تهران-ایرنا- نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که تغییرات آب و هوایی با  افزایش خطر ابتلای زنبورهای عسل به بیمارهای کشنده، در فرایند گرده افشانی که زنبورها و دیگر حشرات نقش بسزایی در آن دارند، اختلال ایجاد می کند.

به گزارش ایرنا، نقش مهم زنبورها در پدیده گرده افشانی و کمکی آنها به حفظ اکوسیستم را نمی توان نادیده گرفت. گفته می شود حدود یک سوم از غذایی که می خوریم به حشرات و گرده افشانی زنبورها وابسته است. تقریبا ۸۰ درصد عمل گرده افشانی توسط حشرات با کمک زنبورها انجام می شود. 

همچنین بسیاری از سبزی و صیفی ها مانند هویج، کرفس، پیاز، تربچه و شلغم فقط هنگامی بذر تولید می کنند که گل آنها به مقدار کافی گرده افشانی شده باشد.

اکثر درختان میوه نیز بدون پدیده گرده افشانی زنبورها، به مقدار تولید مناسب و کیفیت مطلوب میوه نمی رسند.

تارنمای ولز آنلاین گزارش داده که تحقیقات جدید دانشگاه نیوکاسل نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی خطر ابتلا زنبورها به بیماری های کشنده از طریق کنه های واروآ را افزایش می دهد.

با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن تغییرات دمای زمین جمعیت زنبورها در معرض تهدید قرار دارد. پدیدهای آب و هوایی شدید از جمله سرمای شدید و یا گرمای بی سابقه که در چند سال گذشته بروز کرده است دمای زمین را به خارج از مقدار مناسب برای پرواز راحت برخی از گونه های خاصی از خرزنبورها (bumblebees) سوق می دهد.

با هر یک درجه سانتیگراد افزایش گرما خطر ابتلا به بیماری کشنده زنبورها با کنه واروآ به میزان ۳۹ درصد افزایش می یابد. این کنه ها آب و هوای گرم تر را ترجیح می دهند و از این رو در برخی از مناطق انگلیس از جمله در «نورفک» «یورکشایر شمالی» و «لینکلن شایر» بر تعداد آنها افزوده می شود.

همچنین افزایش دما در برخی از مناطق انگلیس بیماری های کشنده را که عامل آنها باکتری است در زنبوها افزایش می دهد.

پیامدهای تغییرات آب و هوایی تاکنون با به خطر انداختن جان گونه های جانوری و گیاهی، بروز و ظهور پیدا کرده است. این درحالیست که کشورها در عمل به تعهدات خود در قبال توافق پاریس برای پایین نگه داشتن دمای کره زمین ناکام مانده اند. در اجلاس آب و هوایی گلاسکو که به تازگی برگزار شد ضرورت توجه به تغییرات اقلیمی و نجات زمین از پیامدهای تغییرات آب و هوایی بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت.