استانها - ایرنا - خبرنگاران ایرنا ۶ بهمن ماه نسبت به پوشش رویدادها و تولید محتوا اقدام کردند که از مهمترین آنها می‌توان سفر وزیر کشور به اردبیل، شناسایی ۱۸۳ هزار هکتار بافت فرسوده شهری، هدف گذاری شستا برای سرمایه‌گذاری ۴۲۰ هزار میلیارد تومانی و انتصاب نخستین فرماندار زن در دولت سیزدهم اشاره کرد.

به گزارش گروه اخبار استانهای ایرنا، امروز خبرنگاران ایرنا در استانهای مختلف سوژه های مهمی را به عنوان مطالبات مردم و در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیگیری کردند که "سایه امید سفر رئیس جمهور بر حل بزرگ‌ترین معضل محیط‌زیستی گیلان"، "یادی از روزگار پررونق گمرک و تجارت دریایی در گلستان؛ بادبان‌ها را بکشید"، "حماسه ششم بهمن آمل؛ چهار دهه الگوی مقاومت"، "جولان پسماندسوزان فشافویه در خلاء نهادهای نظارتی "، "عمر هدر رفته مردم دشت ورامین در ترافیک قلعه نو" و "ترافیک پروژه‌های نیمه تمام؛ محرومیت‌های پنهان زیر پوسته سبز گیلان" از جمله این گزارش‌ها بود.

گروه استانها هم در گزارشی به بیان آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران پرداخت که در مقدمه این گزارش آمده است: موارد ابتلا به سویه اومیکرون و مراجعه سرپایی به مراکز درمانی و بستری در برخی استان‌ها به سرعت در حال افزایش است و با توجه به این موضوع بنظر می رسد که نزدیک به پیک این سویه باشیم.

همچنین امروز از اردبیل خبر رسید که احمد وحیدی وزیر کشور وارد این شهر شده است. علت سفر وی بررسی مشکلات ناشی از بارش برف سنگین در این استان اردبیل عنوان شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی هم در کرج خبر داد که ۱۸۳ هزار هکتار بافت فرسوده شهری در کشور شناسایی شده است. این شناسایی در ۲ هزار محله کشور انجام شده است.

رییس سازمان امور عشایر نیز در جلسه شورای عشایر استان ایلام گفت که صادرات دام مازاد عشایر ۲ ماه دیگر آغاز می شود. وی اضافه کرد: ۲۵۰ هزار تن نهاده دامی بین عشایر توزیع می‌شود که ۲ هزار و ۹۰۰ تن آن سهم استان ایلام است.

همچنین رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور در حاشیه بازدید از منازل سیل زده مددجویی در میناب خبر داد که مقاوم سازی مسکن مددجویان سیل زده میناب آغاز شده است. وی افزود: کمیته امداد در جریان سیل اخیر در میناب وسایل مورد نیاز ازقبیل پتو، بخاری، چراغ خوراک پزی، موکت بین سیل زدگان توزیع کرد.

معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در سمنان گفت: دولت بودجه ۱۴۰۱ میراث فرهنگی را با ۳۰ درصد افزایش مدنظر قرار داد. وی تاکید کرد که ضرورت دارد از توان رسانه ها برای میراث فرهنگی و ظرفیتهای گردشگری بیشتر بهره گیری شود.

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در گفت وگو با خبرنگار ارومیه از وزارت نیرو خواست که ابَر پروژه‌های سدسازی در ترکیه را رصد کند. وی خاطرنشان کرد که پیشتر رییس جمهور ترکیه در جلسه‌ای با رییس جمهور اسلامی ایران گفته بود که ترکیه از این سدها برای تولید برق آبی بهره مند خواهند شد که گزارش‌های اولیه غیر از این است.

همچنین رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی درحرم امام خمینی(ره) اعلام کرد که برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن منوط به تصمیم ستاد ملی کرونا است. وی تاکید کرد که در شرایط فعلی جان مردم از هر چیز دیگری با ارزش تر است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی هم که به زنجان سفر کرده است از بخشودگی بیش از سه هزار میلیارد تومانی جرائم بیمه‌ای تامین اجتماعی در سال جاری خبر داد. میرهاشم موسوی اضافه کرد که نزدیک ۱۵۰ هزار کارگاه در کشور از این فرصت بخشودگی جرایم استفاده کردند. وی از هدف گذاری شستا برای ۴۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری طی چهار سال آینده در کشور خبر داد.

معاون آمایش سازمان برنامه و بودجه نیز در نخستین نشست شورای هماهنگی توسعه منطقه پنج کشور در کرمان اعلام کرد که سند ملی آمایش سرزمینی کشور تهیه و تایید شد. وی افزود: این اسناد آمایش سرزمینی در قالب سند ملی آمایش سرزمینی استان‌های مختلف کشور منطقه‌بندی شده است.

همچنین معاون هماهنگی و اموراستان های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در قزوین گفت: اینترنت امروز به یک نیاز اساسی در جامعه تبدیل شده است. به گفته وی یکی از برنامه های مهم و شاخص این وزارتخانه، بهره مندی روستاهای برخوردار و کم برخوردار از شبکه ملی اطلاعات در سراسر کشور است.

مدیرکل گمرکات قم هم در گفت وگو با مرکز ایرنا در این شهر خبر داد که صادرات ۱۰ ماهه قم از ۲۳۲ میلیون دلار فراتر رفت. وی تاکید کرد که هدف ما رساندن این عدد به مرز ۳۰۰ میلیون دلار تا پایان سال است.

امسال ۸۵۰ میلیون دلار کالا از مرز پرویزخان هم به عراق صادر شد. این مطلب را مدیرکل گمرک این مرز رسمی اعلام کرد. این میزان از نظر وزنی، یک میلیون و ۴۵۴ هزار تُن بوده است.

مدیر گمرک خراسان شمالی هم اعلام کرد که صادارت امسال این استان از مبدا گمرک به ۴۴ میلیون دلار رسید. این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

استاندار کرمان نیز خبر داد که رییس‌جمهور دستور تکمیل سیل‌بند جنوب کرمان را ابلاغ کرد. وی اضافه کرد: در زمان حضور آیت الله رییسی در جنوب، سازوکار را برای احداث سیل‌بند پیشنهاد دادم.

همچنین رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بجنورد گفت که ۳۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی خراسان شمالی به سامانه آبیاری نوین تجهیز شد. طبق برآورد اولیه ۵۰ هزار هکتار از سطح اراضی کشاورزی  این استان قابلیت اجرایی برای اجرای طرح های  آبیاری تحت فشار را دارد.

۱۲ اثر تاریخی کردستان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این عنوان خبری بود که مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی کردستان آن را در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در سنندج مطرح کرد.

قائم ‌مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) کهگیلویه و بویراحمد هم اعلام کرد که بیش از ۱۷ هزار زن سرپرست خانوار زیر پوشش کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد هستند. وی یادآور شد: جمعیت این تعداد خانوار زن سرپرست کهگیلویه و بویراحمد ۲۶ هزار و ۳۷۰ نفر است.  

مرکز ایرنا در کرج نیز به نقل از قائم مقام مدیرعامل شرکت تولیدی و تحقیقاتی دارویی سیناژن خبر داد که ۶ میلیون دز واکسن کرونا اسپایکوژن در سیمین دشت فردیس تولید شد. وی به ایرنا گفت که از اوایل آبان ماه ۱۴۰۰ این واکسن به عنوان دز اول و دز دوم وارد بازار مصرف شده است.

همچنین مسئول کمیته فراوری شورای ملی زعفران ایران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در کازرون گفت که کمبود باران موجب کاهش محصول زعفران کشور شد. به گفته وی میزان تولید زعفران ایران در سالهای گدشته حدود ۴۵۰  تن بود که امسال به ۲۰۰ تن کاهش یافت.

از مشهد هم خبر رسید که آیت‌الله گرایلی از استادان حوزه علمیه مشهد دارفانی را وداع گفت. وی در سال ۱۳۲۲ در بهشهر متولد شد و در سال ۱۳۳۵ برای ادامه تحصیل به مشهد آمد و دروس حوزوی خود را در این شهر ادامه داد.

خبرنگار ایرنا در جیرفت نیز از سانحه خودرو حامل اتباع بیگانه در کرمان با ۹ مصدوم و یک کشته خبر داد.  مدیر هدایت عملیات بحران دانشگاه علوم پزشکی این شهر با تایید این خبر یادآور شد که سه تیم اورژانس به محل حادثه اعزام شدند.

مرکز ایرنا در ارومیه هم در خبری اعلام کرد که تردد مسافر از مرز بازرگان بیش از دو برابر شد. مدیر پایانه مرزی بازرگان با بیان این خبر افزود: این میزان نسبت به سال گذشته ۱۱۳ درصد افزایش یافته است.

همچنین مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر سیستان و بلوچستان گفت که سالانه افزون بر ۵۵٠ هزار تن یونجه تر در ایرانشهر برداشت می‌شود. به گفته وی در حالی که بیشتر نقاط کشور در این فصل از سال بدلیل سرما امکان کشت و برداشت محصولات کشاورزی را ندارند کشاورزان ایرانشهری با داشتن هوای مطلوب در حال برداشت یونجه هستند.

مدیر شرکت نفت منطقه کرمانشاه هم از مصرف بیش از ۸۰۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی در سال جاری خبر داد. وی اضافه کرد که ۴۰۵ میلیون و ۳۰۲ هزار لیتر بنزین در ۹ ماه سپری شده مصرف شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل امور عشایری خراسان رضوی نیز در حاشیه بازدید از مراکز پرورش دام عشایری روداب سبزوار خبر داد که ۷۵ هزار تن نهاده دامی بین عشایر خراسان رضوی توزیع شد. وی اضافه کرد: از مجموع این نهاده‌های دامی حدود ۴۰ هزار تن، کنسانتره ویژه بوده است.

همچنین مدیر حفاظت محیط زیست جاجرم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در بجنورد گفت که وجود چهار قلاده یوزپلنگ در میاندشت جاجرم قطعی شد. وی خاطرنشان کرد که در یک ماه گذشته یوزپلنگ سه مرتبه در این مسیر مشاهده شده است.

اطلاعات ۱۵۰ هزار مداح و هیات مذهبی در سامانه طوبی ثبت شد. این عنوان خبری بود که مرکز ایرنا در بوشهر آن را به نقل از معاون اداره کل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی منتشر کرد. وی یادآور شد که تحلیل‌ها بر این است که شمار هیات‌های مذهبی کشور در حدود ۳۰۰ هزار هیات است

مرکز ایرنا در اصفهان هم با تهیه فیلمی با عنوان "مسجدِ برسیان، گنجِ نهانِ شرقِ اصفهان" به بررسی این مسجد پرداخته است.  مسجد برسیان شکوه معماری سلجوقی را به نمایش می‌گذارد. گنجِ نهانِ شرق اصفهان می‌تواند جایگاه درخوری برای گردشگری داشته باشد اما مغفول مانده است.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا در مشهد گفت که ۲۹ کشور در خراسان رضوی سرمایه‌گذاری کردند. وی اضافه کرد که از ابتدای امسال تاکنون ۷۱ طرح سرمایه‌گذاری خارجی با مبلغ ۶۱ میلیون دلار برای این استان مصوب شده که اجرای آنها حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.

همچنین معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان خبر داد که افزون بر ۳۳ هزار آسیب دیده سیلاب سیستان و بلوچستان امدادرسانی شدند. وی یادآور شد: ۱۴ هزار و ۴۸۹ نفر از افراد آسیب دیده سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان در چادرهای هلال احمر اسکان داده شدند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران هم در نشست هم اندیشی تشریح همایش فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در امارات متحده عربی که در کرج برگزار شد، گفت که تجار کشور امارات از تجارت با ایران استقبال بالایی دارند. به گفته وی حجم مبادلات ۲ کشور طی ۹ ماهه امسال ۱۵ میلیارد دلار بوده است.

از زاهدان نیز خبر رسید که نخستین فرماندار زن دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان منصوب شد. "گلنسا مبارکی" در حکمی از سوی وزیر کشور به عنوان فرماندار شهرستان لاشار منصوب شد. وی پیش از این سرپرست فرمانداری این شهرستان بود.

امروز همچنین گزارش‌های تهیه شده توسط مراکز ایرنا در ۳۱ استان کشور هم مورد بررسی قرار گرفت که بر اساس آن، گزارش‌ محمد امین میربلوچزهی خبرنگار مرکز زاهدان با عنوان "حذف صف‌های طولانی مقابل نانوایی‌های خاش نیازمند ساماندهی خبازی‌ها وریا کرمی خبرنگار مرکز سنندج با تیتر "رودخانه‌های سرگردان میان بستر و مزرعه فاطمه پیرمرادی خبرنگار مرکز کرمان با عنوان "سرآسیاب فرسنگی در کرمان، فرسنگ‌ها دور از خدمات"،  مریم سلیمانی خبرنگار مرکز رشت با تیتر "ترافیک پروژه‌های نیمه تمام؛ محرومیت‌های پنهان زیر پوسته سبز گیلانحمیدرضا خلیقی خبرنگار مرکز شیراز با عنوان "چرا ۱۲ تیم لیگ برتری در تیم ملی فوتبال سهمیه ندارند؟ شقایق ناییجیان خبرنگار مرکز ساری با تیتر "حماسه ششم بهمن آمل؛ چهار دهه الگوی مقاومت" و عیسی پاشاپور رییس دفتر آستارا با عنوان "ورزشکاران تالش و آستارا چه میزان از سفر هیات دولت بهره‌مند می‌شوند؟ " به عنوان مطالب برتر یا شایسته تقدیر انتخاب شدند.