعی

موضوع در دست پیگیری فقط به خدمات دندانپزشکی محدود نشد و این مسوول درباره کمبود پزشک متخصص در مراکز درمانی تامین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: با مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برای رفع این مشکل و استفاده از پزشکان این دانشگاه در مراکز درمانی تامین اجتماعی مذاکراتی انجام شده و امیدواریم در فضای جدید بوجود آمده این همکاری صورت گیرد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان خراسان جنوبی افزود: از مدیریت جدید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درخواست داریم این دانشگاه نسبت به گذشته همکاری بیشتری با سازمان تامین اجتماعی در تامین پزشک متخصص داشته باشد و از امکاناتی خوبی که فراهم کردیم برای خدمات‌رسانی بهتر به مردم استفاده شود.

همچنین در این گفت و گو به مصوبات سفر اخیر مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به خراسان جنوبی گریزی زده و عنوان شد که این سفر ۱۰ مصوبه برای خراسان جنوبی داشته که همه این موارد در دست پیگیری است.

فیروزی گفت: این مصوبات زمان‌بر است به عنوان مثال احداث درمانگاه در شمال شهر بیرجند و شهر قاین نیازمند تامین زمین از سوی مسوولان استانی است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی دوازدهم آبان امسال در سفری از پیش اعلام نشده به خراسان جنوبی آمد و در این سفر سه روزه از بیمارستان حضرت ابوالفضل العباس (ع) و بیمارستان شهید رحیمی بیرجند و درمانگاه تامین اجتماعی شهر قاین هم بازدید کرد.

میرهاشم موسوی در نشست شورای اداری خراسان جنوبی هدف از سفر به این استان را بررسی میدانی مسائل و مشکلات بیمه‌ای، درمان و سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت: بیش از ۵۰ درصد افراد جامعه به‌طور مستقیم و ۱۰۰ درصد به‌صورت غیرمستقیم از خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند هستند لذا همه کارهای ما به نحوی می‌تواند آثار خود را در بخش‌های مختلف بگذارد.

وی افزود: بدو کار در سازمان تامین اجتماعی سفر به استان‌های کم‌برخوردار که در برخی بخش‌ها مورد غفلت قرار گرفته را در اولویت برنامه‌ها قرار دادیم و امیدواریم با آغاز برخی اقدامات و فوریت بخشیدن به آن بتوانیم برخی کاستی‌ها را براساس اقتضائات و امکانات رفع کنیم.

زیرساخت داریم اما پزشک نداریم

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه این سفر پای صحبت تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و کانون‌های بازنشستگان کارگران و مستمری‌بگیران خراسان جنوبی نشست که مسائل، مشکلات و درخواست‌های مختلفی در این نشست مطرح شد.

مسوول کانون بازنشستگان خراسان جنوبی در این نشست درباره کمبود متخصص و کاهش سبد دارویی در استان گفت و افزود: در بیمارستان‌های تامین اجتماعی استان از جمله بیمارستان میلاد بیرجند علیرغم زیرساخت‌های خوب به‌شدت با کمبود متخصص مواجه هستیم.

محمدحسین براتی افزود: همچنین داروهای ویژه و تخصصی را در مراکز درمانی تامین اجتماعی نداریم و سبد دارویی کاهش یافته است.

وی گفت: مشکلاتی زیادی در زمینه درمان و زیرساخت‌های آن در شهرستان‌ها داریم و برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی درمانگاه شبانه‌روزی ندارند.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این نشست از مسوولان استانی و دانشگاه علوم پزشکی درخواست کرد متناسب با ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی که تامین اجتماعی استان در بخش درمان دارد برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی و مردم استان، همکاری بیشتری در تامین نیروی انسانی متخصص داشته باشند تا از زیرساخت‌های بهداشتی خوبی که تامین اجتماعی دارد، به نفع مردم استفاده بهینه شود.

او گفت: در این زمینه گلایه‌مندی هم داریم که ما در استان ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های درمانی خوب را داشته باشیم و طرف مقابل هم نیروی متخصص را داشته باشد اما از این ظرفیت‌ها و زیرساخت‌ها برای ارائه خدمات درمانی موثر در منطقه استفاده نشود.

درخواست همکاری مسوولان استانی 

موسوی تصریح کرد: مسوولان بهداشتی استان برای توسعه خدمات درمانی به مردم فرصت را مغتنم بشمارند و با همکاری جزئی شاید ظرفیت درمانی ما چند برابر برای خدمت به مردم مطلوب‌تر شود.

وی با اشاره به نبود درمانگاه در منطقه کمتر برخوردار شمال شهر بیرجند به عنوان یکی از مشکلات این شهر افزود: در این سفر مصوب کردیم که درمانگاهی در این منطقه احداث شود و علاوه بر این در زمینه درمان، شعبه شماره ۲ هم مشکلات خاص خود را دارد که مصوب شد با همکاری مسوولان استانی در تامین زمین، این شعبه نیز احیا شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: این استان از نظر دستگاه‌های پیشرفته حوزه درمان با مشکل مواجه است که با توجه به محرومیت منطقه و نیاز به توسعه خدمات درمانی خرید دستگاه‌های جدید به تصویب رسید.

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی هم در حضور نمایندگان تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و کانون‌های بازنشستگان کارگران و مستمری‌بگیران این استان گفت: سازمان تامین اجتماعی زیرساخت‌های خوبی را در بخش درمان استان فراهم کرده است که امیدواریم با همراهی و مشارکت مسوولان استانی از ظرفیت زیرساخت‌های تامین اجتماعی برای بهبود وضعیت درمان مجموعه استفاده شود.

فیروزی افزود: ظرفیت ۲۰۰ پزشک متخصص جوان را به عنوان ضریب کای دانشگاه علوم پزشکی در رشته‌های متنوع در خراسان جنوبی داریم که در تمامی شهرستان‌ها پراکنده هستند و شهرستان‌هایی که مرکز ملکی داریم به‌خوبی می‌توانند همراهی کنند.

وی اظهار داشت: در قالب تبصره ح ذیل ماده ۷۴ برنامه ششم توسعه مقرر شده که متخصصان ضریب کای دانشگاه با مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی همکاری کنند.

مدیر درمان تامین اجتماعی خراسان جنوبی گفت: توافق‌نامه این تبصره بین وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی امضا و در بسیاری استان‌های کشور هم اجرایی شده است که برای اجرای آن در خراسان جنوبی نیازمند همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هستیم.

وی بیمه سلامت را هم در این زمینه مسوول دانست و افزود: چنانچه بیمه سلامت ضریب کای متخصصان را در مراکز دانشگاهی حذف کند، این افراد امکان تعامل و همراهی با مجموعه ما را نخواهند داشت بنابراین لازم است همکاری‌های لازم توسط بیمه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی صورت بگیرد تا این طرح در استان ما هم اجرایی شود.

براساس آخرین آمار ۱۲۲ هزار و ۶۹۳ نفر بیمه‌شده اصلی و ۲۶ هزار و ۷۶۲ نفر مستمری‌بگیر اصلی در خراسان جنوبی وجود دارد که در مجموع با افراد تبعی ۳۸۷ هزار و ۲۲۴ نفر هستند و ۵۰ درصد جمعیت استان زیر پوشش تامین اجتماعی هستند.