به گزارش روز سه شنبه ایرنا، نمایندگی سازمان ملل متحد برای حمایت از توافق حدیده در یمن از ادعای مطرح شده در خصوص نظامی سازی بندر الحدیده ابراز نگرانی و اعلام کرد به عنوان بخشی از وظایف خود، درخواستی برای انجام بازرسی ارائه کرده و آماده است تا هرگونه نگرانی در مورد نظامی شدن بنادر را برطرف کند.
نمایندگی سازمان ملل برای حمایت از توافق حدیده، به همه طرفها یادآوری کرد که بنادر یک مسیر حیاتی برای میلیونها یمنی هستند و از طرفین میخواهد که این موضوع را با خویشتنداری حل و فصل کنند و زیرساختهای بنادر را نظامی نکنند.
به گزارش ایرنا، وزیر امورخارجه دولت نجات ملی یمن دوشنبه شب درخصوص ادعاهای واهی اخیر عربستان درخصوص بندر الحدیده در غرب کشورش گفت: ادعای این کشور مبنی بر استفاده از بنادر الحدیده برای قاچاق سلاح توسط انصارالله تنها بهانه آنها برای تخریب این بنادر است.
به گزارش خبرگزاری "سبا" یمن، هشام شرف همچنین در نامهای خطاب به رئیس دورهای شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا نسبت به خطراتی که دروغهای سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی در این باره بیان کرده است، هشدار داد.
وی همچنین دروغهای ائتلاف سعودی در مورد کارکرد بنادر الحدیده را مقدمه چینی این ائتلاف برای حمله به بنادر غیر نظامی اعلام کرد که شریان اصلی واردات ۸۰ درصد از مواد غذایی، کمکهای انسان دوستانه و فرآوردههای نفتی به یمن است.
وزیر امورخارجه دولت نجات ملی یمن با بیان این که "هر کشتی که وارد بنادر الحدیده می شود، پیشتر مجوز ورود را از مکانیسم راستی آزمایی و بازرسی سازمان ملل متحد (UNVIM) دریافت می کند"، اظهار کرد: با این وجود نیروهای ائتلاف متجاوز اقدام به توقیف کشتیهای حامل نفت و گاز خانگی و جلوگیری از ورود آنها به بندر الحدیده میکنند.
وی همچنین از دولت ریاض خواست که از تأمین مالی شبه نظامیان و گروههای مسلح خارجی غیر قانونی خود دست بردارد، گروههایی که مانع اصلی در راه تحقق صلح به شمار می روند و موجب بی ثباتی شرایط در شبه جزیره عربستان، جنوب دریای سرخ شده و تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی هستند.
نیروهای مسلح یمن ۱۳ دی ماه سال جاری تصاویری از یک کشتی نظامی باری اماراتی را به همراه تجهیزات و جنگ افزارهایی که قرار بوده علیه ملت یمن مورد استفاده قرار گیرد، نشان داد.
ژنرال یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن نیز توقیف یک فروند کشتی باری اماراتی را تأیید کرد و گفت که این کشتی بدون مجوز وارد آبهای یمن شده است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
بسیاری از کارشناسان تشدید حملات اخیر ائتلاف سعودی به یمن را ناشی از شکست این ائتلاف در تحقق اهداف خود در یمن میدانند. سازمان ملل متحد ادامه درگیری در یمن و محاصره غیرانسانی این کشور را دلیل بروز قحطی و فاجعه انسانی بیسابقه در یک قرن گذشته می داند.