دکتر بیتا میرزایی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: متادون، گیرندههای مغزی فرد مبتلا به اعتیاد را اشباع میکند و درمان با متادون در راستای کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد کاربرد دارد.
وی ادامه داد: هماکنون هفت هزار مرکز سرپایی درمان اعتیاد در کشور وجود دارد که ۶۵۰ مرکز از این تعداد در مشهد فعال است.
رییس انجمن درمانگران اعتیاد خراسان رضوی گفت: این مراکز دستکم هر دو ماه یکبار سهمیه متادون دریافت میکنند.
وی افزود: علاوه بر کلینیکهای ترک اعتیاد، برای تسکین درد بیماران سرطانی نیز طبق معرفی از سوی کمیسیونها، متادون اختصاص مییاید که با مدارک و گواهیهای لازم ارائه میشود.
میرزایی ادامه داد: در هر مرکز سرپایی درمان اعتیاد علاوه بر ۱۰۰ بیمار دریافت کننده متادون، حدود ۳۰ نفر داروی دیگر "بوپره نورفین" برای کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد دریافت میکنند.
وی گفت: نشت متادون به خارج از مراکز درمانی یکی از چالشها و مشکلات است که ۱.۸ درصد مربوط به مراکز درمان اعتیاد است و بیش از ۹۸ درصد مربوط به سایر مبادی از زنجیره تولید تا مصرف است.
رییس انجمن درمانگران اعتیاد خراسان رضوی افزود: در سال جاری ۳۴ مرکز ترک اعتیاد که تخلفاتی در توزیع متادون داشته اند، لغو مجوز شده که پنج درصد از کل مراکز را شامل می شود.
وی ادامه داد: نظارت بر مراکز سرپایی ترک اعتیاد بر عهده دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بهزیستی استان است که مداخله غیر کارشناسی در نظارت این دو نهاد چالشهایی در این خصوص ایجاد کرده است.
دکتر میرزایی گفت: طبق بررسیهای انجام شده ۱۰ درصد از معتادان زن و ۹۰ درصد مرد هستند.
وی افزود: سن معتادان به مواد مخدر بین ۳۰ تا ۳۵ سال است که طی دو سال اخیر میانگین سن آنان کاهش داشته است.
بیش از ۶۵۰ مرکز درمان اعتیاد در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۶۰۰ مرکز در مشهد قرار دارد و همچنین ۷۰ کمپ دارای مجوز در این استان وجود دارد که ۳۵ مرکز در مشهد فعال است.
نرخ ابتلا به اعتیاد و دخانیات در استان ۲.۷ درصد جمعیت است.
هم اکنون ۹ هزار معتاد متجاهر در استان خراسان رضوی وجود دارد.