بغداد-ایرنا- رئیس مرکز بررسی های راهبردی «الاتحاد» عراق می گوید شهادت دو سردار بزرگ مقاومت نه تنها این محور را تضعیف نکرد، بلکه منشاء زایندگی در روح ایستادگی و نیز آمادگی بیشتر مبارزان ضداشغالگری شد.

دکتر محمود الهاشمی در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: درست است که فقدان هر شخصیت بزرگ مانند شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس غمناک است، اما شهادت این بزرگان، خود منشاء زایشی جدید در مقاومت است. یکی از ثمرات شهادت سرداران مقاومت، تقویت معادلات قدرت محور مقاومت با پیگیری اخراج نیروهای بیگانه از منطقه خواهد بود.

الهاشمی به نشانه های تقویت جریان ضداشغالگری و ضد تکفیری در منطقه پس از ترور این سرداران می پردازد و می افزاید: شهادت سرداران پیروزی (شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس)، نه تنها جبهه مقاومت را تضعیف نکرد بلکه تقویت این محور را در دو شاخص بزرگ نشان می دهد که یکی از این شاخص ها افزایش تعداد و آمادگی رزمی گروه های مقاومت به ویژه در عراق و دیگری جنگ «سیف القدس» (شمشیر قدس) بود. ضربه شمشیر قدس یعنی معرکه ای که بین گروه های مقاومت فلسطینی و رژیم صهیونیستی درگرفت، برای اسرائیلی ها بسیار دردناک بود. این جنگ نشان داد که مقاومت با شهادت سرداران خود، خون تازه ای را در رگ های خود حس می کند و متحدتر از گذشته می شود.

به گفته رئیس مرکز بررسی های راهبردی الاتحاد عراق، «خروج آمریکایی ها از عراق و سایر بخش های خاورمیانه با کمک همین انگیزه انتقام خون شهیدان صورت خواهد گرفت و همین انگیزه ها است که انگشت های مبارزان ضداشغالگری را روی ماشه نگه داشته است.»

الهاشمی ادامه می دهد: نسل جدید حاج قاسم ها و ابومهدی ها در راه است. نباید چنین گمان کرد که غصه فقدان سرداران شهید به معنای پایان کار است بلکه این، قوه محرک و آغاز کننده جنبش جهانی ضداشغالگری است. مقاومت، توسعه پیدا خواهد کرد و نسل های آینده سرداران از الگوهای شهیدان و سرداران مقاومت، بی باکی در برابر مرگ و عزتمندی و قهرمانی را آموخته اند.

محمود الهاشمی از زاویه نگاه و تجربیات خود در کار رسانه ای، شاخصه های سرداران شهید مقاومت را چنین بر می شمارد: آنچه در خصوصیات ابومهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی دیدم این بود که آنها همواره در خط مقدم جبهه می جنگیدند و حضور داشتند و کلمه ای به نام «ترس» را نمی شناختند. آنها با مبارزان و سربازان سر یک سفره می نشستند و از همان غذایی می خوردند که سایر رزمندگان استفاده می کردند. صحنه های متعددی را دیدیم که چگونه مبارزان به آغوش ابومهدی المهندس پناه می بردند و حس پدر و فرزندی بین آنها کاملا آشکار بود. ما در عراق دیدیم که چگونه ابومهدی المهندس بارها با شنیدن خبر شهادت یکی از رزمندگان به گریه می افتاد.

وی ادامه می دهد: یکی از ویژگی های حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، بعد شخصیت اجتماعی و پدارنه آنها بود که خانواده هایشان را نیز در ادامه مسیر، از خود تاثیرپذیر کرده است. این دو شهید صبر و بردباری استثنایی داشتند به ویژه در معرکه های شدید و زیر آتش  دشمن. آنها در اوج خطر در قلب تپنده و ملتهب معرکه بودند و بیهوده نیست که اشغالگران آمریکایی، این دو سردار بزرگ را هدف قرار دادند.