حمید رحیمی روز یکشنبه در نشست ستاد بیمه محصولات کشاورزی استان در جهادکشاورزی استان افزود: این میزان غرامت به همه محصولات زراعی، باغی، دامی و منابع طبیعی خسارتدیده از خشکسالی، آفات و خسارت ناشی از کاهش تولید محصولات پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: در سال زراعی گذشته ۱۵ هزار هکتار از باغات استان، ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی، یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام و ۲۵ هزار هکتار از فعالیتهای منابع طبیعی شامل عملیات آبخیزداری زیرپوشش بیمه قرار گرفتند و خشکسالی و سرمازدگی باغات بیشترین مخاطرات سال زراعی گذشته بود.
رحیمی با تاکید بر اینکه در استان ۵۰هزار هکتار باغ وجود دارد، افزود: فرهنگسازی در خصوص بیمه باغات در استان ضروری است.
معاون خدمات بیمه بانک کشاورزی استان گفت: در سال زراعی جاری(از ابتدای مهرماه) ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات استان زیر پوشش بیمه قرار گرفتند و بیمهنامه کشاورزی برای از باغداران استان صادر شد.
وی با بیان اینکه باغات و اراضی کشاورزی خرده مالک هستند، گفت: خرده مالکی مهمترین مشکل در استان برای صدور بیمهنامه است.
به گفته وی، بیش از ۳۸ هزار فقره بیمهنامه صادر شده است و در سال زراعی جاری ۱۰۰هزار هکتار از اراضی زراعی، سه میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه ماهی، ۳۰۰ هکتار تنه درختان و ۲۲۶ هزار راس دام زیر پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه پایان آذرماه آخرین فرصت بیمه محصولات زراعی است، گفت: باغات بادام آبی و دیم، سیب، انگور، گردو، انار، گیلاس و آلبالو، هلو و شفتالو ، زردآلو، آلو و آلوچه، گل محمدی و درختان غیرمثمر کبوده، سپیدار و صنوبر زیرپوشش بیمه قرار دارند.
۸۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت پاییزه غلات قرار گرفت
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: کشت پاییزه غلات در ۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به صورت دیم و آبی انجام شد
حسین بزرگر افزود: براساس برنامههایی که وجود دارد، امسال در ۵۹ هزار از سطح اراضی کشاورزی استان گندم به صورت آبی و دیم و ۲۷ هزار هکتار جو کشت شد.
وی اظهار داشت: نزدیک به سه هزار تن انواع بذر گواهی شده گندم و جو و ۲ هزار تن بذر مرغوب گندم و جو تهیه بین کشاورزان توزیع شد.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۶۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات در استان در حوزه کشاوری فعالیت دارند.