قزوین- ایرنا - حضرت فاطمه زهرا (س) نخستین شهید مدافع ولایت بود که با فداکاری تا پای جان برای دفاع از ولایت و ولایتمداری در مقابل دشمنان ایستاد و مبارزه کرد.

به گزارش ایرنا ، تقارن دهه بصیرت و فاطمیه بهترین فرصت برای تبیین سیره زندگی حضرت زهرا(س) است تا به نحو مطلوب از آن بهره جسته و این‌ روزها فقط به عزاداری اکتفا نکنیم.
سیزده جمادی‌الاول تا سوم جمادی الثانی ایام فاطمیه نام‌گذاری شده و شیعیان عالم هرساله در این ایام به مناسبت شهادت دختر پیامبر اسلام (ص) به عزاداری و سوگواری می‌پردازند.
اگر تاریخ ولایتمداری ، ولایت پذیری و دفاع از ولایت را مرور کنیم، نخستین نامی که به چشم می‌خورد متعلق به بانویی است که دو عالم وامدار رشادت و دفاع جانانه‌اش در حمایت از ولایت‌ است ؛ بانویی که دین داری، ولایت مداری، پاکدامنی، همسرداری، فرزندپروری،رفتار و کردار او همه و همه الگویی ناب و بی مانند برای زندگی نه تنها مسلمانان بلکه مردم تمام عالم به شمار می رود و با روشنگری‌های خویش اجازه نداد حق ولایت پایمال شود.
کارشناسان مذهبی و فرهنگی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، جامعه امروز را بیش از هر زمان دیگری نیازمند شناخت سیره حضرت فاطمه (س) و بصیرت دانسته و تاکید دارند تا اهالی فرهنگ و هنر و روحانیون بیش از پیش در این مسیر حرکت کنند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین به مناسبت شهادت مظلومانه دخت نبی مکرم اسلام (ص) با برخی از مسوولان و کارشنان استان قزوین پیرامون ابعاد شخصیتی حضرت صدیقه کبری (س) به گفت‌وگو نشست .


ترویج فرهنگ فاطمی نیاز امروز جامعه است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه جامعه امروز به فرهنگ فاطمی نیازمند است ، گفت:  حضرت زهرا(س) الگوی یک زن به تمام معنا بود و در کنار ولایت مداری، همسری نمونه و مادری ارزشمند ، یک زن به تمام معنایی که تمامی مسوولیت های فردی و اجتماعی خود را به بهترین شکل ایفا کردند و از این رو در شرایطی که دختران و زنان ما در سیبل حملات فرهنگی دشمن قرار دارند باید از ایشان برای دفاع از بانوان سرزمینمان کمک بگیریم.
محمد حسین اسماعیلی افزود: ترویج فرهنگ فاطمی با یادآوری بزرگی روح، عظمت و شکوه حیات طیبه آن بانوی اسلام در وجدان جامعه ما تکرار می‌شود و این فرهنگ همچون شجره‌ای تناور با میوه‌های شیرین و با طراوت، همان فرزندان فاطمه را جلوه و جلا بخشیده است، از خانه مسکین و حقیر او بارقه عزت و آزادگی بر تارک تاریخ تابیده و کالبد فسرده مظلومان را جان و حیات بخشیده است.
این مسوول فرهنگی با بیان اینکه فاطمه زهرا(س) مقام مادری و همسری را عزت بخشیده است، افزود: باید سبک زندگی حضرت فاطمه(س) به صورت عملی وارد زندگی مردم شود.
اسماعیلی با اشاره به عظمت و شکوه حضرت زهرا (س)  ادامه داد:  این فاطمه است که مقام مادری و همسری را عزت و عظمت بخشیده است،  این فاطمه (س) است که ایثار و بخشش را در نقطه اوج به نمایش می‌گذارد و این شخصیتی است که الگوی دفاع از ولایت و امامت است.
وی اضافه کرد: باید ابعاد مختلف شخصیتی فاطمه زهرا (س) را تبیین کرد در این صورت است که عزاداری و سوگواری در غم فقدان آن اسطوره فضل و فضیلت بانوان ما را در برابر سیل ویرانگر تهاجم و روش‌های خانمان‌برانداز وارداتی بیمه می‌کند و به مردان باغیرت و باصلابت، روحیه تسلیم‌ناپذیری در مقابل هرگونه فساد و تباهی می‌ دهد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین با اشاره به ویژگی های بارز فاطمه زهرا (س) تصریح کرد : آن حضرت  دارای ویژگی های بسیاری در زندگی خود همانند ایثار، انفاق و بخشش، معنویت، دانش و... بودند، لذا این ویژگی های ایشان باید برای بانوان جامعه به خوبی تبیین شود.
وی تاکید کرد:حضرت فاطمه زهرا(س) در طول عمر کوتاه و پربرکت خود چنان فضایلی از خود نشان داده است که تمام بانوان عالم می توانند او را به عنوان الگوی حسنه خود قرار داده و از رهنمودهای زندگی پرثمر ایشان استفاده کنند.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در مسیر ترویج فرهنگ فاطمی گام برداشته است

اسماعیلی با اشاره به برگزاری برنامه های متعدد فرهنگی و هنری در حوزه عفاف و حجاب در توسط این اداره کل در سطح استان افزود: به منظور نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف و توجه به زیرساخت های فرهنگی،  امسال پویش‌های مختلف مردمی به ویژه در فضای مجازی مانند "مروارید نهان" جهت معرفی زنام محجبه و موفق در عرصه‌های علمی و فرهنگی و اجتماعی، پویش "چادر نماز فرشته‌ها" در قالب ترویج نذر فرهنگی برای تهیه اقلام نماز برای کودکان بی سرپرستی که به سن تکلیف رسیده‌اند، پویش نقاشی" حجاب خانواده من" ویژه کودکان اجرا شد که مورد استقبال قرار گرفت .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: برای نهادینه کردن عفاف و حجاب بهترین روش فقط برنامه ریزی و اقدامات فرهنگی و زیربنایی و معنوی و ایجابی است و اکثراً اقدامات سلبی یا اثر ندارد و یا اثر معکوس می‌گذارد بنابراین اگر ضرورت عفیف بودن را از دوران کودکی در کودکانمان نهادینه کنیم بی شک حجاب نیز در پی آن خواهد آمد، یعنی عفاف و عفت مقدم بر حجاب و محجبه بودن است.
اسماعیلی خاطر نشان کرد:  انسانی که احساس عفیف بودن کند و آن را الزامی معنوی و انسانی و دینی بداند مطمئناً به سمت حجاب سوق پیدا می‌کند، در غیر این صورت حجاب نهادینه نمی‌شود و فقط به یک امر ظاهری و جبری تبدیل خواهد شد.

ولایت مداری مهمترین درس از سیره اجتماعی حضرت زهرا (س)

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین، فاطمه زهرا(س) را الگوی ولایت مداری دانست و گفت: بدون شک اگر بخواهیم فاطمه زهرا(س) را بشناسیم و به مردم به خوبی بشناسانیم نیازمند این هستیم که ابعاد مختلف اندیشه، سیره زندگی و تفکرات آن حضرت  را به مردم معرفی کنیم و قطعا" ولایت مداری" از پر رنگ ترین وجهه های شخصیتی ایشان بوده است.
حجت الاسلام غلامحسن شهسواری افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) در عمر کوتاه و پربرکت خود در کنار این که مادری نمونه بودند و تربیت فرزند، همسر داری و زندگی عاطفی ایشان سرشار از درس برای همه مردم است به خوبی در صحنه هایی که نیاز بود ولایت مداری خود را به تصویر کشیده اند.
وی اظهار داشت: ترویج فرهنگ فاطمی در شرایطی که جامعه به ولایت مداری نیاز دارد امروز بیشتر از هر زمان دیگری باید مورد توجه قرار گیرد چرا که مشکلات متعدد خانوادگی و اجتماعی که امروز در جامعه گریبانگیر مردم شده است با الگوگیری از ایشان و ائمه اطهار قابل حل است.
حجت الاسلام شهسواری تصریح کرد: گسترش آموزه های فاطمی بدون تردید نیاز امروز جامعه است و از این رو باید برای این که نسل جوان را با این مفاهیم آشنا کنیم در گام نخست خود را ملزم به رعایت نکات ویژه تربیتی و خانوادگی که در سیره ایشان قابل مشاهده است کنیم، و شخصیت ارزشمند ایشان که محور اتصال ولایت و نبوت بودند را به کامل ترین شکل به تصویر بکشیم.
وی ادامه داد: توجه به حجاب، روابط اجتماعی، تربیت فرزندان و ابعاد خانوادگی در سیره ایشان می‌تواند بسیار راه گشا باشد و می طلبد که دلسوزان نظام و انقلاب امروز برای ترویج فرهنگ فاطمی در جامعه پیش قدم شوند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین تاکید کرد: فاطمه زهرا (س) بهترین زنان عالم و مظهر عفاف و سرمشق تمام زنان مسلمان در سراسر دنیاست و از این رو باید بانوان و دختران ما با این بانوی بزرگوار آشنا شوند.
وی ادامه داد: مهم ترین ویژگی های مکتب حضرت زهرا(س)، اطاعت از فرامین الهی، بردباری، حجب و حیا، عفت و پاکدامنی، بصیرت، ولایت پذیری است ، ایشان اولین شهیده مدافع حریم ولایت و در واقع الگوی  ولایت‌مداری و پذیرش بی چون و چرا از فرامین ولی امر زمان است.
حجت الاسلام شهسواری یادآور شد: بصیرت فاطمی، ولایتمداری و مقاومت علوی با توجه به همزمانی این دهه با ایام فاطمیه به عنوان شعار محوری این دهه انتخاب شده است.
وی افزود: فاطمیه ، دهه بصیرت و میثاق امت با ولایت مقارن با سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی است و این دهه فرصت مناسبی برای تبیین فرهنگ ایثار، شهادت، ولایتمداری و ولایتپذیری است.

فاطمه زهرا(س) مرجع فکری و فرهنگی مردم زمان خود بودند

یک کارشناس مذهبی و استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت زهرا (س) یکی از شخصیت های مهم در عالم خالقت که زندگی کوتاه ایشان  سراسر آموزنده است و در یک کلام آن حضرت مرجع فکری و فرهنگی مردم در زمان خود بودند.
حجت الاسلام علی عباسی با اشاره به اهمیت مطالعه سیره زندگی حضرت زهرا (س) افزود: سیره رفتار آن الگو و سرمشقی مناسب برای سبک زندگی اسلامی و تربیت صحیح فرزندان است.
وی اظهار داشت : آن بانوی بزرگوار اولین مدافع امام عدالت و آزادگی است که از سوی پدر بزرگوارشان حضرت محمد مصطفی (ص) "ام ابیها" لقب گرفتند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: ایشان اسوه‌ای کامل و جامع برای زنان جامعه اسلامی از صدر اسلام تاکنون است و می‌توان به سیره عملی ایشان در همسرداری، تربیت فرزند، خانه داری، روابط اجتماعی و به ویژه حجاب استناد کرد.
حجت السلام عباسی تصریح کرد: بحث عفاف و حجاب حضرت یکی دیگر از الگوهای بزرگ است، ایشان نمونه والای حیا و عفت و حجاب است؛ در سیره زندگی حضرت زهرا(س) مشاهده می‌کنیم که جزو چهار بانویی می باشد که بهشت بر او واجب است.


حجت الاسلام عباسی اظهار داشت: زنان کشور ما نیز تاکنون تا اندازه ای که حضرت فاطمه زهرا(س) را شناخته اند از ایشان الگو برداری کرده اند  و در طول هشت ساله دفاع مقدس نیز با همین الگو گیری در صحنه بودند و با شیوه ای فاطمی در کنار مردانشان برای دفاع از دین و ناموس تلاش کردند.
این استاد حوزه  بیان کرد: در همین مدت مادران ایرانی در محبت به فرزندانشان و خانه داری آن حضرت اقتدا کردند و بچه های که در دامان این زنان تربیت شدند ولایت مدار هستند و محبت اهل بیت را دارند و این  افراد در حد توان خود نسبت به حضرت زهرا (س) شناخت دارند.
حجت الاسلام عباسی گفت: فاطمه زهرا (س) در زمینه عفاف و حجاب بسیار حساس بودند که در این زمینه نیز باید حساسیت های ویژه ای داشته باشیم و برای نهادینه شدن فرهنگ عفاف و حجاب باید امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه گسترش دهیم و نباید به این موضوع بی تفاوت بود.
وی افزود: باید پدرها نسبت به فرزندان خود و دختران نسبت به خود بی تفاوت نباشند و مادران نسبت به تربیت فرزندان اهتمام جدی داشته باشند، این در حالی است که معتقدیم حاکمیت در حوزه عفاف و حجاب بسیار تاثیر دارد و ادارات و ارکان حکومتی امر به معروف را ترویج دهند و رسانه ها بویژه صدا و سیما نیز باید در این خصوص ورود پیدا کند، تا از فرهنگ و سیره فاطمی در جامعه فاصله نگیریم.